|
Autor |
Mesaj |
stoica22 Priceput
Data înscrierii: 04/Aug/2012 Mesaje: 554
|
Trimis: Mie Mai 29, 2013 5:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
De azi dimineatza de la la vreo 10-11 am inceput o mica insonorizare a masini ...
Mi-a luat vreo 2 ore demontatul banchetelor si al mochetei
Dar nu mi-am permis sa folosesc un insonorizant dedicat gen dynamat stp etc am folosit niste metode mai economice
Si am facut urmatoarele:
Aveam un loc pe la un cheder unde se prelingea picaturi de apa la picioare si am infundat , apoi toata partea de la pedale pana la scaunul soferului am pus banda de aluminiu "aluband" si in partea stanga si in dreapta la pasager in caz ca o mai curge.
Apoi am facut toata podeaua masinii total un strat de polistiren extrudat de 0,3 mm iar peste am pus inca un strat de folie expandata aluminizata tot de 0,3 mm.
Adeziv am folosit Bizon polymax, lipeste orice de orice.
si cam atat ca nu mai am timp azi, urmeaza acelasi amestec si pe plafoniera si portbagaj.
Iar la portiere inca nu stiu ce o sa fac, daca fac rost de ceva bani mai repede o sa bag macar pe partea exterioara insonorizant silent coat daca nu cred ca voi face tot un amestec de aluband cu folie aliminizata
|
|
Sus |
|
 |
Divi
Data înscrierii: 21/Aug/2012 Mesaje: 37
|
Trimis: Mie Mai 29, 2013 6:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Observatie, desi in instructiuni nu spcifica daca se lipeste la cald sau nu, din cate am constatat eu, portiera in care l-am lipit cu suflanta este mai bine insonorizata, suna mai infundat la lovituri. E bine sa lipesti foile intregi. Inainte de montaj trebe curatata tabla bine daca exista rugina, degresata izolata dupa caz, etc. Spor.
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
Trimis: Vin Mai 31, 2013 3:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
in portiera stanga ca doar atat am avut timp sa mai fac din cauza serviciului am pus asa ....
curatat bine bine cu spirt apoi lipit toata partea exterioara cu aluband.
in casa am facut fasii de 10cm latime si cam 60cm lungime din un strat de polystiren 0,3 mm + 1 strat de folie cu aluminiu tot de 0,3mm imbinate cu adezivul bizon.
Apoi toata bucata am puso de jos in sus pe portiera cate o fasie, o fasie mia ajuns exact toata portiera de langa volan sa zicem pana la capat apoi intors inca 5 cm pe partea unde e incuietoare spre partea din interior deci full toata tabla .... si cam asa pana sus
apoi partea interioara a portierei la fel sters/aluband/poly+folie.
probleme nu am avut decat la pus masca potierei la loc din cauza ca nu prea mai era loc de ea dar prin fortare am reusit so prin la loc...
+ alta problema este grila difuzorului care cand vreau sa dau geamul jos ating in ea putin.
O sa pun si poze cand am timp ... momentan azi ma duc sa pun mocheta si banchetele inapoi si dupa mai fac si potiera din stanga.
Apoi urmeaza portbagaju ... portierele din spate nu le fac ca nu vad rostul
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
Trimis: Vin Mai 31, 2013 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am o trebare .... nu am indele de mdf si am prins difuzoarele direct de portiera (de plasticul ala) are vreo problema ?
|
|
Sus |
|
 |
Divi
|
Trimis: Vin Mai 31, 2013 5:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei calitate si putere e bine sa folosesti, rigidizeaza foarte bine prinderea. Nu stiu in schimb daca se preteaza montajul lor in sistemul de prindere original al masinii, probabil cu adaptarile de rigoare.
O idee curioasa, pe care nu am incercat-o dar m-ar bate gandul sa o fac, in limita spatiului disponibil desigur, este sa fac incinte separate in usi pentru fiecare difuzor, e posibil sa creasca si spl-ul si calitatea sunetului, pentru ca usa in sine, nu este o incinta perfecta, are pereti flexibili, are gauri de scurgere a apei etc.
Numai bine.
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
Trimis: Vin Mai 31, 2013 6:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai in locul difurilor stok nu merge ca alea erau de 13 cm iar midbasii hertz intrau numai pana in masca portierei iar partea metalica a difuzorului (aia din excursie pana in magnet) atingea in tabla portierei (aia de langa masca) , iar eu desteptu ca sa intre difurile am strambat/taiat o parte de pe acolo din tabla.
Ca sa pun inele mdf sau ceva asemanator tre sa fac un suport de prindere mai mare pe tabla, dar tot un drac ca nu mai pot da la manivela dupa ca doar din cauza asta n-am pus inele din prima.
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
Trimis: Vin Mai 31, 2013 6:18 pm Titlul subiectului: ha |
|
|
Da nui panica ... azi am montat banchetele, mocheta si am tras cablurile mai bine prin praguri alimentarea pana in portbagaj pe stanga, rca-urile pe dreapta.
Am vrut sa ma apuc de insonorizat portiera din dreapta si sa trac un cablu de alimentare de 10mm la player dar a inceput ploaia si nam mai putut.
Asta e cand n-ai garaj si antifonezi in fata blocului ) se uita vecinii ca la un nebun la mine ca stau de 2 zile in masina:))
|
|
Sus |
|
 |
Divi
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
Trimis: Sâm Iun 01, 2013 1:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
cat tea ajuns mecanismu ?
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
Trimis: Sâm Iun 01, 2013 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
jpg images
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
Trimis: Sâm Iun 01, 2013 2:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
prntscr
|
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
|
Trimis: Sâm Iun 01, 2013 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
astea sunt poze din prima zi....
A doua zi am mai pus partea din fata de la pedale pana la picioare in spate inca un strat...
poze de la portiera stanga nu am pt ca n-am vut rabdare sa mai fac ... o sa pun cu cea din dreapta cand ma apuc de eea... traiasca spirtu
|
|
Sus |
|
 |
|