|
|
|
Autor |
Mesaj |
lauritheone
Data înscrierii: 31/Mar/2015 Mesaje: 4 Locație: Sibiu
|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 1:22 pm Titlul subiectului: Sistem golf IV |
|
|
Salut,
Incerc sa imi configurez un sistem decent pentru masina din titlu si am nevoie de o sugestie. Ascult mai mult rock, metal si oldies dar mai scapa si cate un hip-hop din cand in cand.
Deocamdata, singurul lucru schimbat in masina e un HU Alpine UTE-72BT.
Ma intereseaza daca pentru genul de muzica pe care il ascult e mai ok un setup cu componente fata + amplificator (nu am nici o boxa in spate si nici nu ma intereseaza cum se aude acolo) sau unul cu componente amplificate de HU + sub activ in portbagaj.
Incerc sa ma incadrez intr-un buget de ~1500RON in care sa fac si insonorizare la usile fata.
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 1:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
varianta cea mai buna e un sistem pe fata amplificat, pe player nu ai putere si la un moment dat o sa simti dorinta de mai mult..faza prin care trec si eu acu, cu toate ca odata ziceam ca imi ajunge puterea playerului.
deci sistem amplificat +usi insonorizate si daca ulterior simti nevoia de mai mult bass un sw pasiv in portbagaj pe care sa-l legi in punte la amp ( neaparat sa aiba 4 canale)
bugetul nu ajunge ,,ori le faci pe rand ..ori recurgi la sh _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
Sus |
|
 |
lauritheone
|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 2:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
alecspc a scris: | varianta cea mai buna e un sistem pe fata amplificat, pe player nu ai putere si la un moment dat o sa simti dorinta de mai mult..faza prin care trec si eu acu, cu toate ca odata ziceam ca imi ajunge puterea playerului.
deci sistem amplificat +usi insonorizate si daca ulterior simti nevoia de mai mult bass un sw pasiv in portbagaj pe care sa-l legi in punte la amp ( neaparat sa aiba 4 canale)
bugetul nu ajunge ,,ori le faci pe rand ..ori recurgi la sh |
Multumesc de sugestie. E ok sa incep cu difuzoarele fata + insonorizare si sa adaug amp si sub mai tarziu?
Am inceput sa caut difuzoare care sa mearga si neaplificate, lista scurta arata cam asa, dar sunt deschis si la alte sugestii:
SPL Dynamics SD6.2, Morel Maximo 6, Clarion SRU 1720S, Audio System R165, Alpine SPG-17CS, MTX T6S652, Infinity 6500CX, Focal Access 165AS.
As vrea sa montez difuzoarele in locul celor originale (banuiesc ca va fi problematic pentru tweetere). |
|
Sus |
|
 |
Andreiw210 Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015 Mesaje: 53 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
Andreiw210 Pasionat

|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
lauritheone a scris: | alecspc a scris: | varianta cea mai buna e un sistem pe fata amplificat, pe player nu ai putere si la un moment dat o sa simti dorinta de mai mult..faza prin care trec si eu acu, cu toate ca odata ziceam ca imi ajunge puterea playerului.
bugetul nu ajunge ,,ori le faci pe rand ..ori recurgi la sh |
Multumesc de sugestie. E ok sa incep cu difuzoarele fata + insonorizare si sa adaug amp si sub mai tarziu?
Am inceput sa caut difuzoare care sa mearga si neaplificate, lista scurta arata cam asa, dar sunt deschis si la alte sugestii:
SPL Dynamics SD6.2, Morel Maximo 6, Clarion SRU 1720S, Audio System R165, Alpine SPG-17CS, MTX T6S652, Infinity 6500CX, Focal Access 165AS.
As vrea sa montez difuzoarele in locul celor originale (banuiesc ca va fi problematic pentru tweetere). |
Asta este si avantajul twweterelor separate-ca poti jongla cu ele prin habitaclu(creezi un TA mai bun proband pozitionarea pe montantul A,mai sus, mai jos, pe bord mai aproape/mai departe de parbriz, pe panoul usii mai sus etc)
Daca ai gasit difuzoare de teapa SD 6.2 si Maximo 6 6.5" la pret decent (sub 500ron) eu zic sa mergi pe ele, daca nu ori Dieci ori cele de 3ohmi dar verdictul final va fi in functie de ce te coafeaza pe tine - SQ la volum mic sau mare... _________________
~=)People are like music-Some speak the truth-And others are just noise(=~  |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 3:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pt. Insonorizare ori folosești stp ori Ăźți iei o chitarĂŁ și-ți faci muzica undeva singur pe cĂąmp. Silent coat-ul e sesizabil inferior.
Cu kit-ul de cabluri ai dat-o rĂŁu Ăźn barĂŁ, sunt variante mult mai bune și complete de kit-uri de la hollywood sau esx (cele din urma au mai mult cupru/lițe Ăźn cablul de alimentare). Pt. cablul difuzoarelor 1.5mm e arhisuficient. Dieci DSK 165.3 nu prea știu sĂŁ danseze atĂąt de bine dupĂŁ cum le dicteazĂŁ amplificatorul, la mine cer schimbate. Evident cĂŁ este o diferențĂŁ uriașĂŁ fațĂŁ de player. UrmeazĂŁ sĂŁ vĂŁd ce fac cu ele dupĂŁ insonorizare.
@lauritheone - Pt. rock și metal sunt sufuicienti doar 2 midbassi amplificati și insonorizare, mai departe tine de gusturi și pretenții. Un amic s-a declarat mulțumit cĂąnd a auzit cum sunĂŁ rock-ul la mine Ăźn mașinĂŁ (fĂŁrĂŁ difuzoarele spate). _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
Andreiw210 Pasionat

|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 4:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
VanIIa a scris: |
Pt. Insonorizare ori folosești stp ori Ăźți iei o chitarĂŁ și-ți faci muzica undeva singur pe cĂąmp. Silent coat-ul e sesizabil inferior.
Cu kit-ul de cabluri ai dat-o rĂŁu Ăźn barĂŁ, sunt variante mult mai bune și complete de kit-uri de la hollywood sau esx (cele din urma au mai mult cupru/lițe Ăźn cablul de alimentare). Pt. cablul difuzoarelor 1.5mm e arhisuficient. Dieci DSK 165.3 nu prea știu sĂŁ danseze atĂąt de bine dupĂŁ cum le dicteazĂŁ amplificatorul, la mine cer schimbate. Evident cĂŁ este o diferențĂŁ uriașĂŁ fațĂŁ de player. UrmeazĂŁ sĂŁ vĂŁd ce fac cu ele dupĂŁ insonorizare.
@lauritheone - Pt. rock și metal sunt sufuicienti doar 2 midbassi amplificati și insonorizare, mai departe tine de gusturi și pretenții. Un amic s-a declarat mulțumit cĂąnd a auzit cum sunĂŁ rock-ul la mine Ăźn mașinĂŁ (fĂŁrĂŁ difuzoarele spate). |
Crede-ma ca nu exista nimic mai bun in ce priveste "kit-ul" de cabluri la acesti bani deca ce am recomandat eu pt alimentare la banii pe care ii are disponibili! Ii trebuie un cablu de cupru minim 35mmp si cel mai bine ia asa ceva cu cca 15ron/ml de la magazine de profi(aici vorbim de cifre exacte si power handling nu de litze mai multe sau mai putine,ca o fi,ca o pati)
Hai sa fim on-topic fara dispute neconstructive...Studiaza ce e cel mai bine pentru cineva cu buget redus si pentru cineva care doreste sa investeasca mii de euro in sistemul audio si recomanda in consecinta cu exemple! Saracul nu a inteles nimic din exemplul tau kit-uri hollywood sau esx dar nimic concret.La difuzoare la fel...
Eu am spus clar daca vrea sa investeasca suma mica pt un upgrade sistem decent sa-i ramana bani sa isi ia si subwoofer care va fi amplicat de acelasi amplificator ce trimite semnal si in sistemul fata!
LE Cand e vorba de maxim 200ron pt insonorizarea masiva a ambelor portiere(tabla exterioara,acoperit gauri tabla interioara) silent-coat-ul este cel mai ok... Altceva dynamat stp nici nu se apropie de pretul asta _________________
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 5:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cand ma uit la posturile tale ma vad pe mine in primele luni de forum, la fel de praf eram si acum inteleg de ce-mi sareau useri mai vechi in cap.
De ce ar avea nevoie de 35mm? Pt. o putere de nici 250w? I-ai recomandat un soclu de 95 de lei cand are un buget redus, deja trecem cu usurinta de 200 de lei doar cu conectica. Daca nu vorbim despre lite atunci despre ce? Despre cat de gros e un cablu cu tot cu mansonul acela de plastic pt. protectie? Sunt atatea cazuri in care un cablu de 20mm e la fel de gros ca unul de 35mm doar datorita acestui fapt. Comparand un cablu de alimentare Hollywood cu unul ESX de aceeasi sectiune (pe hartie) vei ajunge la concluzia ca cel ESX e mai gros, dar platesti in plus pt. asta! Un Hollywood HE-3044 de 20mm (na ca am dat si exemplu) e suficient la astfel de puteri si are si doua perechi de RCA-uri. Cand pui sw pe acelasi amp cu difurile tre' sa tii cont ca nu poti folosi niste splittere ieftine daca nu vrei sa pierzi volumul sw-ului din player, cat si LPF-ul.
Silent coat-ul e 210 de lei un bulk ce acopera 2mp.
STP-ul e 400 de lei un bulk ce acopera aproape 4mp.
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Standartplast/STP-Anticor-Light/
5 coli sunt suficiente pt. 2 portiere si costa 200 de lei. Care este diferenta de pret?
Chestia pe care n-am inteles-o nici eu mult timp, e ca nu trebuie sa studiezi pt. a face recomandari, trebuie sa probezi. Si nici atunci nu stii cat se pupa gusturile tale cu ale celuilalt. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu zic ca niste cabluri mai groase nu strica, nu se stie pe viitor ce amp ti se nazare sa pui si ca sa nu le mai schimbi si pe alea e bn sa pui din prima unele sanatoase. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
Sus |
|
 |
Andreiw210 Pasionat

|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
VanIIa a scris: | Cand ma uit la posturile tale ma vad pe mine in primele luni de forum, la fel de praf eram si acum inteleg de ce-mi sareau useri mai vechi in cap.
De ce ar avea nevoie de 35mm? Pt. o putere de nici 250w? I-ai recomandat un soclu de 95 de lei cand are un buget redus, deja trecem cu usurinta de 200 de lei doar cu conectica. Daca nu vorbim despre lite atunci despre ce? Despre cat de gros e un cablu cu tot cu mansonul acela de plastic pt. protectie? Sunt atatea cazuri in care un cablu de 20mm e la fel de gros ca unul de 35mm doar datorita acestui fapt. Comparand un cablu de alimentare Hollywood cu unul ESX de aceeasi sectiune (pe hartie) vei ajunge la concluzia ca cel ESX e mai gros, dar platesti in plus pt. asta! Un Hollywood HE-3044 de 20mm (na ca am dat si exemplu) e suficient la astfel de puteri si are si doua perechi de RCA-uri. Cand pui sw pe acelasi amp cu difurile tre' sa tii cont ca nu poti folosi niste splittere ieftine daca nu vrei sa pierzi volumul sw-ului din player, cat si LPF-ul.
Silent coat-ul e 210 de lei un bulk ce acopera 2mp.
STP-ul e 400 de lei un bulk ce acopera aproape 4mp.
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Standartplast/STP-Anticor-Light/
5 coli sunt suficiente pt. 2 portiere si costa 200 de lei. Care este diferenta de pret?
Chestia pe care n-am inteles-o nici eu mult timp, e ca nu trebuie sa studiezi pt. a face recomandari, trebuie sa probezi. Si nici atunci nu stii cat se pupa gusturile tale cu ale celuilalt. |
Colegul eu astept ca un user vechi sa imi sara in cap , echitabil ar fi pe PM , dar pana acum nu s-a intamplat... Poate ca mai e timp...Sau nu. Ideea este alta,eu cand dau un sfat,o idee, este proprie si fiecare este liber sa vina cu ideea lui, dar trebuie sa pot aduce argumente,care sunt sustinute din ce am citit studiat pe site-uri de specialitate straine si romanesti(mai putin) si forum-uri dar si din ce am auzit/vazut prin diverse masini. Insa in primul citesc si invat,gandesc si stiu
Cand vorbesc de cablu ma intereseaza catusi de putin izolamentul (poate doar sa fie ignifug) eu discut strict de sectiunea conductorului litz de cupru...fara cauciuce!
In cazul de fata,pentru a rezista curentului de circa 60A care l-ar necesita un amplificator de teapa celor recomandate, aia este grosimea necesara pentru cei 6 metri de circuit cat are nevoie...
Bineinteles cu cat mai gros cu atat mai bine dar tinem cont si de pret.
Noi vorbim de un amplificator care va avea conectat un sistem pe 2 canale si un viitor subwoofer pe celelate 2 in punte (deci nu 250w)si nu se pune problema sa upgradeze alimentarea pe viitor cand vine sub-ul
PS: Daca se poate sa cumperi juma` de packet de STP anticor din ala Light si este,intr-adevar, mai bun ca silentcoat-ul este super , continua-ti ideea cu soclul de siguranta care ti se pare scump si recomanda-i si tu la randul tau ce consideri de cuviinta!
[/b][/u] _________________
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mar Mar 31, 2015 10:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ca fapt divers, eu am amplificator cu sigurante 2x25A si stau bine merci pe 10mm. Am vorbit cu multi oameni mult mai vechi in domeniu si ei monteaza acelasi kit si la subwoofere de 300W (clasa AB). Nu recomand sigurante/soclu separate, cel mai ok e sa iei kit direct la astfel de sectiuni. La cabluri separate iti trebuie papuci, tre' sa-i bati bine, e mai multa bataie de cap si la o astfel de putere nu merita. Sau ma rog...peste 300w cum zici tu, desi nu stiu de unde-i scoti atata timp cat n-ai nimic clasa D. Stiu ca-i frumos ce scrie pe hartie Dar se pare ca tu ai uitat de clipping, sau nu scrie pe site-urile de specialitate?
Se poate cumpara si o singura coala (40 lei) daca doresti. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
Andreiw210 Pasionat

|
Trimis: Mie Apr 01, 2015 2:05 am Titlul subiectului: |
|
|
VanIIa a scris: | Ca fapt divers, eu am amplificator cu sigurante 2x25A si stau bine merci pe 10mm. Am vorbit cu multi oameni mult mai vechi in domeniu si ei monteaza acelasi kit si la subwoofere de 300W (clasa AB). Nu recomand sigurante/soclu separate, cel mai ok e sa iei kit direct la astfel de sectiuni. La cabluri separate iti trebuie papuci, tre' sa-i bati bine, e mai multa bataie de cap si la o astfel de putere nu merita. Sau ma rog...peste 300w cum zici tu, desi nu stiu de unde-i scoti atata timp cat n-ai nimic clasa D. Stiu ca-i frumos ce scrie pe hartie Dar se pare ca tu ai uitat de clipping, sau nu scrie pe site-urile de specialitate?
Se poate cumpara si o singura coala (40 lei) daca doresti. |
Da?? 10mmPatrati?~3.5mm grosime...Cati metri lungime?
Pt alegerea cablului de alimentare
1. Decisiva este lungima traseului
2. Importanta este puterea amplificatorului
3. Ce scrie pe hartia amplificatorului este posibil in conditii perfecte(de "laborator") ASTA NU INSEAMNA ca restul componentelor (cablu de alimentare,sigurante,cabluri difuzoare) sa fie subdimensionate pe aceste considerente!Un amplificator este dus in suprasarcina si incins si din cauza cablurilor ce nu permit suficient curent cand amplificatorul cere! _________________
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mie Apr 01, 2015 8:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Andreiw210 a scris: | Da?? 10mmPatrati?~3.5mm grosime...Cati metri lungime?
|
Nici mĂŁcar... 5+1, ca la orice kit.
Ar trebui sĂŁ te preocupe mai mult cablurile dintre baterie și alternator decĂąt dintre amplif și baterie la puterile astea. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Mie Apr 01, 2015 8:45 am Titlul subiectului: |
|
|
pentru "lauritheone"
Daca asculti mai mult rock atunci ai nevoie de un setup cu dinamica buna.
Asa inseamna ca trebuie sa te orientezi spre componente din categoria cel putin medie.
Renunta la amplificarea player-ului.
1500lei este mai mult decat suficient pentru un setup bun.
Gasesti amplificatoare DLS Ultimate la aprox 1000 lei. Era unul pe trei canale in jurul acestei sume. Mai este unul Referance pe patru canale.......
Mai sunt amplificatoare de la Helix incepand cu aprox 500lei.
Poti merge pe varianta unui amplificaor pe 4 canale ce permite HP si LP in jurul valorii de 4Khz pentru un setup activ.
Pentru difuzoare poti merge pe doua cai activ sau pasiv (in functie de amplificator).
Poti cauta la sh componente separate in cazul folosirii lor active.
Vei mai avea nevoie de o isonorizare buna in usile fata si poate nu vei mai avea nevoie de sub.......... _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
lauritheone
|
Trimis: Mie Apr 01, 2015 10:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Ok, va multumesc la toti pentru sfaturi si rabdare. Sa vedem daca am inteles ce trebuie...
O sa raman la amplificator si difuzoare fata + insonorizare in prima faza, se pare ca toata lumea e de acord ca e solutia mai buna pentru bugetul meu.
Si acum pe puncte:
1. Insonorizare: O sa am nevoie de ~2mp de STP. Intre Anticor Light si SPL 04 diferenta e doar de grosime?
2. Conectica: - nici nu m-am gandit la asta. Eram convins ca pot sa folosesc firele deja trase prin masina. Am vazut ca ati pomenit de un traseu de 6m - inseamna ca amplificatorul se instaleaza in portbagaj? Mai e nevoie de ceva in afara de cabluri (alimentare + difuri), soclu si sigurante?
3. Amplificator: In conditiile in care renunt la sub, ajunge unul de 2 canale? Diferentele de pret se reflecta in calitate? (am vazut preturi intre 500 si 1000RON la puteri apropiate)
4. Difuzoare: Intrucat sunt la prima tentativa de instalare, o sa raman la un setup pasiv in locul celor OEM. Ar trebui sa ma uit si la alte seturi, tinand cont ca vor fi amplificate? |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|