Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem golf IV
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mie Apr 01, 2015 1:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. Da. Cu cĂąt mai gros, cu atĂąt mai bine. Cine vrea insonorizare rigida rigida pune 2-3 straturi de stp anticor.

2. 5m de la baterie pĂąnĂŁ Ăźn portbagaj la stație. ÎncĂŁ un metru de la un șurub de centurĂŁ pĂąnĂŁ la amp ce reprezintĂŁ masa. Cel mai bine te duci la un atelier sĂŁ ți le monteze, se vede cĂŁ nu ai experiențĂŁ și riști sĂŁ iei foc!

De cabluri RCA. Sunt Ăźn jur de 50 de lei unele bune dacĂŁ nu vrei sĂŁ iei kit ce conține tot ce-ți trebuie.

3. Cel mai bine iei pe 4 canale dacĂŁ-ți permite buzunarul și elimini filtrele pasive cu care vin boxele pt. o amplificare activĂŁ. Poți sĂŁ te joci cu frecventele difuzoarelor și volumul tweeterelor dupĂŁ bunul plac sau sĂŁ le pui Ăźn punte dacĂŁ ai un set de boxe potent Ăźn caz cĂŁ vrei putere.

4. Cam da. Poate Ăźți recomanda Dragoș ceva, el mi se pare cĂŁ ascultĂŁ rock.

dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Mie Apr 01, 2015 8:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru isonorizare:
un pachet pentru fata de tabla exterioara, cea interioara si in jurul difuzorului
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Silent-Coat/Bulk-Pack-20-coli/

Pentru fata de plastic a usii o varianta ieftina si buna daca se foloseste corect (eu am testat si este mai mult decat ok). De asemenea poat fi folosita cu succes si pe fetele de tabla ale portierei. Practic folosind 2 cutii acoperi integral portierele fata. Asta ar fi varianta de buget redus.
http://www.auto-smart.ro/vopsea_auto_insonorizanta_cauciucata_fabryo_2_kg_pensulabil_number1970.html#focus

Pentru partea de auditii trebuie sa decizi cat de corect vrei sa se auda.

Aici se imparte in trei categorii:

-upgrade la echipament oem (folosirea amplificarii player-ului, rezultate de multe ori nesemnificative in raport cu investitia facuta);

- imbunatatire semnificativa fata de oem si presupune folosirea amplificatoarelor si a echipamentelor de gama medie;

- experienta superioara folosind echipamente de calitate construite special pentru acest scop, ce pot transforma auditia oricarui gen de muzica intr-o placere (segment creeat pentru "audiofili", care contrar asteptarilor se poate obtine si cu un buget redus, dar cu multa implicare si "open mind")

Acum trebuie sa decizi unde vrei sa ajungi.

Andreiw210
Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Apr 02, 2015 2:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lauritheone a scris:
Ok, va multumesc la toti pentru sfaturi si rabdare. Sa vedem daca am inteles ce trebuie...
O sa raman la amplificator si difuzoare fata + insonorizare in prima faza, se pare ca toata lumea e de acord ca e solutia mai buna pentru bugetul meu.
Si acum pe puncte:
1. Insonorizare: O sa am nevoie de ~2mp de STP. Intre Anticor Light si SPL 04 diferenta e doar de grosime?

2. Conectica: - nici nu m-am gandit la asta. Eram convins ca pot sa folosesc firele deja trase prin masina. Surprised Am vazut ca ati pomenit de un traseu de 6m - inseamna ca amplificatorul se instaleaza in portbagaj? Mai e nevoie de ceva in afara de cabluri (alimentare + difuri), soclu si sigurante?

3. Amplificator: In conditiile in care renunt la sub, ajunge unul de 2 canale? Diferentele de pret se reflecta in calitate? (am vazut preturi intre 500 si 1000RON la puteri apropiate)

4. Difuzoare: Intrucat sunt la prima tentativa de instalare, o sa raman la un setup pasiv in locul celor OEM. Ar trebui sa ma uit si la alte seturi, tinand cont ca vor fi amplificate?

1. Este diferenta la grosime si compozitie...Anticor se vrea indeosebi pentru eliminarea vibratiilor si protectie anticoroziva a tablei iar SPL si pentru izolare termica si fonica... Anticor este din cauciuc si o foita de aluminiu(identic cu Silent-coat-ul) si SPL este o spuma gen burete dens de 4 sau 8 mm(de preferat, sa folosesti ceva mai gros)

2. Amplificatorul se monteaza de regula in portbagaj pentru ca altundeva nu ai loc si acolo este nevoie de el pentru eventualul subwoofer...Este foarte important sa nu fie acoperit de nimic si ca aerul sa fie mai rece unde se afla acesta, din cauza asta nu il poti monta sub scaun de exemplu unde bate aerul cald la picioare pe timp racoros...In portbagaj ai acces si mai usor la surub pentru masa amplificatorului(gen suruburile ce fixeaza telescopul).

3. Poti alege un amplificator pe 2 canale daca nu mai doresti subwoofer . Vei cumpara un sistem de difuzoare si vei lega pe fiecare canal un fitru+un midbass+ un tweeter
Daca achizitionezi un amplificator cu 4 canale cu hpf si lpf cu taiere pe ~4kHz cum zicea si dragosdls vei conecta o pereche RCA de la Alpine pe HPF si una pe LPF-varianta pe care o recomand si eu. Cele doua canale pe LPF le conectezi la mid-basi si celelalte 2 la tweetere.Vei avea astfel un setup mult mai potent si mai echilibrat
Apropo HPF-ul la Alpine la cati kHz are limita maxima de filtrare?
Amplificatorul, cu cat este mai scump ,si, bineinteles, de la o firma care nu isi pateaza renumele va avea puterea reala mai apropiata de cea declarata si o va livra pana aproape de maxim cu distorsiuni cat mai mici...

4.Difuzoarele le alegi si in functie de amplificatorul gasit si de bugetul ramas.Puterea acestuia pe canal sa fie cu putin mai mare decat cea a difuzoarelor (Asta nu inseamna sa o si folosesti pe toata Embarassed )

lauritheone

Data înscrierii: 31/Mar/2015
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Joi Apr 02, 2015 11:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Andreiw210 a scris:

Daca achizitionezi un amplificator cu 4 canale cu hpf si lpf cu taiere pe ~4kHz cum zicea si dragosdls vei conecta o pereche RCA de la Alpine pe HPF si una pe LPF-varianta pe care o recomand si eu. Cele doua canale pe LPF le conectezi la mid-basi si celelalte 2 la tweetere.Vei avea astfel un setup mult mai potent si mai echilibrat

Banuiesc ca asta e un setup activ. In varianta asta, nu mai am nevoie de crossoverele care vin cu difuzoarele?

Andreiw210 a scris:
Apropo HPF-ul la Alpine la cati kHz are limita maxima de filtrare?

Citez din manual...
Subwoofer Level Adjustment: 0 to 15
Subwoofer Phase Setting: 0° or 180°
High Pass Filter: Off, 60/80/120/160 Hz
Low Pass Filter: Off, 60/80/120/160 Hz
Bass Level Control Range: -14 to +14 dB
Bass Center Frequency: 60/80/100/120 Hz
Bass Bandwidth Adjustment (Q): 4 Choices (0.5=wide, 1.0=medium, 1.5=medium, 2.0=narrow)
Mid Level Control Range: -14 to +14 dB
Mid Center Frequency: 500/1k/1.5k/2k Hz
Mid Bandwidth Adjustment (Q): 4 Choices (0.75=wide, 1.0=medium, 1.25=medium, 1.5=narrow)
Treble Level Control Range: -14 to +14 dB
Treble Center Frequency: 7.5k/10k/12.5k/15k Hz
Treble Bandwidth Adjustment (Q): 2 Choices (0.75=wide, 1.25=narrow)

Andreiw210 a scris:
Amplificatorul, cu cat este mai scump ,si, bineinteles, de la o firma care nu isi pateaza renumele va avea puterea reala mai apropiata de cea declarata si o va livra pana aproape de maxim cu distorsiuni cat mai mici...

Ceva in genul asta e ok? http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/MAGNAT/Edition/Edition-Four-Limited/
O sa incerc sa ma uit si la second hand, cine stie...

dragosdls a scris:

- experienta superioara folosind echipamente de calitate construite special pentru acest scop, ce pot transforma auditia oricarui gen de muzica intr-o placere (segment creeat pentru "audiofili", care contrar asteptarilor se poate obtine si cu un buget redus, dar cu multa implicare si "open mind")

Ultima parte suna bine.. acum depinde si ce inseamna "buget redus". Smile

VanIIa a scris:
Cel mai bine te duci la un atelier sĂŁ ți le monteze, se vede cĂŁ nu ai experiențĂŁ și riști sĂŁ iei foc!

O sa tin cont de asta, am vazut ca e destul de complicat de intrat cu cablul de alimentare in masina.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Joi Apr 02, 2015 11:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

"Ultima parte suna bine.. acum depinde si ce inseamna "buget redus". "

O varianta de setup:
Un amplificator DLS Ultimate in trei canale este la 1200 negociabil
O pereche de difuzoare pe 16 cu tw si crossover pleaca de la 500 lei.

Varinate de buget redus DLS C6A, Pioneer TS-E170CI, JBL MS-62C, Helix E 62c........

Variante mai scumpe un pic Audison AV K6, Helix P 236, Herts Hi-Energy HSK 165.4.....

La variantele astea se mai adauga Micro Precision. Cel mai ieftin set pe 16 este aprox 1500lei. Recomand midbass seria 7 si tw seria5. Mai apar din cand in cand la sh. Pretul de nou depaseste cu mult bugetul tau.

O alta varianta mai de buget:
Un amplificator DLS pe din gama performance (clasic) sau Helix le gasesti la aprox 500lei.

Difuzoarele
Varinate de buget redus DLS C6A, Pioneer TS-E170CI, JBL MS-62C, Helix E 62c........

Si un sub de 10" (gen ALPINE SWE, DLS KW10, Helix B10.......)in incinta inchisa, construit pe lateralul porbagajului pentru a nu ocupa spatiul util

Iar pe viitor vinzi player-ul fiindca nu stie nici FLAC nici WAV si nu are posibilitate sa folosesti nici macar CDA-uri. Very Happy

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum