|
Autor |
Mesaj |
Roby Pasionat
Data înscrierii: 18/Ian/2007 Mesaje: 75
|
Trimis: Mar Mar 30, 2010 8:16 pm Titlul subiectului: Sistem expert |
|
|
Sal tuturor....vreau sa fac un sistem expert pentru alegerea sistemului audio in masina....daca m-ati putea ajuta cu cateva intrebari.....
Care ar fi toate intrebarile posibile pentru alegerea unui sistem audio.....sper ca m-am facut inteles  |
|
Sus |
|
 |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Mar Mar 30, 2010 10:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai ar fi cam asa:
cati bani ai de dat ?
ce vrei ? calitate sau zgomot ?
ai vreo firma preferata ?
etc, etc. _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
Sus |
|
 |
Roby Pasionat
Data înscrierii: 18/Ian/2007 Mesaje: 75
|
Trimis: Mar Mar 30, 2010 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai da...in primul rand -tipul masinii (marca), anul fabricatiei
Apoi unde doreste sa-si puna boxele......usile din fata,spate.....ce fel de boxe doreste-coaxiale sau sistem......dimensiunile lor (dc le stie).......dc doreste amplificator sau nu la ele...
Dc mai stiti alte criterii sunt bine venite...
Dc stie cineva sa imparta boxele dupa preferintele muzicale.....adica care ar fi mai potrivite pentru un gen de muzica si care pentru alt gen |
|
Sus |
|
 |
aproapeom
Data înscrierii: 31/Mar/2009 Mesaje: 41
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 11:05 am Titlul subiectului: |
|
|
succes |
|
Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 12:03 pm Titlul subiectului: Re: Sistem expert |
|
|
Roby a scris: | vreau sa fac un sistem expert pentru alegerea sistemului audio in masina  |
Nu cred ca ar fi vreo formula gen E=mc^2 , dupa care sa rezulte un sistem fonic satisfacator tuturor indivizilor audiofili . Este un proverb, fiecare cu {...} ideile proprii. |
|
Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 6:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
am si eu o curiozitate , cand e momentul in care poti spune cu adevarat ca esi un audiofil? _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan |
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 6:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
cand incepi sa delirezi.......... iar toti din jur te cred pe cuvant ce spui |
|
Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 9:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
S-ar putea ca in cosmosul unic al aurei proprii sa fie toata lumea audiofil . Notiunea nu e legata de niste legi fizice sau matematice , unora le reprezinta snobismul de puterea de cumparare a celor mai vestite scule, altii se mindresc si cu un acordeon cu care scoate cele mai sumbre rezonante pentru propriul auz . Dar, cindva fiecare dintre asa zisi audiofili ar trebui sa iasa la o plimbare in natura, cind acesta se trezeste din somnul de iarna , ca sa inregistreze mental songul cel mai muzical din lume, cel al naturii, ca apoi cind asculta o melodie pe propriile scule sa poata face comparatie de stage al acestuia fata de cel captat si sa inteleaga diferentele ... |
|
Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 9:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pigoo a scris: | cand incepi sa delirezi.......... iar toti din jur te cred pe cuvant ce spui | doamne ce imi place raspunsul asta si intrebarea este de altfel iarasi foarte tare dar din cate stiu eu se acorda titlul la un anumit numar de posturi  _________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 10:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
deci daca e necesar fac un topic nou , insa eu vreau sa stiu cam cand cineva se poate considera audiofil , o definitie clara a cuvantului " audiofil"? _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 10:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Probabil ceva ca si pedofil. Sau dendrofil. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008 Mesaje: 711 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 10:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
ssrli a scris: | Probabil ceva ca si pedofil. Sau dendrofil. |
.............loooool............adi.......... pedofil  _________________ NAKAMICHI+all SPL Dynamics
Locul 2 4T-CNCA maxi5000:145,3db@47hz
Incinte custom-YM:heartless69_666 |
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 11:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
iti zic eu cand esti audiofil.
atunci cand scrie sub nick
audiofil te poti considera atunci cand iti cumperi scule audio doar de dragul de a le avea. doar ca sa te lauzi cu niste scule pretioase care redau realitatea sonora, instrumentele asa cum se aud ele . si nu atunci cand le cumperi pentru a asculta muzica, atunci te poti considera meloman . deci nu poti fi audiofil si meloman in acelasi timp .
mie mi se pare o prostie audiofilia .
citez un forumist de pe hi-fi.ro
Citat: | - meloman = iubitor de muzica, termen definit de DEX destul de clar;
- audiofil = iubitor de scule audio, vag iubitor al muzicii, care schimba frecvent echipamentele in cautarea "sunetului perfect" pe care nu-l va gasi datorita imperfectiunilor primare, plecand de la inregistrarea suportului muzicii. Multi asculta numai muzica "audiofila", fara nici o legatura cu gustul propriu (daca il au). Nu e definitia mea ci rezultatul celor citite pe forumuri, indigene sau straine, in reviste, dar si din experienta proprie. Deci trebuie luata ca atare de catre oricine.
- aparat hi-fi = aparat care se incadreaza in normele. In unele cazuri, incintele pot fi considerate derogate dela incadrare in partea de jos a spectrului!
Tot din experienta proprie si acumulata, se spune: calea spre inalta fidelitate nu duce nicaieri! ( justificat de o asertiune anterioara).
- hi-end = termen fara a avea o definitie clara. Acceptat ca fiind zona superioara a hi-fi-ului, cu rezultate maxime in reproducerea sunetului.
Reclama comerciala, justificata de interesul producatorilor si de orgoliul "audiofililor" a dat nastere la multe dispute, atunci cand orice limbric electronic, comun ca performante, este clar numit "hi-end"! |
|
|
Sus |
|
 |
|