Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

JBL-GTO1502 BR+ Magnat Rock Mono 1000
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 10:59 am    Titlul subiectului: JBL-GTO1502 BR+ Magnat Rock Mono 1000 Răspunde cu citat (quote)

ce ziceti de configuratia asta ?
dif - link
statia - link
incinta bass-reflex de 100 L din pal de 22mm cu ramforsari puternice, acordata asa cum scrie in proiect -> 30 hz cu 2 porturi de 100 mm diametru si 330 mm lungime
daca vreau sa ascult modic - pun diful cu bobinele in serie si am 4 ohmi - deci statia va baga 350 W in el
daca vreau sa sperii audienta - pun diful cu bobinele in paralel si am 1 ohm - iar statia va pompa 700 W

si acum vin intrebarile:
1. cat timp va rezista diful cu 700 W in el (cu bobinele in paralel) pana sa se arda ?
2. tinand cont ca statia are un singur canal, iar eu ii bag pe intrare semnal stereo - sa imi fac griji ? sau sa ii bag semnal mono ? are sumator de semnal in interior ?

LE: statia va avea LPF-ul setat la cel mult 150 hz iar filtrul subsonic undeva pe la 30 - 35 hz
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 11:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu cat va rezista diful dar decat sa faaci chestia asta mai bine iei 2x
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W256DVC/ si le pui in paralel sau modelul de 12

Si sigur SPERII audienta
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 11:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. diful il am deja
2. nu prea ma impresioneaza pe mine Pioneerul ala de 10" ... nici cel de 12" - vreau 15" - mi s-a pus pata asa ca mi-am luat deja difu`
3. cu GTO-ul .... la 300 W in bobine am 118 db la 45 hz - asta in aer liber + daca mai punem si gainul masinii Arrow cineva va suferi in masina Twisted Evil

Deci cat timp va rezista diful cu 700 W in el ? Confused
pt cei de la be-loud: ati primit vre-o data un dif d`asta in garantie cu bobinele arse ? (desi stiu ca nu se mai aplica garantia in cazul asta)
sau .... ati auzit cazuri in care un dif d`asta s-a ars ?
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 1:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

haideti fratilor - mai ziceti pareri
deja am comandat statia ..... asa ca nu mai am cum sa ma razgandesc
vreau doar sa vad parerile voastre despre configuratia asta Wink
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Mar 04, 2007 2:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o sa se impace bine...iar de suferit va avea tabla si ormamentele de pe masina Very Happy

auditie placuta
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 04, 2007 6:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dupa lungi masuratori ..... si calcule ... si simulari am ajuns la un rezultat:
incinta trapezoidala bass-reflex de 110 L - acordata la 34 hz cu un port trapezoidal de 300 cm patrati si 56 cm lungime
rezultatul:
* SPL cu 300 W in dif - 118 db/45 hz (in aer) ... in masina mai am un boost de vreo 10-12 db sub 45 -50 hz datorat habitaclului
* cone displacement la 300 W - cursa nu depaseste 5.4 mm - asta la sinusoidala de 50 hz - deci pe muzica ajunge cam la jumate
* viteza aerului prin port - 4.31 m/sec la 50 hz unde diful are cursa maxima
* group delay - 10 msec/50 hz ... de unde greste usor

maine dau comanda de PAL - TINETI APROAPE - o sa pun poze din timpul constructiei Wink
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 04, 2007 11:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am mai descoperit ceva nereguli
pe site - la Magnat Rock Mono 1000 apare la raspuns in frecventa 5 Hz - 50 kHz (-3dB) - dar corect este 5 Hz - 300 Hz (-3dB) Rolling Eyes
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Mar 05, 2007 8:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asa e. scuze de greseala, oricum pentru un monobloc e ceva normal un astfel de raspuns, doar nu va amplifica difuzoare normale, ci subwoofere a caror frecventa de taiere se va situa la maxim 125 Hz.
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Lun Mar 05, 2007 12:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ca si idee un prieten a tinut acelasi dif doar ca de 12" pe un amplificator de competitie in classa D cotat 1800W rms /4ohmi 3000W/2ohmi ! a fost doar de proba insa a rezistat !

l-am ars insa dupa 5 ore de mers pe muzica cu 7-800W RMS ! asta pe alt amplificator ! se incintase magnetul de efectiv nu tineai mana pe el !!

Gto`urile sunt rezistente stai fara griji Wink
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Lun Mar 05, 2007 3:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asus asa este .... monobloc -> pt bass (simplu si usor)
ELNA eu nu o sa tin difu 5 ore cu 700 W in el ... o sa il tin maxim 5 minute - cat sa arat la dusmani ce scule cu "cohones" am eu in masina Cool
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Mar Mar 06, 2007 5:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am primit azi statia
am pus-o la un test pe un redresor cu 11 V si vreo 20 A - dar nu i-am dat mai mult de 15 A (pe ampermetrul de pe redresor) - concluzia: BESTIAL !!!
cu nu puteam sa tin diful in mana - asa de tare se zbatea - evident fara curse aiurea

PS: bobinele difului erau legate in serie
nici nu vreau sa ma gandesc cum va suna cu vreo 500 W/1 ohm in masina Twisted Evil
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Mar 06, 2007 6:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

construieste-i o incinta ca inteleg ca nu ai inca si da-i sa cante.

p.s ce masinuta ai ?
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Mar Mar 06, 2007 9:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
construieste-i o incinta ca inteleg ca nu ai inca si da-i sa cante.

e in stadiu de proiect - m-am chinuit o zi intreaga cu vreo 2 programe + un socotitor + foaia si hartia ca sa fac ceva perfect

o&g a scris:
p.s ce masinuta ai ?

masina este un cielo Smile
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Mie Mar 07, 2007 5:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

azi am contastat o chestie ...... telecomanda de la statie - nu prea lucreaza
adica daca dau la maxim sau la minim din buton - nu se intampla nimic cu sunetul - are cineva vre-o idee ce poate fi ? Shocked
Sus
danijblbass
Priceput

Data înscrierii: 08/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Mar 13, 2007 6:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Adi , cat mai ai de lucrat la suboofer k mor de nerabdare!!!!
tot am trecut peste pagina ta, o zi , 2 , 3 , dar n-am mai avut rabdare si voiam se t intreb cand o termini!Very Happy

in ce stadiu esti cu proiectu?

am si o nevoie de parerea ta sa stiu dak merita sa-mi cumpar dif ca al tau pe o statie JBL GTO 75.2 care are vreo 290 W?
bani de alta statie nu mai am.....
oricum vreau parerea ta , sa stiu dak merita sa cumpar dif asta de 15 , in loc sa iau o incinta de 12 jbl la 250 -300 W

astept raspuns si LA MAI MULTI DB Wink

4.JPG
 Description:
tubu meu de 15 :D
 Filesize:  15.93 KB
 Viewed:  4409 Time(s)

4.JPG

Image2.JPG
 Description:
tubu meu de 15 :D
 Filesize:  12.98 KB

Image2.JPG

Image5.JPG
 Description:
reflexu de 10cm in diametru
 Filesize:  15.47 KB

Image5.JPG

Image1.JPG
 Description:
tubu meu de 15 :D tot el :D
 Filesize:  20.03 KB
 Viewed:  399 Time(s)

Image1.JPG

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 1 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum