Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

inca o supernova ...
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Vin Feb 28, 2014 2:54 pm    Titlul subiectului: inca o supernova ... Răspunde cu citat (quote)

cred ca am ceva luni de cand incerc sa termin masinuta ... am zis ca e singura investitie in ea Very Happy ( la upgrade iau sunetul si plec )

Ca o scurta descriere ...

HU - Alpine 9887r
Procesor Audison Bit 10D
amplificator alpine mrv f405

Difuzoare : Alpine SPX F13m + Alpine handbuild ( spun mai tarziu cum sunt )

STP silver si STP bomb, STP Silent Noise 8mm

Cabluri cordial cu mufe Neutrik gold

Ca si poze o sa vin in cursul zilei. Ca si poveste ...
Insonorizate usile fata, cu STP bomb ( in zona gaurilor din portiera ) si STP silver peste tot ( fata usa, usa interior / exterior )
Sistemul facut pe 3 canale fata ... e impartit din audison bit ten in amplificator 2 canale pleaca in crossoverele minunate spre twetere si medii, alte 2 canale catre midbass.

Midbasii au plecat de la niste ALpine spr 174a - coaxiale, impreuna cu Claudiu am schimbat tot ce inseamna, membrana, suspensie, spider, bobina si am inlocuit cu produse de calitate crescandu-i astfel SPL-ul,
Am pus con facut manual din lemn de nuc, membrana trata. Intr-un final am scos ce mi-am dorit, un grafic liniar intre 85hz si 5000. Oricum e taiat undeva pe la 1500 - 2000 unde imi intra cele de 13.

Stalpii sunt din fibra de sticla pentru masivele tweetere de 28mm 2 magneti neodin. Ce sa zic ..

V-a urma, un subwoofer... inca ma gandesc ce sa folosesc, deoarece vreau doar sa completez sunetul nu sa il acopar. Sa schimb amplificatorul cu modelul f1 si sa mai adaug un audison bit ten d sau sa il schimb cu bit one ...
si o mica reorganizare.

cateva poze de pe telefon ..

porbagaj, stp silver, silent noise si pasla + placaj MDF pt podea falsa.

http://i12.photobucket.com/albums/a236/LooSeR_morris/IMAG0084_zps59db9c30.jpg

Controlerul procesor, facut locas in scrumiera ( nefumator )
http://i12.photobucket.com/albums/a236/LooSeR_morris/IMAG0086_zps9a04aa01.jpg

Ignorand faptu ca suportul cd player este crapat ( urmeaza sa fie reparat )
fata de schimb nou nouta
http://i12.photobucket.com/albums/a236/LooSeR_morris/IMAG0306_zps5675f904.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a236/LooSeR_morris/IMAG0309_zps196ab299.jpg

Difuzoarele custom ..
diversi pasi ..
http://i12.photobucket.com/albums/a236/LooSeR_morris/IMAG0097_zps3acda31f.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a236/LooSeR_morris/IMAG0100_zpsc88b7503.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a236/LooSeR_morris/IMAG0103_1_zpsb3dab1f0.jpg

In perioada urmatoare voi incepe reorganizarea spatiului si cumva stilizarea usilor cu fibra de sticla sa nu mai vad inele de MDF.. cum s-ar zice .. To be continued...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Vin Feb 28, 2014 3:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mult succes cu proiectul .... dar iti spun din propria experienta din supernova nu prea poti face multe ca si muzica Sad.
- un mare dezavantaj este haionul din cauza caruia o sa pierzi foarte mult din bass. (o sa vezi)
- nici cu portierele nu o sa te mandresti prea mult... trebuie antifonate foarte bine si facut un sistem mult mai bun de prindere al fetei de plastic altfel se va auzii nasol.

LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Vin Feb 28, 2014 4:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stiu ca e problema mare. Trebuie sa iau decizie daca pastrez masina inca un an sau daca o schimb ( depinde de fonduri )

Daca o pastrez voi pune si pasta brax pt a solidifica portiera ... a fost de munca si inca mai e.

sti cum e ... pt sq ... conteaza de la difuzor la cablu ... insonorizarea, reflexiile etc ...

E greu sa descri ceva si sa convingi ca se aude SUPER sau bine, fara sa il auda.
Sus
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Vin Feb 28, 2014 7:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce si comparatie iti spun de la ce am avut pe supernova ,,,,adica ce mi-au trecut prin mana anul trecut si am avut montat pe supernova.
Comparatie:
-mac audio mpe 2.16 , focal access 165 si hertz ESK 165 ce au rulat direct pe playere alpine 9854, kenwood 3057ur, pionner deh p80mp si avic f210bt.
Ca sunet cel mai multumit am fost de combinatia hertz/pioner p80.

Este o diferenta aproape insesizabila ca si sunet spun eu , fata de 2 perechi de difuzoare 1: - 10cm coaxiale 25W pe bord originale fiat si 2: - 16,5 fiind 2 difuzoare midbass 50W montate in portiere provenite de la un sistem JAMO (din niste boxe mai vechi dezmembrate de mine), si un actual player pioneer deh 2600 imprumutat de la un prieten.

Masina conteaza foarte mult

LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 02, 2014 10:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vroiam sa fac de la inceput acest lucur.

Fibra sticla pe portiera, fibra de sticla pe fata de usa. creata incinta intre ele pt a nu mai tine de portiera respectiva. Pe scurt sa facem o incinta independenta, sigilata.

Nu stiu in schimb ce sa fac ... sa renunt la 3 canale pe fata si sa folosesc doar medii 13cm si tweeterele sau tweeterele si midbasi + in ambele cazuri, un subwoofer de calitate.

Am vazut masini cu sistem micro 13 portiera si tweetere plus un subwoofer la picioare pasager ... gen mac aliante
Sus
darkofeel
Priceput

Data înscrierii: 09/Iul/2009
Locație: Bucuresti/Berceni

MesajTrimis: Dum Mar 02, 2014 3:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu fii atat de pesimist cu Dacia SuperNova Wink Keddy a castigat primul loc in categoria SQ BWA 2012...

Asa ca trebuie doar sa stiti cum sa va implementati configuratia cum trebuie.

Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum Mar 02, 2014 10:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Super sistemul si driverele Alpine au iesit frumos.Cred ca suna mult mai bine acum.

Nu te-ai zgarcit deloc cu insonorizantul .Imi vine raul numai cand ma gandesc ce munca am si eu de facut cu insonorizantul si cred ca am o suprafata de acoperit jumate cat a ta.Felicitari pentru munca depusa.

Citat:
Nu stiu in schimb ce sa fac ... sa renunt la 3 canale pe fata si sa folosesc doar medii 13cm si tweeterele sau tweeterele si midbasi + in ambele cazuri, un subwoofer de calitate.

Fa-o 4 way Laughing.E frumos un mĂ©nage à trois cu Tweetere+Medii+Sub dar un 4 way ar suna mai frumos si nu ai stresa atat midbasii sa cante jos de tot.(Asta daca esti entuziast al zonei 20-50 hz).
Sus
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Lun Mar 03, 2014 12:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma gandeam sa pun un audison bit ten d pt subwoofer dar acum mi-a picat fisa ca am iesire rca si x cross din player as putea sa controlez cand sa tai subwoofer-ul scapand de o cheltuiala. sa vedem daca se si impaca.

Am avut rabdare cu sitemul, sincer acum daca as avea bani mi-a lua modelul pe 17cm din state ... F17m
http://s18.photobucket.com/user/bikinpunk/media/civic%20install/Lindseys%20car/IMG_4595.jpg.html

le-am ascultat pe o skoda octavia, tweeterele sunt facute de scan speak ( ScanSpeak D2904/6000 ) iar wooferele modelul VIFA XT woodfiber ( s-ar zice pe forumuri ca ar fi chiar din frunza de marihuana presata, vise )

Cat despre insonorizare ... sincer, trebuie sa cumpar multa pasla de insonorizat, cel putin 3 pachete stp pt plafon, firewall si picioare fata ( oale spate ) material tip vata minerala dar special pentru insonorizari ( acela alb ) pentru indesat in toate gaurelele si intre fata de usa si portiera.
2 tuburi de mastic pentru sigilat fata de usa de portiera, 2 cuti de kit de fibra / plastic - sigilat ,marginea inelelor de mdf pe portiera + eventual finisari fibra.

Sper ca in 2 saptamani sa dau jos si sa remodernizez iar maine / poimaine sa fac un film demo.
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Lun Mar 03, 2014 12:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stoica22 a scris:
mult succes cu proiectul .... dar iti spun din propria experienta din supernova nu prea poti face multe ca si muzica Sad.

darkofeel a scris:
Nu fii atat de pesimist cu Dacia SuperNova Wink
Asa ca trebuie doar sa stiti cum sa va implementati configuratia cum trebuie.

Bingo!
Degeaba enumeri componente care le-ai avut pe masina si nu au cantat cum trebuie daca instalarea nu a fost facuta cum trebuie!
La keddy am ascultat usile cand avea midbasii (sau poate ii mai are) cand avea dls ms6a si chiar cantau foarte bine cu toate ca erau montati in super nova!
Sus
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Lun Mar 03, 2014 12:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile inainte sa ma apuc de masina am citit n carti despre audifili, tehnologia sunetului etc.

Daca nu respecti in aproape specificatiile pe care ti le dau producatorii ( ca de aceea masoara fiecare difuzor in parte ... ) , daca nu ai baza solida, poti pune si Micro Precision sau orice si nu v-a suna bine. Eu ma lupt cu portierele pt a creea o baza solida, degeaba am pus stp peste stp, voi incerca si brax ...

P.S. - cu ce as putea insonoriza contra aripile, sa reduc zgomotul de rulaj, ce recomandati ?
Sus
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Lun Mar 03, 2014 3:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pt contra aripi este o pasta nu mai stiu exact cum se chema... se aplica cu pensula si si este foarte buna si ca duritate si insonorizare.
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Lun Mar 03, 2014 11:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am facut un film demo, din pacate e un microfon omni directional de pus pe camera rode care nu prea e laudat Very Happy

http://youtu.be/8lGQ2tney1U
Sus
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 06, 2014 10:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu multumiri celor de la dacia, va pot pune poze cu portiera antifonata. ( balta .... difuzoarele de midbasi le voi schimba membranele deoarece au stat in apa toata noaptea si nu erau impermeabile.... )

IMAG0721.jpg
 Description:
 Filesize:  621.93 KB
 Viewed:  434 Time(s)

IMAG0721.jpg

IMAG0723.jpg
 Description:
stp silent 8mm pus pt a nu lovi unda de bas direct in tabla moale.
 Filesize:  413.91 KB
 Viewed:  396 Time(s)

IMAG0723.jpg

IMAG0724.jpg
 Description:
 Filesize:  587.37 KB
 Viewed:  412 Time(s)

IMAG0724.jpg

IMAG0725.jpg
 Description:
 Filesize:  649.29 KB
 Viewed:  397 Time(s)

IMAG0725.jpg

Sus
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2014 10:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am schimbat si midbasii

Focal Utopia sa fie...

Sper ca in 2 saptamani sa ma apuc de fata de usa.

Sugestii va rog:

Am posibilitatea sa tai buzunar fata usa si sa fac o incinta completa insemanad spatiul din buzunar plus tot din juru difuzoarelor. ar veni undeva la 20 litri.
Ce recomandati ? sa ma apuc de asa ceva sau sa raman pe varianta, tot sunetul sa se duca in usa ?

1174753_718300898191536_1709633050_n.jpg
 Description:
 Filesize:  131.32 KB
 Viewed:  432 Time(s)

1174753_718300898191536_1709633050_n.jpg

Sus
darkofeel
Priceput

Data înscrierii: 09/Iul/2009
Locație: Bucuresti/Berceni

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2014 7:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu prea sunt fan incintelor in usi pentru difuzoare, dar daca ai posibilitatea sa faci si una si alta, eventual o usa da una nu...

Asa vei vedea cum iti place mai mult.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 1 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum