|
|
|
Autor |
Mesaj |
Pasek
Data înscrierii: 28/Noi/2014 Mesaje: 16
|
Trimis: Vin Noi 28, 2014 3:16 pm Titlul subiectului: Imbunatatire sistem audio pe Mitsubishi Lancer |
|
|
Salut, am in plan in tr-o prima faza sa schimb difuzoarele din usi cu unele mai performante. CD playerul masinii scoate cam 15-20 W si nu vreau sa-l schimb. Nu vreau subwoofer dar as vrea sa aud un bas acceptabil din difuzoare. Ulterior o sa insonorizez masina si eventual o sa montez un amplificator pe 4 canale.
Cum sa aleg difuzoarele? Trebuie sa aiba o plaja de frecvente cit mai larga?
Mentionez ca am nevoie de o pereche coaxiale de 16.5 cm si o pereche pe componente tot de 16.5.
Daca playerul nu are iesiri pre amplificate, amplificatorul il leg pe iesirile normale ?
Multumesc pentru sfaturi |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Noi 28, 2014 4:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Boxele spate sunt in usi sau in polita? Daca sunt in usi renunta din start la ele. Nu te uita la plaja de frecvente a difuzoarelor, acolo e cea mai mare minciuna, sunt trecute valori intre 32-40 dar ele abia pot atinge 70hz. Producatorul nu da detalii complexe despre atenuare deci asta chiar nu e un mod de filtrare! Amplificatorul din pacate nu-l poti monta daca n-ai iesiri RCA preamplificate din player si decat sa folosesti filtre ieftine Hi-Low mai bine te lipsesti. Ce an e masina si care este modelul mai exact ? Nu de alta da' sa nu te trezesti cu un downgrade... _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
Pasek
|
Trimis: Vin Noi 28, 2014 4:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Masina este din 2008 iar sistemul este cel clasic, NU este Rockford Fosgate. Difuzoarele spate si fata sint in usi. Multumesc pentru raspuns. Nu ma pricep mai deloc la partea audio asa ca sper sa nu deranjeze intrebarile mele puerile. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Vin Noi 28, 2014 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu vrei sa inlocuiesti player-ul de fabrica, atunci nu se merita investitia in alte difuzoare.
Totusi daca vrei sa faci asta recomandarile mele ar fi"
"Cum sa aleg difuzoarele? Trebuie sa aiba o plaja de frecvente cit mai larga?"
- DLS B6A
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-B6A/
Review-ul personal: Midbass-ul este echilibrat,natural (atat cat ii permite bugetul) coboara bine in spectrul de joase.
Singurul minus din partea mea este la tw - au un volum incet iar "calitatea" este limitata de buget, totusi sunt in stare sa cante placut nu doar sa "sune".
Nu sunt pretentioase la montaj on sau offaxis (asa cum sunt T25), nu deranjeaza la auditii de durata.
Daca folosesti masina toata ziua, nu vei avea senzatia de oboseala, ceea ce este un avantaj din alta perspectiva.
Difuzoarele erau amplificate cu CA22 tot de la DLS, iar player-ul era Pioneer MVH150ui.
sau DLS C6A (insa nu vei beneficia pe deplin de ele, datorita player-ului)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-C6A/
Acestea au tw de 20 din matase si suplinesc lipsurile pe care le-am gasit la B6A.
- pentru usile spate DLS C126
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-126/
"Daca playerul nu are iesiri pre amplificate, amplificatorul il leg pe iesirile normale ? "
Pe parte de amplificator iti trebuie unul cu intrare High level pentru a nu folosi adaptoare (hi-low level), patru canale cu filtru HPF integrat si reglabil pentru a putea seta HP-ul in jurul valorilor 65-120Hz in functie de preferinte si raspunsul midbass-ului in portiera.
Recomandarea mea http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/DLS/Performance/CLASSIC-CA41/
Pe partea de amplificatoare sunt o gramada la SH, insa difuzoare apar mai rar.
O minima isonorizare ajuta orice difuzor, si in plus imbunatateste confortul.
Un tutorial despre cum se face o isonorizare completa:
http://www.sounddeadenershowdown.com/area-treatment/doors
Asta ar fi parerea mea (te poti uita si pe celelalte posturi ale mele, poate vei intelege mai bine "fenomenul").
Sa speram ca vor mai veni si alte pareri constructive, la obiect si argumentate. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
Pasek
|
Trimis: Sâm Noi 29, 2014 12:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri.
Inteleg ca acele plaje de frecvente pentru difuzoare sint cam vrajeala si trebuie sa caut unele testate deja de un cunoscator. OK.
Ce specificatii trebuie sa urmaresc pentru un amplificator SH capabil a fi legat direct pe iesirile playerului stock al masinii? In general agreez ideea de lucru nou dar poate aparea unul bun la second.
Multumesc inca o data. Habar n-am de acest domeniu dar datorita voua incep sa ma luminez. |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Sâm Noi 29, 2014 2:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
ma citez
"Pe parte de amplificator iti trebuie unul cu intrare High level pentru a nu folosi adaptoare (hi-low level), patru canale cu filtru HPF integrat si reglabil pentru a putea seta HP-ul in jurul valorilor 65-120Hz in functie de preferinte si raspunsul midbass-ului in portiera. "
Pe scurt trebuie sa aiba:
- patru canale
-intrare High level
- crossover variabil HP ( high pass filter) si LP (low pass filter), gasesti pe google mai multe detalii
-sa fie produs de o firma cunoscuta din clasa "medie" macar, gen: DLS, helix, alpine, hertz, mosconi, gladen, audison, JL, .......
Daca esti sigur ca nu vrei sa folosesti subwoofer, mi-am amintit o configuratie la care m-am gandit candva.
Sistem pe fata iar in usile spate sa folosesti doar difuzoare de midbass.
De ce?
Atunci cand sunt folosite difuzoare coaxiale, sistem pe spate fie el usi sau polita, acestea "altereaza" scena cat si sound-ul general, atunci cand nu este folosit un procesor.
De ce?
Pentru ca frecventele din zona "mediilor" si "inaltelor" sunt "directionale", sau altfel spus "urechea le gaseste "locatia" , ceea ce cauzeaza "oboseala" la nivelul aparatului auditiv.....
Pentru amelioararea acestei situatii se pot folosi difuzoarele din spate in plaja de frecvente limitata.
Majoritatea difuzoarelor de 16 din categoria de pret, sa spunem accesibila pot cobora pana la @70Hz in regim "safe".
Astfel s-ar putea folosi @ HPF -70Hz, LPF-120Hz, si vei beneficia de un control mai bun in zona frecventelor "joase" fara a altera semnificativ scena si sound-ul general.
Pentru scenariul asta trebuie o isonorizare corecta a usilor, deoarece vor vibra serios.
Cand spun corecta nu ma refer la o cantitate mult mai mare de isonorizant decat cea minima necesare, insa ma refer la izolarea posibilelor "scartieli" ce vor surveni in urma vibratiei. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Sâm Noi 29, 2014 7:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
E foarte bunĂŁ ideea asta cu midbassi pe spate dar intervine problema de care ți-am zis eu acum ceva vreme și anume, hpf și lpf simultan la amplificatoarele mai modeste. Ăntr-adevĂŁr, un midbass cu hpf de la 70 Ăźn sus nu mai apare absolut niciun fel de problemĂŁ! _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg
Ultima modificare efectuată de către VanIIa la Dum Noi 30, 2014 9:28 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Dum Noi 30, 2014 12:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Asa este nu sunt prea multe variante.
Din clasa medie: DLS CA41, Helix B FOUR, Genesis Profile 4 (dar nu are intrare hi level).
Din clasa de top (dar nu are intrare hi level): DLS RA40, DLS A4, Genesis Four Chanel, GZPA Reference 4.
Mai sunt cu siguranta si altele dar nu imi amintesc acum de ele.
Se mai poate rezolva cu un amplificator pe 3 canale, unde midbass-i se leaga in paralel sau serie in functie de caz. Dar si aici trebuie cautat amplificatorul care se permita acele puncte de crossover.
Alta varianta este folosirea unui procesor si setarea din el a punctelor de taiere. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
Pasek
|
Trimis: Lun Dec 01, 2014 8:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru informatii. Ideea este ca mi-as dori sa se auda in toata masina la fel, sa fie un sunet placut atit pentru pasagerii din fata cit si pentru cei din spate. Am trecut de 40 de ani si nu ma mai intereseaza sa bubuie sau sa ascult la volum mare ci sa am fidelitate si sa fie acel sound care iti face placere si nu te oboseste, de care spune si Dragos .
De insonorizat oricum o sa insonorizez masina dar nu tin sa se auda basii sa vibreze tabla. Mi-ar placea acea armonie de inalte cu medii si basi care te fac sa conduci cu zimbetul pe buze! ) |
|
Sus |
|
 |
Pasek
|
Trimis: Vin Dec 12, 2014 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc inca o data pentru sfaturi. Mi-am luat amplificator, un DLS CA51 pe care l-am gasit la un pret bun. Urmeaze difuzoarele. Pentru montare sa-mi iau un kit de montare? |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Sâm Dec 13, 2014 1:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca te referi la kit de montare amplificator , atunci da.
Sectiunea recomandata de producator 20mm,. Pentru siguranta este suficient 80A.
Iti mai trebuie cablu pentru semnal (de la player la amplificator, de la amplificator la difuzoare) 1.5mm ar fi suficient, dar daca gasesti 2.5mm la un pret bun ar fi mai bine.
Verifica inainte de a cumpara daca este cupru sau aluminiu suflat. Se poate vedea diferenta atunci cand privesti in sectiune transversala. Cele care sunt din Al, au mijlocul sectiunii argintiu (adica Al).
Recomandat este cel din cupru.
Cu amplificatorul asta poti merge pe o configuratie activa 3 canale.
Mai explicit: tw+ midbass+sub, frecventele de taiere le face amplificatorul , nu mai este nevoie de crossover-e externe (doar un condensator pe tw pentru protectie).
Avantajul este ca poti folosi componente (tw, midbass, sub) de la diferiti producatori (asa poti gasi la sh "scule" bune mai usor) si poti seta frecventele de taiere in functie de raspunsurile pe care le au in masina ta, si dupa preferintele tale. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
Pasek
|
Trimis: Mie Dec 17, 2014 5:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dragos iti multumesc mult pentru raspunsurile tale. Ai spus ca nu este nevoie de crossoverele externe. Imi poti spune ca pentru un habarnist cum leg exact mid-bass-ul, tweeterul la o iesire a amplificatorului? Si ce condensator sa iau pentru tweeter si cum il leg? ( serie sau paralel?)
Multumesc inca o data si scuza ignoranta. |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Mie Dec 17, 2014 8:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru o configuratie activa ce se preteaza atunci cand ai componente de calitate si "un pic mai multa experienta".
Pe canalele A/B conectezi Midbass-ul : LPF on, X1, frecventa @(60-100 Hz in functie de difuzor)
Pe canalele C/D conectezi Tweeter-ele : HPF on, X10, frecventa @(2000 - 5000Hz in functie de tweeter).
Condensatorul (condensator din polipropilenĂŁ metalizatĂŁ) se inseriaza pe + cat mai aproape de tw. Valori @(3-1.5uF).
Pentru inspiratie http://www.audioalchemy.ro/filtre/condensatoare.htm
Pe canalul E conectezi subwoofer-ul: HPF on, @30Hz, LPF @(50-100) dupa preterinte si sub.
Sau mai simplu, cumperi un sistem cu crossover inclus.......... _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
Pasek
|
Trimis: Joi Dec 18, 2014 10:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc. Vreau sa leg doua difuzoare pe componente pentru usile fata si doua coaxiale pentru usile din spate. Deci voi folosi patru iesiri din amplificator. Deocamdata nu voi folosi subwoofer. Pentru fata trebuie sa folosesc si crossoverele cu care vin difuzoarele pe componente ( iti voi asculta sfatul si voi lua DLS C6A) sau fac reglajele din statie si este suficient? Sau si crossovere si reglaje din statie?
Stima !
Ce parere ai daca in loc de DLS C6A as folosi Hertz EV 16.5 si tweetere Rockford Fosgate? In aceasta situatie ar trebui sa cumpar si crossovere? |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|