Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Hertz dieci dcx 165.3 vs 170.3
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
spzHades

Data înscrierii: 21/Iul/2012

MesajTrimis: Dum Dec 02, 2012 11:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am decupat haionu la masina si le-am montat acolo... vreau sa zic ca se aud demential , vroiam sa-mi iau si tub de bass dar se pare ca nu mai am nevoie.. dar totusi o sa-mi iau un amplificator sa le amplific Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan_war
Pasionat

Data înscrierii: 16/Noi/2012
Locație: Bucuresti - Crangasi-Tei

MesajTrimis: Lun Dec 03, 2012 3:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma bucur de cele auzite.....
Eu sunt in dubi... nu stiu ce sa fac exzact...
Ma gandesc sa o iau de la capat cu muzica, sa schimb doar cele dupa fata si un amplificator....
Sau sa-mi iau ampl 2 cai + sistem
S-au ampl.x4 plus un sistem mai slab...
Sa ma incadrez in 12-13oo ron...
Sus
Samyaza

Data înscrierii: 14/Mai/2017
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin Mai 19, 2017 12:59 pm    Titlul subiectului: Haideti sa nu exageram Răspunde cu citat (quote)

Stiu ca postul are ani de zile dar chiar m-a provocat unele afirmatii ale cumparatorului. Haideti sa facem lucrurile clare.
Eu am auzit gama Hertz, mai precis Dieci, Energy si Hi-Energy. Altceva nu. Am auzit unele DLS-uri am auzit si unele Focaluri, JBL-uri, Infinity nu mai zic.. cat despre Sony, Pioneer, Blaupunkt are toata lumea.. nu le mai aducem in discutie.

Hai sa ne lamurim cu "made in China". Eu cam tot ce am (si am cate ceva) sunt facute majoritaea in China, Taiwan (care e tot China), Singapore si singurul lucru "original" cum zic unii facut in tara de origine adica este un apart de ras de la Philips care e facut in Olanda si am dat foarte mult pe el. Eu va sriu acum de pe un MacBook Pro Retina din 2013 care e facut fix in China. Totul este instant pe el iar daca-l vedeti cum e facut prin interior si exterior o sa ziceti ca e din viitor. Nu ca e al meu dar care stiu ce vorbesc, stiu si ca MacBook Pro de la Apple nu prea au concurenta in calitate de la constructie la imagine si tot asa. Pai aveam 512 SSD pe PCIe din 2013 cand lumea se bucura ca are 512 de HDD normal pe o japita de laptop, i7 cand toti credeau ca i3 e mai mult decat suficient. A fost varf de gama m-a costat 130 milioane in banii nostri (zic asa ca l-am luat din state si m-au si vamuit la intrarea in tara, in fine).

Deci sa fim clari, acestea se numesc contracte de LOHN adica ce inseamna asta? O firma isi alege o tara unde sa produca acele produse pentru ca acolo e mai ieftin. Tot utilajele alea le folosesc, mana omului e din ce in ce mai putin implicata iar toate sunt supuse unui control al calitatii. Vreti alt exemplu? Am monitoare Tannoy Reveal 802 cu subwoofer Presonus Temblor T10. Toate impreuna au cam 45 de kg. Tannoy n-are nevoie de prezentare ca firma, face boxe mai scumpe decat masini si case asa ca hai sa o lasam moarta. Da sunt facute in China, sunt facute prost? Nuuu dimpotriva! Sa facem diferenta intre produse facute de firme mari in contract de Lohn in China si branduri chinezesti (dintre care unele o sa va surprinda cat de bune sunt, Huawei s-a impus pe piata destul de bine zic eu nu? Le-a dat o paine si la Leica de mancat ca sa scrie pe Lentile Leica nu?) mai stiti ce s-a intamplat cu Segway? Rotitele alea cu acumulatori pentru cei care le e sila sa mai paseasca. Chinezii faceau ceva similar. Segway i-a dat in judecata. Cum in China nu castigi tu nici un proces c de..aia e tara comunista (mixta mai precis) si isi protejeaza agentii economici. Stiti ce-au facut aia? Pentru ca au vandut foarte multe si au avut succes au avut bani sa cumpere Segway. Mai precis Ninebot i-a cumparat. A fost vreunul din voi in China? Va intreb ca eu am fost in 2012. Va ia vantul palaria. Tara aia se dezvolta pe zi ce trece, oamenii au cuvant si este cu mult peste ce-o sa fie Romania vreodata. Daca scria pe ele Made in Romania erati mai fericiti?
Pai daca Hertz alea erau facute in Italia nu le mai luai tu cu 350 RON sau cat ai dat pe coaxialele alea. Le luai cu de 2 ori pretul ca totul e mai scump in Italia.
Daca va imaginati voi ca Chinezii fac ce vor ei cu difuzoarele alea Hertz si nu respecta parametrii T/S si tot ce zic Hertz acolo in fisa tehnica va insealti. Alea-s testate in camera anaechoica (o camera in care nu se poate forma ecou). Sunt facute cu cap oameni buni.
Acum sincer daca nici Hertz nu se mai aud bine pai nici un difuzor auto nu se aude bine.. De Audison ce ziceti? Si alea-s panarame nu?

Haideti sa va expic eu care e faza. Unii nici nu stiu "sa asculte".. Adica nu stiu ce e de apreciat la un difuzor. Pai e posibil sa chem tantalai la mine sa le pun muzica acasa pe monitoare de studio totul cat mai liniar si corect dpdv tehnic si sa zica ca a vazut el la un baiat niste boxe Samsung care se aud mai misto ca ale mele doar ca daduse ala inaltele la maxim si basul la maxim sub forma zambetului lui Iliescu... Mai baieti.. lasati-o moarta cu afirmatiile astea.
Da, am auzit Hertz, erau facute in China, erau facute super bine si ma cam indoiesc ca unele din piata se aud mai bine!
Nu mai postati aiurea pe forumuri ca poate altii vor sa-si cumpere si voi le stricati socoteala la be-loud. Eu unul nici n-as permite sa-si dea un necunoscator cu parerea despre produsele comercializate de mine daca nici nu stie ce-s alea. Oameni buni domeniul audio e unul din acele doemenii unde ai nevoie de eudcatie sa intelegi ce trebuie sa se auda si cum. E la fel ca si cu muzica in sine. Daca ati bagat toata viata in voi hip-hop Romanesc (il dau exemplu ca e varza comparativ cu ce-i afara) si pe urma va bag nu stiu ce disc cu Miles Davis sau Chick Corea o sa-mi spuneti...ce-i ma porcaria ata? Cand de fapt toata lumea muzicala se inchina la astia si nu la poetii lui peste fript din Romania care vorbesc pe o muzica facuta din 2-3 acorduri.. Aaaa daca in timp va explica un baiat: "uite ma ce trebuie sa te impresioneze, uite acolo e foarte multa maestrie, acolo e o gama cutare, dincolo uite ce cromatica contrastanta, acolo s-a format cutare" si tot asa... s-ar putea sa va dati seama ce pretioasa e muzica aia. Mai ales daca cantati si la un instrument invatati sa apreciati si mai mult muzica buna. Va ajuta teoria muzicala si mai ales cand o sa va realizati limitarile voastre ca intepreti la instrument comparativ cu virtuosii... Si da.. o sa va dati seama atunci ca tot Hip_hop-ul romanesc ca si muzica o puteati face si voi intr-o saptamana maxim (nu faceati versurile sa zicem da? nu aveati talent la scris) dar compozitia lui Chick Corea niciodata. Pentru ca aia presupune geniu deja. Muzica e matematica curata baieti atat compozitia ei cat si redarea ei. Daca voi ati ramas la 1+1=2 ...la altii le place sa faca calcul diferential si integral. ati inteles comparatia? Muzica jazz e ca un exercitiu greu de matematica care te rasplateste mult cand il rezolvi, mizeriile comerciale care le auziti la TV si la Radio sunt ca o ecuatie gradul 1. Stiati ca eu pot sa prevad o melodie de cum incepe? Rar ma surprinde vreo schimbare la muzica comerciala. Stiu ce "randuri" ce acorduri folosesc. Totul e previzibil.. cand o sa zic eu: acolo urmeaza C major... ca de.. asta ar face sa sune bine dupa ce a fost A minor ...pai fiti siguri ca asa o sa fie.. sau ma rog un SUS9 sau ceva de genul.
Asadar desi postul are cativa ani si baiatul in cauza nu-l cunosc... va pot asigura ca Hertz made in China sau oriunde nu sunt difuzoare proaste dipotriva. Daca lui nu i-au placut e alta problema. Aaaaa ca o fi nimerit o copie de doi bani asta nu mai stiu. De exemplu am un var care s-a calicit la bani si vroia sa-si ia niste casti ca unele de-ale mele mai precis AudioTechnica ATH-M50s (casti de studio nu Beats by Dr. Nobody, facute pt muzicieni nu sa va bubuie timpanele) ... Si mi-a dat link-ul. El sta in Spania. I-am zis.. ba baiatule la 80 Euro nu ai cum sa-ti iei modelul asta. El: "nu domle ca e vechi ca acuma sunt ATH-M50x in locul lor si de-aia"... Zic ba baiatule diferenta intre alea si astea-s doar cablul detasabil si bentita pe cap nu au cum sa cada atat de mult. I-am zis..uite ma da-mi mie 80 de euro si eu oricum vreau sa-mi iau altele, n-am dat cu amplificatoare in ele daca au 100 ore e mult sunt ca noi. "nooo domle imi iau lucru nou"...si si-a luat.. si i-au venit niste copii de toata jena. Si pe urma faceam schimb de fotografii pe facebook. De la ambalaj la difuzoare, ca le-am facut bucati. In timp ce la mine era numai aur in interior, la el erau niste PCB-uri de-alea tiganesti de doi bani... Nu erau finisate deloc, aveau niste margini urate tare, si plasticul se vedea din fotografie ca e jeg. Si i-am zis: "ei varule? cum e? suna ca ale mele?" si a zis ca nu..ca si-a luat o mare teapa si acum regreta.. Vroia sa le returneze.. eu i-am zis ba boule nu le returna ca chinezii aia iti iau si castile si nu-ti mai dau banii... nu te judeci tu cu aia pe 80 dolari... vinde-le dracu' ca si fake si recupreaza si tu din dauna....
Asadar daca au facut copii proaste dupa Hertz nu mai stiu ca nici eu nu mai stiu ce e falsificat si ce nu pana nu vad.
Dar ca sa zici ca niste no name-uri din piata se aud mai bine ca Hertz Dieci asta e o mare prostie. Cum a testat in primul rand? In aer liber? Le-a tinut cu mana si le-a bagat la HU? Asta e informatie aiurea....

Puteti cumpara Hertz cu incredere.. sincer sunt in TOP 5 la mine ca si brand si va asigur ca am lucrat ceva cu muzica la viata mea (dupa cum v-ati prins avand in vedere ca am studio acasa). Din astra traiesc programez banci de sunete pentru firme care fac instrumente virutale VST. (Google it).Am lucrat si pentru BOSE Ro ca si inginer de sunet cativa ani, am facut cursuri de certificari care au costat firma mii de Euro... nu e chiar asa.
Toti mai avem de invatat dar sa vina mie unul care probabil sunt de-o seama cu tasu' si sa-mi zica ca Audison se aud mai prost ca First Austria... il trimit la gara imediat. Pana aici!

VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Mai 19, 2017 1:39 pm    Titlul subiectului: Re: Haideti sa nu exageram Răspunde cu citat (quote)

Samyaza a scris:
Acum sincer daca nici Hertz nu se mai aud bine pai nici un difuzor auto nu se aude bine..

Ce fumezi? Iar vrei s-o iei la ficați? Sunt drivere pe piațĂŁ mai ieftine decĂąt cele din gama Mile care se aud mult mai bine.

Nu știu cine te-a trimis sĂŁ faci reclamĂŁ dar eu sunt tot pe Hertz și nu mi se pare nimic fenomenal la ele Ăźn comparație cu alte produse din aceeași gamĂŁ de preț. Am avut Dieci - tweetere care Ăźți fac rĂŁu fizic deși tu le ridici Ăźn slĂŁvi, cam așa eram și eu la 18 ani cĂąnd mi-am pus primele boxe pe mașinĂŁ... Am fĂŁcut și insonorizare, le-am amplificat cu puteri Ăźntre 60 si 200w și degeaba. Fac atĂąt cĂąt pot. Focal Auditor sunt peste. Aceleași Ăźnalte proaste care-ți scoat sĂąngele pe urechi dar un midbass ceva mai ager, mai sprinten, bun pt. pasionații rock. Practic, cu sistemele astea 2 cine ascultĂŁ dubstep și-a ruinat zilele.

Acum am HSK 165XL. ÎmbunĂŁtĂŁțirea fațĂŁ de Dieci a fost clarĂŁ, dar uite cĂąt sunt? NU fac performanțĂŁ de banii aia Eu le-am luat la 60% din cĂąt sunt pe beloud și a meritat dar dacĂŁ as fi plĂŁtit prețul Ăźntreg ar fi fost o dezamĂŁgire totalĂŁ.

Repet, se gĂŁsesc alternative mai bune Ăźn aceeași gamĂŁ de preț. Midbassul de la k2 power Ăźl mĂŁnĂąncĂŁ pe cel de la Hertz. Pur și simplu da cu el de pĂŁmĂąnt.

spzHades

Data înscrierii: 21/Iul/2012

MesajTrimis: Vin Oct 30, 2020 4:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Haha, dupa 8 ani de zile imi gasesc postarea de cand mi-am pus alpine-urile pe golf.
Inca mai le am pe golf, se aud super bine. Singurul lucru de care imi pare rau e ca nu mi-am luat un amplificator si 2 boxe pe fata si sa pun filtru sa tai tot sub 100hz sa nu zdrangane usile.

Am avut doar tweetere pe fata si ovalele pe spate. Bubuia bassul de nu-mi statea oglinda Smile) si se auzeau si bine in combinatia asta. Sigur cu niste medii pe fata de la 100hz in sus cred ca era fenomenal, dar nu erau bani atunci de isonorizant. N-am mai pus miduri ca nu suportam sa aud zdraganit la usi.

Acum am alta problema. Mi-am luat o honda civic 10 si sunetul e execrabil.
I-am pus un dsp eq31 + amplificator 4x45 (inginerii lu' peste de la honda au pus un eq de toata jena si incerc sa-l fac flat din dsp si apoi sa urc pe frecvente de acolo) dar din pacate boxele stock sunt niste pocnitori si masina trebuie isonorizata ca se aude in tabla aia ca in cutia de conserva.
Ma uitam din nou la herturile astea dar cred ca o sa merg tot pe alpine sau poate incerc focal.

Daca aveam posibilitatea la asta sa fac ca la golf, mutam ovalele astea pe spate, si isonorizam portbagajul si aia era tot.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum