Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

BMW E39 - pure music
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
IM
Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007
Locație: Drobeta Turnu Severin

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2011 8:15 pm    Titlul subiectului: BMW E39 - pure music Răspunde cu citat (quote)

BMW
Model 523i - nume de cod E39
6 in linie... calutzi suficienti, cutie automata... dar nu despre asta vom povesti in acest topic, ci despre marea pasiune numita muzica!
Dupa un C4Picasso extraordinar de prietenos d.p.d.v. car audio si pana la urmatorul automobil probabil si mai interesant pentru aplicatii SQ ma intorc la stimabilul BMW pentru a definitiva un proiect ce incepuse in 2006...
http://forum.car-hifi.ro/index.php/topic,220.0.html

Proiectul a fost sistat la aceea data datorita aparitiei in peisaj a Picassoului.
Proiectul initial a fost modificat de mai multe ori datorita exagerarii d.m.m.p.d.v. ...

In prezent, lucrurile au devenit foarte clare.
Va fi un sistem ce va incerca sa imi aduca buna-dispozitie de fiecare data cand ma voi urca la volan.

BMW pure music.jpg
 Description:
 Filesize:  69.36 KB
 Viewed:  438 Time(s)

BMW pure music.jpg

ludovicbmw1
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010
Locație: slobozia

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2011 9:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de+abea asteptam sa vad masina:) ma intristeaza totusi ca era bine sa o postezi inainte de a incepe sa o fac pe a mea Sad( aveam multe de invatat din proiectul tau Wink
IM
Priceput

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2011 10:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai, ti-am spus ca vin alaturi de tine!

Daca tragi cu un ochi pe forumul care este inactiv acum si va fi inchis vei vedea cat de mare mi-a fost elanul... oricum am coborat cu picioarele pe Pamant si am devenit muuult mai realist.
Automobilul pentru mine este in primul rand un mod de a ma deplasa in spatiu. D.p.d.v. al domeniului competitional, voi prefera ca de acum inainte sa merg pe proiecte dedicate - SQ sau SPL, adica automobile "sacrificate" pentru scopul in sine!

Ascult foarte mult muzica in audiomobil in timp ce ma deplasez. Prefer un sunet cald, detaliat, voluminos... care sa ma invaluie si sa imi creeze o stare de buna dispozitie si relaxare. Pentru aceasta este nevoie de o mare atentie in abordarea fiecarui element din cadrul lantului sistemului audio si al tratamentului acustic al automobilului din punct de vedere al reducerii la maxim al vibratiilor si al sunetelor parazite.

Bigger is better!
Astfel, sistemul va cuprinde 1 subwoofer cu 1 sau chiar 2 membrane pasive, cate 2 traductaore de bass ultraplate in marime de 20cm pe fiecare portiera fata, difuzoare de 10 sau chiar 13cm pentru medii in bord si bineinteles tweeterele. In spate pentru a genera o ambianta cat se poate de buna voi folosi un sistem de componente probabil, sunetul care va fi reprodus de ele fiind procesat si el pentru a-si indeplini misiunea de... "rear fill" - adica exact creerea cat mai naturala a ambiantei.
Sursa de sunet principala este un HU cu partea de pre-amplificare pe lampi.
In studiu este si un sistem Dolby Digital pentru finele anului.

ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2011 11:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

omule ma faci sa ma simt.... insignifiant...serios...atata munca si atata atentie la detalii ....puffffff....o intreaga nebunie..... sincer nu credeam ca se face asa ceva in romania...fara cuvinte ... nebunia aia cu circuitul de curent....fetele de usi ....(stiu ceva despre ele ca am modificat si eu) ...dar la tine o intreaga nebunie....

mie imi plac filmele SF ...Avatarul l-am vazut de 25 de ori si prima data dupa ce l-am vazut am spus o ora "cat de bun a fost filmul " si am tot repetat asta o ora....serios .... aceeasi reactie am avut si cu lucrarea ta Wink

FELICITARI!!!!!

PS.mai bine nu te bagai cu bmw-ul tau langa al meu Smile))

ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2011 11:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baaaaa nu ma pot duce la culcare ma uit pe site-ul ala si maine la 6 ma trezesc Smile)))
IM
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 31, 2011 9:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ludo, multumesc pt. aprecieri. Sunt doar un mare pasionat... In toti acesti ani in care am mers si arbitrat in Finalelel Europene EMMA nu putine au fost sistemele de la care am avut de invatat... dar referitor la proiectarea sistemului de alimentare a amplificatoarelor prin bare de cupru amplasate in suportul amplificatoarelor impreuna cu cele doua stabilizatoare de tensiune uz militar.... este propria idee. Din pacate numai rackul singur cantareste peste 30Kg... Smile

Revenind la prezent, fetele de usa au suferit modificari structurale, din configuratie 4 x 16cm ( a trebuit sa rectific pe strung diametrul exterior al difuzoarelor de la 16,5 la 16cm pentru a le face loc in fetele Jehnert ) au ajuns acum la 2 x 20cm.
Am usurat astfel portiera cu peste 10 kg!
Sunt curios cum vor lucra aceste difuzoare in intreg compartimentul portierei. Daca nu voi fi multumit, voi modifica din nou, construind o incinta inchisa de aprox 16litri pe fiecare portiera. Difuzoarele sunt cu magnet NEO, ultraplate, ultrausoare si cu un sunet foarte placut. Ramane de vazut cum se vor lega in continuare cu mediile din bord...

IM
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 31, 2011 10:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Portiera inainte de transformare... fiind incercate atat difuzoarele cu phase plug cat si cele cu dust cup.

portiera 3.jpg
 Description:
 Filesize:  55.38 KB
 Viewed:  602 Time(s)

portiera 3.jpg

portiera 5.jpg
 Description:
 Filesize:  164.01 KB
 Viewed:  522 Time(s)

portiera 5.jpg

portiera 4.jpg
 Description:
 Filesize:  174.17 KB
 Viewed:  528 Time(s)

portiera 4.jpg

IM
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 31, 2011 10:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Portiera in faza de modificare in prezent...

bmw2x20cm.jpg
 Description:
 Filesize:  68.39 KB
 Viewed:  445 Time(s)

bmw2x20cm.jpg

ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 01, 2011 12:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sincer nu imi dau seama cum faci incinta in fata de usa ... mai folosesti geamul ?
cred ca iese prea mica...

ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 01, 2011 6:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe undeva cred ca va iesi cam la fel .... poate putin mai altfel, pozitionarea inaltelor, poate montat medii in locul inaltelor mele , insa cred ca va fi la fel ...

IMG_2244.JPG
 Description:
 Filesize:  570.54 KB
 Viewed:  513 Time(s)

IMG_2244.JPG

IM
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 01, 2011 8:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ludovicbmw1 a scris:
sincer nu imi dau seama cum faci incinta in fata de usa ... mai folosesti geamul ?
cred ca iese prea mica...

Aici este marea problema pentru ca fata de usa imi vine la mai putin de 1cm de scaune in partea imediat de dupa inele si nu imi permite extinderea catre scaun cu 2-3 cm cum as fi dorit... In portiera as avea posibilitatea sa intru pana la limita geamului, dar spatiul rezultat s-ar putea sa fie mic. Nu vreau sa renunt la posibilitatea de a cobora geamul.

IM
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 01, 2011 8:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ludovicbmw1 a scris:
pe undeva cred ca va iesi cam la fel .... poate putin mai altfel, pozitionarea inaltelor, poate montat medii in locul inaltelor mele , insa cred ca va fi la fel ...

Pozitionarea difuzoarelor de bass este in fix acelasi loc.
Difuzoarele de medii la mine vor veni in bord iar tweeterele la baza parbrizului...

_IGP1691.JPG
 Description:
 Filesize:  188.11 KB
 Viewed:  405 Time(s)

_IGP1691.JPG

_IGP1696.JPG
 Description:
 Filesize:  196.65 KB
 Viewed:  417 Time(s)

_IGP1696.JPG

_IGP1699.JPG
 Description:
 Filesize:  179.42 KB
 Viewed:  448 Time(s)

_IGP1699.JPG

_IGP1732.JPG
 Description:
 Filesize:  175.05 KB
 Viewed:  475 Time(s)

_IGP1732.JPG

_IGP1733.JPG
 Description:
 Filesize:  147.36 KB
 Viewed:  402 Time(s)

_IGP1733.JPG

IM
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 02, 2011 1:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

HU - Panasonic Smile, o unitate care a fost produsa in serie limitata.
CQ-TX 5500

Aparatul a fost adus din Japonia, in stare excelenta, aproape ne-avand urme de uzura.
Va urma un upgrade la partea de lampi in scurt timp.

555.JPG
 Description:
 Filesize:  196.15 KB
 Viewed:  510 Time(s)

555.JPG

IM
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 02, 2011 1:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Totul a fost scos afara din audiomobil...
Urmeaza:
1. Bordul intra in laboratorul de chirurgie plastica
2. Se cauta variante de a amplasa un sw in bord...
3. Se cauta un loc optim pentru amplificatorul Genesis custom made
4. Se analizeaza posibilitatea upgrade alternator
5. Fiind strangator, acum am gasit intrebuintare la blatul de nuc masiv din care vom prelucra pe CNC noua masca adaptoare a HU in bord

555fo.JPG
 Description:
 Filesize:  137.52 KB
 Viewed:  501 Time(s)

555fo.JPG

nuc4HU.JPG
 Description:
 Filesize:  260.22 KB
 Viewed:  406 Time(s)

nuc4HU.JPG

killer.JPG
 Description:
 Filesize:  194.45 KB
 Viewed:  447 Time(s)

killer.JPG

Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Apr 02, 2011 7:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hai ca se pare ca se contureaza ceva frumos!
Spor la lucru in continuare!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 1 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum