|
Autor |
Mesaj |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 282 Locație: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: Mie Apr 06, 2011 8:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Receptie!
In sedan amplasarea in locul rotii de rezerva a subwooferului este o alternativa de luat in calcul atunci cand se doreste creerea unei presiuni destul de mari in habitaclu foarte jos in frecventa, sacrificarea unui minim de spatiu si design interesant.
Incerc foarte mult sa nu adaug greutate decat atat cat trebuie folosind coaste la interior si elemente de fixare solide.
Shoka, deci pot sa merg linistit si prin locuri bantuite... am vrut 5 brate dar nu avea sens... patru brate a fost ok iar pozitionarea in cruce a fost singura solutie.
_________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Mie Apr 06, 2011 8:22 am Titlul subiectului: |
|
|
vezi IM daca nu esti atent si la lucrarile altora
laurentiu spunea ca i-ai furat lui idee ...
iti dai seama ca m-am imbasicat .. si am zis ca ideea crucii fu a mea
si da .. bineinteles .. tot pe sedan ... bmw sedan
just gluming
_________________ http://www.be-loud.ro/forum/cyu-cyuul-meu-viitor-cid-t9000.html
YM: shokaliptiku |
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Mie Apr 06, 2011 1:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eheeee mai nenea, la timpul pe care nu il am la dispozitie nu am posibilitatea sa cuprind chiar tot. La mine ideea a plecat de la cilindrul realizat pe strung si coastele multiple ce vor fi "plantate" in incinta pentru a sustine blatul superior din placaj stratificat de 4cm. Rigidizarea prin brate multiple a fundului incintei este o necesitate. ... In 2006 cand m-am apucat de acest proiect initial nu aveam loc din cauza amplificatoarelor... sa construiesc incinta aici si am adoptat varianta mult mai des intalnita - incinta in spatele banchetei cu dirijarea sunetului prin spatiul de la cotiera.
Back to work!
_________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Vin Apr 08, 2011 7:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Prelucrarea placajului stratificat de 40mm ne-a creat ceva probleme, dar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.
Pozitionarea subwooferului este pe centrul spatiului din portbagaj, la limita exterioara.
Au fost realizate doua gulere in adancime: unul pentru prinderea subwooferului; al doilea pentru pozitionarea precisa si ferma a inelului superior din placaj stratificat.
Urmeaza:
- frezarea degajarii pentru a face loc amplificatorului ce va avea in subordine subwooferul instalat in spate
- proiectarea sistemului de ventilatie al amplificatorului
- realizarea placii superioare din plexiglass de 8mm ce va acoperi amplificatorul
Description: |
|
Filesize: |
273.15 KB |
Viewed: |
347 Time(s) |

|
|
268.21 KB |
324 Time(s) |

|
|
242.3 KB |
326 Time(s) |

|
|
204.9 KB |
339 Time(s) |

|
|
279.68 KB |
343 Time(s) |

|
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Vin Apr 08, 2011 9:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
A urmat sudarea celor doua elemente...
|
975.8 KB |
340 Time(s) |

|
|
891.23 KB |
326 Time(s) |

|
|
925.15 KB |
318 Time(s) |

|
|
921.23 KB |
324 Time(s) |

|
|
840.95 KB |
333 Time(s) |

|
|
727.27 KB |
323 Time(s) |

|
|
972.51 KB |
333 Time(s) |

|
|
Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010 Mesaje: 689 Locație: slobozia
|
Trimis: Dum Apr 10, 2011 7:30 am Titlul subiectului: |
|
|
nu ai mai facut nimic la masina???
_________________ 140 db ; 146,4 db ; 147 db ; 151,2 db ; 154,4 db ; 155,2 db;153.2 db; 153.6 db;bass race 150.9 db |
|
Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Dum Apr 10, 2011 3:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
ludovicbmw1 a scris: | nu ai mai facut nimic la masina??? |
Laminarea exterioara & interioara cere mult timp. Astazi incinta va fi gata d.p.d.v al laminarii urmand tratamentul cu SilentCoat si material fonoabsorbant. De maine se continua cu finisarea bordului si repunerea lui pe masina, etc...
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Dum Apr 10, 2011 3:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Shokaliptiku a scris: | carei treaba cu "santele"
foarte smechera treaba cu "distantierele" folosite |
Decupajele pe arc de cerc in profunzime au rolul de a usura placa de placaj stratificat dar mentinand aproape intacta rigiditatea ei plus ajuta la neintrarea in rezonanta a ei. Incinta o doresc inerta d.p.d.v. al propriilor rezonante. Vreau sa aud doar sunetul pur creat de difuzor si necolorat de incinta.
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Dum Apr 10, 2011 6:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Elementele de legatura dintre partea inferioara si partea superioara a incintei au fost realizate tot din placaj stratificat. Talpa stapului de legatura prezinta canale pe ambele parti, intr-unul intra stalpul pentru o fixare perfecta iar pe partea inferioara intra rasina pentru a realiza o sudura perfecta cu corpul incintei.
Urmeaza sudarea ultimului element al incintei. Acesta a fost lasat la final pentru a imi permite sa lucrez in interiorul incintei nu numai prin gaura de la difuzor ci si printr-o... "laterala" a sa.
|
811.76 KB |
297 Time(s) |

|
|
652.31 KB |
320 Time(s) |

|
|
695.79 KB |
338 Time(s) |

|
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Dum Apr 10, 2011 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
...suportii difuzoarelor de medii din bord au primit o noua slefuire si un nou strat de lac. In total vor fi 4 sau chiar 5 straturi de lac.
|
698.11 KB |
338 Time(s) |

|
|
Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010 Mesaje: 689 Locație: slobozia
|
Trimis: Dum Apr 10, 2011 9:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
super misto!!!
_________________ 140 db ; 146,4 db ; 147 db ; 151,2 db ; 154,4 db ; 155,2 db;153.2 db; 153.6 db;bass race 150.9 db |
|
Sus |
|
 |
Skodateam
Data înscrierii: 08/Sep/2010 Mesaje: 5
|
Trimis: Mar Apr 12, 2011 4:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Very nice work so far
_________________ DRZ9255/DLS Scandinavia 1 & 3/RA Audiophille 5,25"/Peerless XXLS 10/DLS A4 & A2/Audison LRx1.1K |
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Mar Apr 12, 2011 10:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
It `s the final countdown!
Datorita aspectului sub asteptari ale lacului aplicat pe inelele de mahon si a unei mici greseli in manipularea strungului pentru inlaturarea lacului... inele au fost modificate din nou. Pe mahon "a crescut" un un inel de nuc.
Incinta a fost gadilata putin cu slefuitorul pentru a-i rotunji formele... si a o pregati pentru stratul de Silent coat pe exterior. In interior a fost aplicat un magiun de cauciuc & rasina.
|
Sus |
|
 |
|