Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

WORK sper sa va placa!
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
Legal
Pasionat

Data înscrierii: 12/Iul/2008
Locație: Metropola Iasi

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 6:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi pare rau daca te-ai simtit ofensat de afirmatia mea...ti-am spus ca apreciez efortul tau insa sa faci niste difuzore pt boxe profesionale mi se pare deja prea mult..e vorba de mult prea multe chestii...multa bafta in continuare..

mai conteaza sa intreb ce sensibilitate are difuzorul tau?sau dc l-ai facut pe 4 ohmi daca filtrul din boxa is aproape 100% sigur ca e pe 8 ohmi?pe ce plaja de frecvente lucreaza?cat de liniar suna si pt ce aplicatie se potriveste?

P.S si eu tot pe partea cu electronica sunt axat,nu am participat la concursuri pt ca nu m-a interesat,nu fac difuzoare si cand spun ceva...stiu ce spun...am vreo 3 ani de studiu si activitate in domeniul audio. nu mai am nimic de spus

Multa bafta!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CLAUDIU_URBAN
Priceput

Data înscrierii: 26/Apr/2008
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Lun Noi 09, 2009 1:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sincer apreciez efortul pe care il faci , asa cv facem si eu acum vreo 10 - 12 ani pt lautari . insa sunt suta la suta convins ca difuzoarele alea nu sunt centrate bine si nici nu poti mari conul ( intrefierul magnetului ) unui difuzor ca sai maresti bobina de la 1" la 3-4" (exemplu) magneti pierzandu-si proprietatile fizice . ca intrebare : cu ce ai lipit bobina , spirele ? si la ce tratament ai supuso?
Sus
criss_bike
Priceput

Data înscrierii: 13/Mar/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Joi Noi 12, 2009 11:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pt legal -omul a venit la noi, am fost rugati sai facem ceva pe viteza si asta a iesit! sincer noi am ascultat difuzoarele dar in free air si fara filtru fara nimik ...
pt claudiu Very Happy Very Happy Very Happy ,,uitate atent la poza si o sa observi ca difuzorul nu este asamblat ... ce terminat complect este deja pus in boxa.
POATE O SA INTALEGI CE ITI EXPLIC
partea cu maritu bobinei ee cam asa ... eu am un gunoi de sub audo de 12 '' cu bobina de 2'' eu cand am zis k maresc bobina mam referi ca ,,din respectivu difuzor mai ramane numa sasiu si membrana '' sasiu are gaura de 3,5'' eu cumpar magneti mult mai mari si doar fieru ala care vine ca ,capac la magneti,ajunge la strung!
LA intrebarea cu ce am lipit bobina > cu un lac ... nui stiu numele baiatu din poze poate sa dea mai mult detali despre el... ideia ee ca nea costat destul lacul folosit.
Tratamentul folosit ee cam asa ce bobina ee gata si data cu lac . o supunem la o mica aplicatie .. avem un trasformator destul de slab si ne ajuta chestia asta 12v si 0,3 A ceva de genu in momentul in care am legato la transformator ea se incalzeste si automat si lacul se inbiba (daca pot spune asa) si face niste bule alea trebuie sa le finisam ... toata chestia asta tine in F.S de bobina . rezultatul find o bobina tare folsita adesea de noi pe post de piatra ...

ugod
Priceput

Data înscrierii: 30/Aug/2008
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Sâm Noi 14, 2009 4:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu stiam ca se foloseste lac email cel ce se foloseste si la motoarele electrice fiind destul de rezistent termic pt ca asta e mai tot secretul unei bobine sa reziste si la temperatura sa nu se desprinda spirele , iar dupa primul strat de sarma se lacuieste bobina si tot asa ...iar la final se tine in cuptor la o anumita temperatura si un anumit timp .
cel putin eu asa am facut si am vazut si tinea diful la la multi wati chiar peste 2000 rmw .
am mai vazut la alti care nu mai folosesc lac ci lipici UHU din 2 solutii si e mult mai rezistent . asta doar la woofere adevarate
Sus
CLAUDIU_URBAN
Priceput

MesajTrimis: Sâm Noi 14, 2009 6:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pt lipit se foloseste rasina ( eu folosesc de la bison ) din doua componente care se amesteca intre ele se da pe suportul bobinei si intre toate randurile bobinei , deasemenea la sfarsit peste ultimul strat . se lasa bobina la uscat 10 - 12 ore dupa care se coace la cuptor . la o temperatura putin mai mica decat cea la care rezista rasina ( adezivul ) . nu se recomanda uscarea fortata , rapida a bobinei . e indicat sa se foloseasca o rasina care rezista la minim 100 grade . ce-mi place din ce ai facut sunt sasiurile turnate , insa le puteai slefui putin sa le iei gradul . mult succes cu ce vrei sa faci in continuare .
Sus
criss_bike
Priceput

Data înscrierii: 13/Mar/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Mie Noi 18, 2009 1:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si noi folosim mai multe dar nu stiu exzact toate materialele
CLAUDIU_URBAN
Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 28, 2009 11:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut , am o intrebare , sasiul lai turnat acasa ? adica ma refer daca ai topit aluminiu acasa , vreau sa torn si eu 4 sasiuri tot din aluminiu , am facut deja formele . pana acum am turnat doar plumb acasa . ms.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum