Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

un Espero (atentie multe poze)
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
PaulM
Pasionat

Data înscrierii: 21/Sep/2006
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 3:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am folosit fix 5 folii insonorizant pe portiera ar fi mers 6 sa o fac complet dar nu imi mai ajungea ptr poertiera dreapta .. sper sa isi faca treaba bine si doar atat cat am pus ... am reusit partea interioara a usii sa o insonorizez complet ce a mai rams pana la 5 folii am pus pe partea exterioara a usii

Am fugit ca trebuie sa ma apuc acum si de portiera dreapta ... va tin la curent cum decurge treaba pe parcurs
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 3:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O sa pierzi mult pe la gaurile alea ...
Majoritatea care-si izoleaza usile se chinuie sa acopere acele gauri si tu le lasi cat se poate de libere.
Vorba lui bezz, pune mana si pune difuzoarele pe inele de MDF ....
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 3:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sharkky a scris:
Intrebare: De ce ai decupat in dreptul gaurii? Trebuia sa acoperi ...

Am decupat ptr a mai face rost de material sa mai pun pe tabla exterioara Laughing , in viitorul apropriat o sa mai cumpar un set de Vibroplast M1 ptr a acoperii integral fetele exterioare ale usii ... ca am mai ramas cu niste B.Standard am zis ca nu strica sa il pun pe fata exterioara pana voi lua un pachet de M1
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 3:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sharkky a scris:
Vorba lui bezz, pune mana si pune difuzoarele pe inele de MDF ....

constructia usii nu imi permite sa pun dif pe inel de mdf ... daca ar fi mers nu mai ma chinuiam atat cu poxipol si alte belele Sad , din cate am vazut eu pana acum nu exista nici-un espero cu fata standard de usa cu inele de mdf .. a daca imi refacem toatal fetele de usi din fibra probabil ca ar fi mers si niste inele de mdf dar asa cum sunt ele acum .. imposibil
Sus
Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 3:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si crezi ca suprafata Bimast Standart o sa-ti permita sa aplici Vibroplast M1?
Sus
dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 3:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pot sa te contrazic, mergea inel de mdf taiat in diagonala intre fata de usa si tabla, sau facut ceva cum are sharkky la solentza ( vezi pe topicul lui ) mai bine pastrai bimast standart si puneai pe fetele de usa, si pe tabla usii , aioa cu gaurile puneai direct vibroplast m1. Iti recomand daca vrei sa pui M1 peste bimast standart sa iei un pistol cu aer cald si sa incalzesti la maxim, sisa presezi pe masura, ca bimastul standart are suprafata aia textila pe care nu prea stiu cum o sa lipesti tu! Poti deasemenea sa incerci sa cureti in jurul gaurilor acelea de textil si sa aplici vibroplast!

Oricum, in cazul in care lasi usa asa, nu are rost sa acoperi gaurile, pentru ca difuzorul tau corespunde si cu interiorul usii, si cu spatiul dintre fata de usa si tabla!
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 3:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok deci pun M1 direct pe tabla cand o sa imi iau .. dau jos Standardu ca nu e bai dupa fatza exterioara .. am zis l-am pus ca imi ramasese si nu stiam ce sa fac cu el Smile) ... ai dreptate diful corespunde si cu usa si cu fata deci gaurile alea are rost sa le acopar numai daca reusesc sa fac diful sa rezoneze doar in usa nu ?

am vazut ce are rechinul pe soletza dar nici fibra nu se gaseste in ploiesti nici macar cineva care sa imi faca in ploiesti asa ceva ... iar eu nu stau fara fete la usii o saptamana in ideea sa le las la Buc. vrunuia sa mi le faca

cu inelul de mdf (mdf nu se gaseste in ploiesti sau cel putin nu am gasit eu ) ii las pe altii mai dibaci sa isi puna pe espero ... eu raman convins ca nu se poate , gaura aia mica ptr boxa de 10cm este fix langa marginea indoita ,daca te uiti in poze , iar daca te duci mai in stanga nu te mai potrivesti cu fata de usa ...
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 6:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fabia lui bogdan2670 ai vazut-o? are si fibra, inclusiv o incinta custom pentru subwoofer si cred ca a facut fetele si incinta in ploiesti. {topic-ul e pe 4 tuning}

ai ascultat difuzoarele fixate pe sistemul actual? nu zbarnaie fata de usa? sau folosesti hpf-ul?

Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 6:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai daca nu stiai ce sa faci cu el, il pastrai sa mai izolezi prin portbagaj, nu sa-l strici pe tabla exterioara a usilor daca zici ca o sa-l dai jos sa pui M1 ...
La partea cu statul fara fete de usi, cred ca sunt cativa useri pe aici pe forum care pot sa-ti spuna cam cat am stat eu fara fetele de usi pe masina ... Wink
Dar te asigur ca nu o sa-ti para rau ...
Referitor la acea gaura de 10 cm, si eu aveam pe usa aproximativ la fel, dar cu un pic de efort s-a facut adaptarea.
Nu cred ca nu se gaseste MDF prin Ploiesti ..
Incearca sa iei legatura cu bogdan2670 poate iti divulga vreo sursa Smile
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 7:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sharkky a scris:
La partea cu statul fara fete de usi, cred ca sunt cativa useri pe aici pe forum care pot sa-ti spuna cam cat am stat eu fara fetele de usi pe masina ... Wink

nu stiu tu la masina ce ai pe fata de usa dar eu am inchiderea /deschiderea la toate geamurile , deschidere portbagaj ,reglaj oglinzi , gura de aer .. , sincer nu ma puteam descurca fara ele Embarassed

Sharkky a scris:
Nu cred ca nu se gaseste MDF prin Ploiesti ..
Incearca sa iei legatura cu bogdan2670 poate iti divulga vreo sursa

eu nu am gasit MDF in ploiesti si am cautat destul de mult , decat PAL si OSB in toate variantele am gasit Laughing

bezz a scris:
ai ascultat difuzoarele fixate pe sistemul actual? nu zbarnaie fata de usa? sau folosesti hpf-ul?

am ascultat pe o usa doar (a 2 este in lucru acum) si nu zbarnaie nimic , bine bassul lasa de dorit cred ca va trebuii sa improvizez ceva sa aibe rezonanta doar in portiera nu si in fata de usa .. bine inca nu m-am uitat la statie sa vad cum este setata poate sunt scoase joasele din ea

ce ziceti sa las ptr bass doar subul sau sa las si pe fata ceva bass .. ori numai medii inalte pe fata ?
Sus
Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 7:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

PaulM a scris:
bine bassul lasa de dorit cred ca va trebuii sa improvizez ceva sa aibe rezonanta doar in portiera nu si in fata de usa ..

Pai, lasa de dorit, normal, la ce gauri ai acolo in usi neastupate ...
Astupandu-le, nu o sa mai aiba asa mare legatura cu fata de usa, ci doar in interiorul usii, formandu-se o incinta.
Si daca nu reusesti sa gasesti MDF, incearca sa faci din PAL ... Decat deloc, e bun si ala ...
Sus
tud.
Priceput

Data înscrierii: 23/Sep/2006

MesajTrimis: Vin Aug 24, 2007 12:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru rigidizare e bunicel si palul....dar la umezeala o sa isi mareasca volumul...ai grija ce pui...
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Vin Aug 24, 2007 3:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de acord cu sharkky. acopera gaura. daca tot vrei sa o pastrezi, ai putea taia o bucata de tabla si sa o prinzi cu suruburi peste gaura.
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Vin Aug 24, 2007 9:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
de acord cu sharkky. acopera gaura. daca tot vrei sa o pastrezi, ai putea taia o bucata de tabla si sa o prinzi cu suruburi peste gaura.

Asa ziceam si eu sa pun niste tabla daia galvanizata ptr acoperis sa o prind cu nituri si sa pun niste insonorizant peste .... asa am sa fac doar ca :
- la usa pe dreapta am acoperit toate gaurile alea cu standard , ptr a face o comparatie intre ele acoperite si neacoperite ... diferenta de la 1% in jos sau altfel spus eu nu sezizez nimic deosebit intre cele 2 usi cu sau fara insonorizant peste gaurile alea .

Trebuie sa oblig cumva diful sa faca incinta cu usa fara a rezona si in fata usii , m-am prins cum as putea face o sa pun cateva poze daca imi iese Wink
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Vin Aug 24, 2007 9:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

PaulM a scris:

am ascultat pe o usa doar (a 2 este in lucru acum) si nu zbarnaie nimic , bine bassul lasa de dorit cred ca va trebuii sa improvizez ceva sa aibe rezonanta doar in portiera nu si in fata de usa .. bine inca nu m-am uitat la statie sa vad cum este setata poate sunt scoase joasele din ea

ce ziceti sa las ptr bass doar subul sau sa las si pe fata ceva bass .. ori numai medii inalte pe fata ?

cred ca x-over -ul pe fata {HPF} este > 100 Hz altfel nu prea am auzit JBL fara bass ... oricum nu-i un montaj corect...poti avea norocul sa-ti sune bine, dar de vibratii nu vad cum o sa scapi daca lasi sa cante si joasele...altfel combina sub-ul cu woofer-ele folosind LPF si HPF, frecventa de taiere intre 100...125 Hz si vezi cum suna.

eu am inchis o gaura foarte mare cu pfl ordinar, gros de cativa mm, pe care s-au aplicat 2 straturi de fonomat {=4 mm smoala} ... nu mai misca...

http://img69.imageshack.us/my.php?image=06pflsisalamub0.jpg
http://img69.imageshack.us/my.php?image=07fonomatfijb7.jpg
http://img69.imageshack.us/my.php?image=08fonomatfinalch3.jpg

@sharkky: crezi ca o sa adere fara probleme stinger roadkill pe suprafata actuala, adica pe smoala? {fonomat nu are nici un fel de textil}

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 2 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum