|
Autor |
Mesaj |
m0scacao
Data înscrierii: 23/Iul/2011 Mesaje: 11
|
Trimis: Sâm Iul 23, 2011 11:48 pm Titlul subiectului: statie auto la PC |
|
|
Salutari! Am o problema care ma framanta de ceva timp si mam gandit ca daca postez aici ma ajuta cineva priceput. Sunt un incepator in domeniul statiilor boxelor etc... Problema mea e ca vreau sa leg o statie auto marca blaupunkt la calculator prin intermediul sursei ce am inteles de pe la altii. Dar as vrea daca se poate sa ma indrume cineva ceva de genu "mura in gura" Babeste! cum se leaga ..ce fire imi trebuie.. ce cabluri ... cap coada! Va multumesc pentru intelegere si pentru timpul acordat! si sper ca am fost destul de explicit! |
|
Sus |
|
 |
fxg Pasionat
Data înscrierii: 29/Iun/2011 Mesaje: 99
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 12:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu e o idee buna. Amp-urile auto au nevoie de amperaj foarte mare si trag puterea din scurt. Componentele de PC lucreaza "mai altfel".
Pe scurt, iti trebuie o sursa de mare calitate [PC Power&Cooling, anumite surse Corsair, Antec, Nexus] dar sper sa nu ai speranta de viata lunga. Cel mai important aspect e sa fie mono rail. Daca vezi prin specificatii mai multe rail-uri, nu e buna, oricat de scumpa si puternica ar fi.
Foarte sec, la PC firele galbene au +12V. Deci, un fir galben in + la amp, un fir negru [masa] si semnal audio. Asta e tot.
Eu nu-ti recomand asa ceva.
Ca mentiune, majoritatea amplificatoarelor auto iti dau puterea aia la 13.8 - 14.4V. Sursele de PC scot 12V stabilizat, deci din start pierzi din puterea asteptata. Sursa o sa incerce sa stabilizeze curentul cand tu tragi din scurt, asta inseamna efort mare pe partea de stabilizare, asta inseamna viata scurta pentru sursa.
Sigur, de testat "functionarea" unui amp, ar putea fi o varianta simpla. Dar fara sa incerci puteri mari. Pentru uz zilnic, bad idea.
Parerea mea  |
|
Sus |
|
 |
m0scacao
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
deci in mare parte ar merge sa ascult maxim 1 ora pe zi mai tare ... in rest nu cred ca o sa ii dau atat de tare incat sa deranjez! bun pana aici .. Sursa este un Davio de 230V ... 5Amperi si am 4 fire ...galben,negru,albastru si rosu pe care si scrie cum ai zis tu ..cu + si - .. iti pun un atasament cu sursa? il fac acum pe loc .. vad ca suntem online amandoi ! parte cu masa? unde se pune masa de la firul negru.. nu stiu daca mam exprimat bine |
|
Sus |
|
 |
m0scacao
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 12:24 am Titlul subiectului: |
|
|
uite niste detalii |
|
Sus |
|
 |
m0scacao
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 12:25 am Titlul subiectului: |
|
|
detalii |
|
Sus |
|
 |
fxg Pasionat
Data înscrierii: 29/Iun/2011 Mesaje: 99
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 4:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Sursele Davio [LPK de fapt] sunt foarte slabe. Daca ai 5A pe 12V, nu poti sa faci mai nimic. Daca stai sa calculezi, 12V x 5A = 60W. Daca mai pui si pierderea unui amplificator de clasa AB, inseamna vreo 40W pe iesire [asta in mod ideal, daca sursa e perfect fuinctionala la specificatiile alea]. Asta daca nu mai alimentezi nimic de la sursa aia.
btw, vezi ce sigurante ai la amplificator. Aduna valorile [daca sunt mai multe sigurante] si compara cu acei 5A de la sursa.
Recomandarea mea, renunta la artificii de-astea. Sursele LPK / Davio nu au protectii de supracurent, deci e posibil sa crape in mai putin de un minut. Sau instantaneu. Tine de noroc. Si nici nu stii daca-ti ia amplificatorul dupa ea.
Sau, ia-o altfel. Uita-te la sursa, sa vezi cat de subtiri sunt firele. Asta pentru ca nu are putere mare, deci n-are nevoie de sarma groasa. Gandeste-te ce sarme groase-ti trebuie la amplificatorul de masina. Deci, nu merge. |
|
Sus |
|
 |
light_man Pasionat
Data înscrierii: 12/Mai/2009 Mesaje: 151
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 10:39 am Titlul subiectului: |
|
|
ai nevoie de sursa de aproximativ 10-15A ca sa poti scoate ceva din amplifictorul ala fara sa trimiti sursa la un curs de sinucidere.
apoi tu sper ca nu vrei sa folosesti sursa si pt amplif si pt calculator in acelasi timp nu? daca da, atunci ia-ti gandul...
sunt shop-uri online ce vand surse pana ~30A stabil, in comutatie, care sunt suficiente pentru ascultat in casa, cu conditia sa nu vrei sa asculte si vecinii de la capatul celalalt al strazii.. |
|
Sus |
|
 |
m0scacao
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 10:51 am Titlul subiectului: |
|
|
hahaha SĂ€ru`mana baieti! eu asta as fii intentionat sa fac daca nu imi spuneati! sa pun sursa pe amplif si sa mearga si pc`u... ) Dar mi`a trecut.. Acum ma gandesc sa dau niste bani si sa iau un transformator de 12V sau chiar mai mare... m`ar ajuta cu ceva? Asta ca sa nu mai am treaba cu sursa. |
|
Sus |
|
 |
m0scacao
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 11:29 am Titlul subiectului: |
|
|
uitativa bine pe poza .. ca pe firul Galben am 12V si 19A ... e perfect ... mie imi trebuiau 15A sa imi mearga si am 19A ... oricum eu nu vreau sa folosesc amplif`u la greu .. vreau sa pot folosii 50% din puterea subwooferului ... mai mult nu am nevoie ... nu trebuie sa se auda in capul celalalt al strazii  |
|
Sus |
|
 |
Dj Dog Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008 Mesaje: 526 Locație: Bucuresti / titan
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 11:38 am Titlul subiectului: |
|
|
mane da tii neaparat... incearca si vezi ce se intampla, in cel mai buna caz o sa mearga fara probleme
in cel mai rau caz o sa mearga si o sa ai bazait in boxe
in cel mai rau rau caz o sa intre sursa in protectie si se va inchide
in cel mai rau rau rau caz se pot arde hardurile din cauza variatiilor de tensiune
sincer si pe mine ma bate gandul sa incerc ceva de genul de vrei tu si sa pun un magnat RX22 pe sursa pc-ului si chiar o sa incerc pt ca sursa e un chieftec de 750W care poate da maxim 72A pe 12V si mai e si in garantie
o alta varianta: ai putea cauta o sursa brand name sh si alimentezi statia din ea  |
|
Sus |
|
 |
light_man Pasionat
Data înscrierii: 12/Mai/2009 Mesaje: 151
|
Trimis: Dum Iul 24, 2011 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
@m0scacao bre omule..oricat ai avea nevoie, si 10..sursele alea davio nu stiu daca pot tin si un 5-7 stabil...fara sa sufle ca in sauna... orice sursa ai folosi, fa in asa fel incat sa fie alta, nu cea din pc!!! o sa il distrugi iremediabil pt ca railul de 12 o sa iti fie cam directionat spre consumatorul principal, adica ampliful, astfel riscand sa prajesti Mb, proc, harduri, cum zise si dj dog!!!
@dog: tine fara bai rx22...am pus un kenwood in clasa ab pe 4 ch x 70w/4o pe un chieftec din ala 750. |
|
Sus |
|
 |
m0scacao
|
Trimis: Lun Iul 25, 2011 1:18 am Titlul subiectului: |
|
|
am luat statia .. Este un Fusion ... la fel ca difuzorul meu de pe subwoofer ... mai ramene sa ma ajutati sa o leg la sursa ... Statia are 3 iesiri pe o parte: GND REM +12V ... acum din firul galben de la sursa se trage un fir ... unde in statie ... si masa cum se pune ? cum leg boxa la statie?? ( ajutatima va rog frumos |
|
Sus |
|
 |
m0scacao
|
Trimis: Lun Iul 25, 2011 1:54 am Titlul subiectului: |
|
|
poza cu GND REM si +12V |
|
Sus |
|
 |
m0scacao
|
Trimis: Lun Iul 25, 2011 1:55 am Titlul subiectului: |
|
|
si poza cu ce mai are... |
|
Sus |
|
 |
Dj Dog Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008 Mesaje: 526 Locație: Bucuresti / titan
|
Trimis: Lun Iul 25, 2011 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
un fir galben il legi la +12V
alt fir galbem la REM
un fir negru la GND
difuzorul (subwooferul) il legi la statiile conform marcajelor unde scrie MONO |
|
Sus |
|
 |
|