|
Autor |
Mesaj |
Jay Pasionat
Data înscrierii: 13/Noi/2009 Mesaje: 106 Locație: Galati
|
Trimis: Vin Ian 22, 2010 1:53 am Titlul subiectului: Solenza - ALPINE MRP-M650 |
|
|
Salut,
Acum vreo 3 luni in urma am inceput prin a cere niste informatii despre ce difuzoare sa pun pe fata la Solenza mea, pentru a creste calitatea sunetului. In acel moment nici nu vroiam sa ma gandesc la difuzoare fata tip sistem si nici la subwoofer.
Iata la ce am ajuns in acest moment, si nu este sfarsitul (se va mai investi, dar in acest moment exista o lipsa acuta de bani):
- HU: JVC KD-G612, (are control separat al subwooferul, plus ca nu am avut destui bani sa investesc si in player.. e in vizior o alta schimbare), am avut inainte un Panasonic(dar suna aiurea)
- dif fata: Blaupunkt vc 132
- dif spate: Alpine SPE-17c2 (dar cel mai probabil o sa renunt la ele)
- amplificator subwoofer: ALPINE MRP-M650 (400W la 4 ohm, 600 W la 2 ohm)
- subwoofer: Magnat Transforce Reference (Incinta tip Bandpass)
Am schimbat si toate cablurile care duceau din player la difuzoare, din cauza ca erau cu monolita. Nu cred ca sunt cablurile originale... si cel care le-a pus nu cred ca era in domeniu.
Multumesc lui Shokaliptiku pentru sfaturi.
|
|
Sus |
|
 |
zeusrazvy Priceput
Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 428 Locație: Cluj
|
Trimis: Vin Ian 22, 2010 8:37 am Titlul subiectului: |
|
|
is curios cum suna blaupunkturile mai demult aveam eu o boala sa zic asa pe ele imi pareau difuri calitative doar asa din poze ca de vazut sau auzit niciodata.. succes cu sistemu
|
|
Sus |
|
 |
Jay Pasionat
|
Trimis: Vin Ian 22, 2010 6:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
legat de difuzoare fata(Blaupunkt): sunt OK... le-am ascultat pe un amplificator de 2x40 in casa (cred ca era un tehnics) si se auzeau foarte clar. in schimb in masina pe player-ul auto cand dau pe la 50-60%,inaltele dau senzatia ca nu mai pot reproduce (gajaie (distorsioneaza), imi pare rau de termenul nepotrivit), (setari: bass: +1, inalte -1, loud ON, subwoofer +4). A intalnit cineva o astfel de problema? poate fi playerul de vina?
pun aici si niste poze..
Description: |
|
Filesize: |
293.77 KB |
Viewed: |
339 Time(s) |

|
|
248.79 KB |
362 Time(s) |

|
|
292.49 KB |
358 Time(s) |

|
|
252.93 KB |
343 Time(s) |

|
|
280.95 KB |
356 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Vin Ian 22, 2010 9:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
felicitari pentru proiect ...
esti plin de ambitie .. si rezultatele sunt sigur ca vor fi pe masura ...
ceva mai multa atentie la alegerea componentelor ...
spor in continuare
_________________ http://www.be-loud.ro/forum/cyu-cyuul-meu-viitor-cid-t9000.html
YM: shokaliptiku |
|
Sus |
|
 |
Jay Pasionat
|
Trimis: Vin Ian 22, 2010 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc Shokaliptiku,
Masina nu va ramane asa.
Ma uit dupa o baterie VARTA SILVER 52Ah cu 520A curent de descarcare. Va face fata la aceasta statie?
- precizez ca statia e setata la sfertul cursei totale (25%), dar cam la jumatatea distantei dintre 0 si puterea nominala(NOM). cu bass boost setat la 3 din 12, si LPF la 80 Hz.
Alternatorul de pe masina mea este de 80A.
ma pregatesc si de insonorizarea usilor(ce'i drept dupa 15 feb). La usi voi apela la material de calitate.. insa la portbagaj nu stiu daca imi permit.. si cred ca voi opta pentru ceva mai ieftin.
Insa in acest moment mai am niste probleme de nivel electric care trebuiesc rezolvate (2 senzori de la inchiderea centralizata, sunt defapt niste intreruptoare, de reparat sistemul de iluminare interioara, si o mica problema la faruri, toate acestea au aparut in momentul in care masina a ramas fara baterie din cauza frigului, la prima ninsoare)
Multumesc
|
|
Sus |
|
 |
Jay Pasionat
|
Trimis: Dum Ian 24, 2010 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | legat de difuzoare fata(Blaupunkt): sunt OK... le-am ascultat pe un amplificator de 2x40 in casa (cred ca era un tehnics) si se auzeau foarte clar. in schimb in masina pe player-ul auto cand dau pe la 50-60%,inaltele dau senzatia ca nu mai pot reproduce (gajaie (distorsioneaza), imi pare rau de termenul nepotrivit), (setari: bass: +1, inalte -1, loud ON, subwoofer +4). A intalnit cineva o astfel de problema? poate fi playerul de vina? |
Nu sunt inaltele de vina... am facut o proba la 70% doar cu inaltele si se aud PERFECT, dar cum bag si midbasii de pe usa incepe distorsionarea aceea, cred ca aceasta distorsiune mi-e provocata de faptul ca pentru moment difuzoarele de midbass nu imi sunt rigidizate(sunt pe fata de usa, si nu am pus inca Inele de MDF). O voi rezolva curand.
|
|
Sus |
|
 |
Jay Pasionat
|
|
Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
|
Sus |
|
 |
Jay Pasionat
|
Trimis: Joi Ian 28, 2010 7:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
oo, ba mergea. Dar nu imi placea ideea ca trebuia sa rup sau sa indoi o prindere a bateriei sa incapa... si apoi ar fi ramas sa se tina doar in 2 parti (din care una este fixa... ii permitea sa nu sara.... si a doua era un surub care stragea o parte a bateriei). Am preferat sa iau cea mai buna baterie care ar fi incaput in acel loc.
_________________ ALPINE MRP-M650 + Magnat Transforce Reference
ALPINE iDA-X200 +Blaupunkt vc 132 + ALPINE SPE-17C2 |
|
Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008 Mesaje: 711 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 28, 2010 10:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
e o alegere buna..alpine-ul ala mrp650 sta excelent la capitolul consum..am avut asa ceva la un moment dat si chiar consuma putin..are eficienta destul de ridicata.
_________________ NAKAMICHI+all SPL Dynamics
Locul 2 4T-CNCA maxi5000:145,3db@47hz
Incinte custom-YM:heartless69_666 |
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Joi Ian 28, 2010 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
numai ca are o placere deosebita de a arde difuzoare
nu sunt singurul care a patit-o
|
|
Sus |
|
 |
Jay Pasionat
|
Trimis: Vin Ian 29, 2010 12:08 am Titlul subiectului: |
|
|
@Pigoo: in ce conditii arde difuzoare? ca nu imi doresc asa ceva... am un magnat in Bandpass si nu prea cred ca imi pot da seama cand nu mai rezista
Am mai pus ochii pe un HU: ALPINE iDA-X200, stiu ca nu e cine stie ce... dar e chilipir si consider ca ar fi mai bun decat JVC-ul meu
_________________ ALPINE MRP-M650 + Magnat Transforce Reference
ALPINE iDA-X200 +Blaupunkt vc 132 + ALPINE SPE-17C2 |
|
Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
Trimis: Vin Ian 29, 2010 1:17 am Titlul subiectului: |
|
|
pe langa jvc tau....o sa fie diferenta de la cer la pamant
_________________ pWd by --> B-05-MKG |
|
Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
|
Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008 Mesaje: 711 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Ian 29, 2010 10:29 am Titlul subiectului: |
|
|
nu e saracu de vina...faptu ca un amplif de 600 w rms arde un pioneer de 400w rms pe tonuri sinus de 30 hz daca imi aduc bine aminte nu e nimic anormal...anormal e cel care este la pupitru..care face pe dj-ul miscand intr-un mod barbar butonul de volum aparent stapan pe situatie dar in realitate total inconstient ....apropo alpine-ul ala are filtru subsonic FIX la 15 hz..asa ca mare grija la piesele cu frecvente foarte joase cantate la volum mare...se pot intampla intamplari nedorite
_________________ NAKAMICHI+all SPL Dynamics
Locul 2 4T-CNCA maxi5000:145,3db@47hz
Incinte custom-YM:heartless69_666 |
|
Sus |
|
 |
|