|
Autor |
Mesaj |
themichael Pasionat
Data înscrierii: 15/Ian/2007 Mesaje: 144 Locaţie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Mai 05, 2009 10:35 am Titlul subiectului: Salut! Stie cineva ce inseamna 24 dB/octava? |
|
|
E un lucru pozitiv sau negativ? |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locaţie: Cj-N
|
Trimis: Mar Mai 05, 2009 10:45 am Titlul subiectului: |
|
|
24dB/octava este panta unui filtru de ordin 4.
Poate fi un lucru bun sau rau. Panta de care ai nevoie se determina in functie de componente, incapere, setari... _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Mar Mai 05, 2009 10:51 am Titlul subiectului: |
|
|
Aha. Camera mea are cam 20m patrati, am doua boxe Technics de 50W rms si vroiam sa cumpar un subwoofer puternic! Imi facea cu ochiul asta http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere/JBL/ES250P/ dar nu inteleg de ce sunt mai ieftine decat gama Northridge care au mai putini wati. Incercam sa vad diferentele intre ele dar nu imi pot seama, amandoua vad ca au difuzoarele de aceeasi marime, acelasi material, aceleasi frecvente si totusi Northridge sunt mai scumpe. Singura diferenta pe care o observasem era ca modelul care imi place mie, acel ES250P are chestia asta cu cele 24 ocatave, in timp ce Northridge nu are si atunci m-am gandit ca o fi ceva negativ! Ma poti lamuri si pe mine, te rog, de ce sunt diferentele astea de pret si pe care ai merge tu dintre cele 2 game...as vrea putere dar si calitate... |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Mai 06, 2009 1:34 am Titlul subiectului: |
|
|
un difuzor / boxa / subwoofer nu inseamna numai PUTERE.
unul mai scump suna mai bine in principiu. Conteaza materialele din care e facuta cutia si grosimea acestora, calitatea difuzorului, calitatea finisajului (mai ales la sculele de casa) si multe altele.
In cazul de fata, gama Northridge sunt de fapt subwooferele JBL din gama 2007. cele cu ESxxx sunt gama 2008.
ES250P de exemplu este inlocuitorul lui E250P. In principiu ele au preturi similare, design diferit dar nu foarte tare si specificatii revizuite. Wattii sunt hotarati de multe ori de departamentul de marketing, nu de cel tehnic.. in realitate cele 2 woofere au o putere similara.
Pentru 20mp, pentru un sunet echilibrat atat pentru muzica cat si pentru filme un 150W adevarati sunt suficienti. doua variante ar fi:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere/Monitor_Audio/BRW10/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere/JBL/ES150P/
Ambele au difuzoare de 25 cm, incinte bass reflex si preturi apropiate. Daca insa JBL-ul are declarata o putere dubla, sa nu crezi ca suna de doua ori mai tare. Uita-te la modelul vechi, Northridge E150P, care era cotat la 150W.
Daca vrei ceva prea puternic pentru cazul tau, JBL ES250 este perfect. |
|
Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Mie Mai 06, 2009 9:38 am Titlul subiectului: |
|
|
In sfarsit un raspuns avizat, de cand imi doream asa ceva! Multumesc mult de tot pentru sfaturi! Voi asculta sfatul tau si ma voi gandi intre cele doua subwoofer-e recomandate de tine! As tinde spre JBL pentru ca ma gandesc ca si daca nu are 300w reali, macar 150 o avea, dar la Monitor Audio daca sunt declarati 150w, poate are mai putini, cine stie in jur de 100 si as vrea sa fie macar de 150w subwoofer-ul pe care il achizitionez! Intre cele doua parca arata mai bine Monitor Audio dar nu stiu daca sunt la fel de buni ca JBL. Daca ar fi personal pentru tine acasa, dintre aceste doua modele, pe care l-ai alege? Merci frumos! |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mie Mai 06, 2009 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu unul am ales deja, am acasa de vreo 5 luni un BRW10 negru
L-am ales in speranta ca suna mai corect decat alte variante in zona asta de pret si sunt multumit. Si ca volum e suficient de puternic, rar am ocazia sa-l folosesc la intregul potential. |
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locaţie: Arad
|
Trimis: Mie Mai 06, 2009 3:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Catre mihai....banuiesc ca ai avut sansa sa asculti si cel de la jamo sub 300 ..care este diferenta intre ce ai ales tu si cel de la jamo??? deoarece am sub 200 si vreau sa trec la sub 300. |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mie Mai 06, 2009 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu am ascultat din pacate nici un Jamo. Daca ai deja Sub 200 tu esti cel mai in masura sa apreciezi cum ar fi Sub 300 - in principiu mai tare si extensie ceva mai mare in zona joasa. Felul in care suna insa si finisajele exterioare nu vor fi diferite insa.
In cazul meu a fost MA pentru ca tot sistemul 5.1 este MA si stiam ca fac scule bune, nici n-a fost nevoie sa ascult subwoofer-ul, l-am luat direct si nu imi pare rau. Suna foarte bine. |
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locaţie: Arad
|
Trimis: Mie Mai 06, 2009 4:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai asta este ca si la mine tot sist este Jamo...ba la finisaje este mai placut...am avut okazia sa-l vad in ungaria dar nu era legat sa il si aud...al meu este ok sa spun asa dar mi-as dori mai multa putere (asta doar la chefuri) ca in rest isi face treaba. Eram doar curios de diferentele de putere.
Mersi mult. |
|
Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Joi Mai 07, 2009 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va multumesc frumos pentru sfaturi! Grea decizie trebuie sa iau! Pentru un novice ca mine in materie, cel mai bine ca si marca imi suna JBL. Se poate sa ma insel dar ca amator, de ei am auzit! Daca as face un top ca design, dupa gustul meu, ar fi am Mac Audio, JBL si apoi Jamo iar la forta nu stiu ce sa zic, as vrea sa fie JBL cel mai puternic si fidel, ca sa il iau din tot sufletul dar cine stie cum e...problema este ca nu am unde sa le ascult nicaieri si toata baza ramane in forum! In Bucuresti chiar nu stiu sa exoste vreun magazin specializat pe asa ceva... |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Mai 07, 2009 1:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu era vorba de Mac Audio ci de Monitor Audio. Cu totul alta firma si alte produse.
Poti asculta aproape orice produs Monitor Audio in Bucuresti, exista un showroom / camera de auditii a importatorului unde te putem ajuta cu o programare. Poti vedea si asculta sculele acolo. |
|
Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Joi Mai 07, 2009 10:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ar fi perfect! Sunt sigur ca ma voi putea hotara mult mai repede! Da, scuze, am gresit denumirea firmei! Imi poti scrie adresa si programul Showroom-ului? Merci frumos! |
|
Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Vin Mai 08, 2009 10:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Te referi la cel de pe langa Academia Militara? |
|
Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locaţie: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Vin Mai 08, 2009 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu date concrete, postez doar pentru ca nu are cum sa te incurce. Dupa un search pe google, am gasit asta. Pare sa fie ceea ce intereseaza. |
|
Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Vin Mai 08, 2009 12:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merci frumos! Asta gasisem si eu dupa search, de-asta am intrebat daca e pe undeva pe langa academie, dar am vrut sa ma asigur ca la asta se referea Mihai! Mai am o intrebare la tine Mihai, vad ca acest Monitor Audio nu are picioruse, dupa ce ca aceste subwoofer-e au niste basi foarte puternici, banuiesc ca daca nu au nici piciorusem deranjeaza mai rau vecinii, nu ? Sau nu are nicio legatura daca sta direct pe podea sau nu? |
|
Sus |
|
 |
|