|
Autor |
Mesaj |
georgebaciu Pasionat
Data înscrierii: 21/Noi/2012 Mesaje: 61 Locație: ploiesti
|
Trimis: Joi Ian 10, 2013 7:10 pm Titlul subiectului: putere amplificator |
|
|
Salut!
Am cumparat un amplificator Dynabel de 2*240 w RMS si 1*480w RMS in punte.
Am un mp3 player http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/KDC-U30R/ , si subwoofer Hifonics titan de 400W rms
Dilema este urmatoarea:
-daca dau volumul din mp3 la 25 din 35, vol subwoofer-ului tot din mp3 la 5-6 din 15 si bassul pe 0 nu pot da volumul amplificatorului nici macar la jumatate ca depaseste puterea difuzorului, deci intrebarea este : Daca statia are 500 W si Subwooferul are 400W , Subwooferul nu ar trebuii sa suporte volumul amplificatorului la 3/4 din total? acum subwooferul suporta maxim jumatate din puterea amplificatorului
astept sa ma lamuriti si pe mine cei care stiu care este problema _________________ GZRW 30SPL |
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Joi Ian 10, 2013 8:33 pm Titlul subiectului: Re: putere amplificator |
|
|
georgebaciu a scris: | nu pot da volumul amplificatorului nici macar la jumatate |
ala nu e buton de volum ci este un buton (semireglabil) care face ca iesirea de la player sa se "pupe" calumea cu intrarea amplifului.
daca nu stii sa faci setarea asta ar fi mai bine sa mergi la cineva care se pricepe.
daca faci reglajul asta prost, ori o sa se auda incet, ori o sa bagi distorsiuni in difuzor...cu lopata  _________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
georgebaciu Pasionat
|
Trimis: Joi Ian 10, 2013 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
butonul de Gain ma refer ,de acolo stiu ca se regleaza puterea amplificatorului _________________ GZRW 30SPL |
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Vin Ian 11, 2013 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
exact...butonul de gain...ala nu e buton de volum, ci face exact ce am descris mai sus. _________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
georgebaciu Pasionat
|
Trimis: Vin Ian 11, 2013 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok, asa este dar cred ca are si rol de volum,app de ce trebuiesc date pe off bass boost-ul si loudness-ul atunci cand reglam subwooferul? _________________ GZRW 30SPL |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Vin Ian 11, 2013 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
georgebaciu a scris: | app de ce trebuiesc date pe off bass boost-ul si loudness-ul atunci cand reglam subwooferul? |
Bass boost-ul si loudness-ul ar trebui sa nu le folosesti deloc, nu doar atunci cand reglezi subwoofer-ul... |
|
Sus |
|
 |
georgebaciu Pasionat
|
Trimis: Vin Ian 11, 2013 5:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
de ce? ele dau un plus de bass , de ce nu trebuiesc folosite? _________________ GZRW 30SPL |
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Vin Ian 11, 2013 7:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
ele au fost "nascocite" pentru a da un plus de bas atunci cand asculti la nivel redus, tocmai pentru a compensa atenuarea la aceste frecvente a urechii.
unele amplifuri vintage, de casa, aveau chiar un prag la volum peste care, daca treceai, se dezactiva singur loudnessul.
la nivel ridicat acestea introduc distorsiuni semnificative. daca chiar ai nevoie sa dai bassul mai tare atunci cand asculti la nivel redus, poti face asta din player de la reglaj subwoofer. _________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
georgebaciu Pasionat
|
Trimis: Sâm Ian 12, 2013 1:04 am Titlul subiectului: |
|
|
asa sta treaba.am inteles , multumesc pentru raspuns doggovy.ai dreptate am facut ceea ce spui tu si se aude mult mai clar _________________ GZRW 30SPL |
|
Sus |
|
 |
Zenon
Data înscrierii: 17/Feb/2013 Mesaje: 20
|
Trimis: Mar Mar 05, 2013 2:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
De exemplu la un subwoofer 300W (maxim 600W) este suficient un amplificator de 380W ? Sau trebuie neaparat sa aibe peste 600W ? Stiu ca amplificatorul trebuie sa aibe putere mai mare decat subwooferul, dar care dintre cele doua valori ale subwooferului (putere normala si putere maxima) ar trebui sa o iau drept "etalon" ?
Am vazut ca sunt amplificatoare cu mai multe variante de canale (monocanal, cu doua canale, cu sase canale). Care este "logica" acestor canale?
Numai bine ! |
|
Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Mar Mar 05, 2013 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ia in calcul "puterea normala". Amplificatoarele monocanal sunt ptr. subwoofer, celelalte ptr. amplificarea difuzoarelor / sistemelor de difuzoare. Sa zicem ca sunt suficienti cei 380w ptr. subul de 300w. |
|
Sus |
|
 |
Zenon
Data înscrierii: 17/Feb/2013 Mesaje: 20
|
Trimis: Mar Mar 05, 2013 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc JARRELL pentru raspuns.
Eu vreau sa amplific doar subwooferul, deci am nevoie de amplificator cu monocanal.
Masina in cauza este un BMW e46. Cred ca un astfel de subwoofer (http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Alpine/SWG/SBG-1244BR/) este potrivit (mai ales ca voi avea acces liber spre portbagaj). Deci trebuie sa gasesc un amplificator potrivit pentru subwoofer (m-ar interesa tot Alpine sa fie), dar preturile sunt cam piperate. Poate am noroc sa gasesc la sh.
Numai bine ! |
|
Sus |
|
 |
|