Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pareri despre JBL Northridge E80
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
bobo9268

Data înscrierii: 01/Iun/2008

MesajTrimis: Dum Iun 01, 2008 11:14 pm    Titlul subiectului: Pareri despre JBL Northridge E80 Răspunde cu citat (quote)

Tocmai mi`am achizitionat o pereche de JBL Northridge E80 + Receiver Sony STR-DG510. Sper ca si useri care dispun de acest tip de boxe sa posteze pareri pt ca am intampinat si anumite nemultumiri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Mar Iun 03, 2008 9:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce nemultumiri ai in legatura cu boxele??? spune-ne mai exact.
Sus
bobo9268

MesajTrimis: Mie Iun 04, 2008 12:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cristimac a scris:
Ce nemultumiri ai in legatura cu boxele??? spune-ne mai exact.

Ca de exemplu nu coboara in frecvente joase...bass`ul nu se prelungeste deloc aproape ca nici nu se aude reflex...am incercat aproape toate posibilitatile de a seta receiver`ul si mai mult mi`am facut nervi ... nu prea stiu sa explic destul de clar ce nu ma multumeste pt ca nu prea sunt cunoscator...abia lucrurile de baza le stiu ... dar in mare parte asta ma deranjeaza... Multumesc anticipat pentru Reply
Sus
cristimac
Priceput

MesajTrimis: Mie Iun 04, 2008 1:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile stai linistit, boxele nu au absolut nimic, am si eu acelasi receiver ca si al tau, cand l-am luat am avut aceasi problema ca si tine, am setat basul pe +6 si tot degeaba nu se auzea basos deloc, statiile astea au iesire separat pentru subwoofer...asa ca daca vrei bass trebuie sa iti iei un sub activ, asa sunt facute ele, deci stai linistit ca statia functioneaza si boxele la fel....cand iti vei pune un sub ai sa vezi cum se schimba sunetul. (stiu ca sucks ca mai trebuiesc niste bani investiti, dar crede-ma ca merita)
Sus
bobo9268

MesajTrimis: Mie Iun 04, 2008 4:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cristimac a scris:
Smile stai linistit, boxele nu au absolut nimic, am si eu acelasi receiver ca si al tau, cand l-am luat am avut aceasi problema ca si tine, am setat basul pe +6 si tot degeaba nu se auzea basos deloc, statiile astea au iesire separat pentru subwoofer...asa ca daca vrei bass trebuie sa iti iei un sub activ, asa sunt facute ele, deci stai linistit ca statia functioneaza si boxele la fel....cand iti vei pune un sub ai sa vezi cum se schimba sunetul. (stiu ca sucks ca mai trebuiesc niste bani investiti, dar crede-ma ca merita)

Dar are ceva daca as pune un sub activ de masina ca statia are de la 4 la 12 ohm nu ? ... am mai citit pe niste forumuri unde unele persoane ziceau ca un subwoofer de masina coboara mai bine in frecvente decat unu de casa...si inca 1200 RON n`am sa dau pe un sub JBL Northridge Smile
Sus
cristimac
Priceput

MesajTrimis: Mie Iun 04, 2008 4:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu stiu ce sa spun de un sub activ de masina...eu mi-am luat http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere/Jamo/SUB_200/ si sunt multumit. nu scade decat la 50hz..dar suna f f f f basos, tremura bine vitrina Smile
Sus
danydj21
Pasionat

Data înscrierii: 23/Aug/2007
Locație: Hunedoara

MesajTrimis: Mie Iun 04, 2008 7:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi ca sar putea sa ai dat pe SMALL dat din setarile amplifului si dinaia nu ai bass pe boxe dai pe LARGE si o sa ai un pic mai mult bass Smile ,nustiu cum ii la SONY eu am avut YAMAHA,ONKYO,DENON si acum am HARMAN/KARDON si la toate daca era SMALL nu era bass pe boxe
Sus
cristimac
Priceput

MesajTrimis: Mie Iun 04, 2008 9:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si la sony ai setarile acelea, dar tot degeaba....
Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Joi Iun 05, 2008 12:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai si cam ce credeai ca iei la banii astia? ai dat banii pe 'firma'
Receiveru ala nu are mai mult de 10-15w /ch,plus ca suna f slab,sters si fara vlaga.
Subwofer degeaba adaugi
La fel si boxele,la 200E tu iti iei boxe de podea pe 3 cai jumate,pai sincer,tu ce asteptai sa primesti?
Cred ca era mai bun un am sh cu 2 canale fara kkturile alea de procesari de jucarie,iar ca boxe daca vroiai de galagie erau mai bune niste Cerwin Vega
Oricat ai trage de ele,chiar si daca te pricepi sa le faci modifcari(alte filtre,schimbat tw,fono si ranforsari la cutie),nu merita,schimbarile sunt minore
Solutia radicala este plasarea lor mai departe la un 'trancotar' Smile,si daca vrei sunet bun si 'tare',uita de receivere,sunt mult prea scumpe,chiar daca scrie 5x1000 pe eticheta
Incearca sa ma te uiti si pe la setari,nu ai activat hpf-u la iesiri si sa mai muti boxele prin camera,poate ai si acustica proasta

PS:nu ai ce sa cauti cu sub de masina in casa,sunt alte cerinte in camera,se gasesc suburi si de casa bune,din pacate jamo ala recomandat nu este printre ele,desi pretul ar indica ca ar fi
Sus
cristimac
Priceput

MesajTrimis: Joi Iun 05, 2008 1:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CBI a scris:
Pai si cam ce credeai ca iei la banii astia? ai dat banii pe 'firma'
Receiveru ala nu are mai mult de 10-15w /ch,plus ca suna f slab,sters si fara vlaga.
Subwofer degeaba adaugi

Tin sa te contrazic, am si eu acelasi receiver..si are mai multi wati decat spui tu, iar subwoofer chiar se merita(de casa nu de masina). Am un vecin de bloc care are un receiver marantz mai vechi pe care scrie 75w si ii cam scoate....si aceleasi set de boxe ca si ale mele, si am facut comparatie si sa sti ca nu s-a lasat mai prejos sony, intradevar marantz are sunet mai cald si suna mult mai basos ca un sony, dar tocmai de aceea sunt suburile, cu subu legat la sony suna mult mai bine ca si acel marantz al vecinului.
P.S: Vecinul sta la et 3 si eu la parter si cand ii in blana receiverul aud basul la mine...asa ca sa sti ca au vlaga!!!
Sus
CBI
Priceput

MesajTrimis: Joi Iun 05, 2008 5:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ia masoara tu trafu si vezi ce sectiune are,nu mai zic de radiatorul mult prea mic pt acea putere
Toate receiverele pana in 20-25 mil sunt de jucarie,punctul lor forte nu este puterea si cu atat mai putin redaea fidela a sunetului,de orice firma ar fi
Apoi sa vii sa ma contrazici,pt ca eu pot sa-mi sustin argumentele,tu cred vorbesti din auzite daca esti asa de sigur
Sony fac numai scobitori in gama entry asa de intalnita la toate marketurile,nu are rost sa aperi numele, pt ca doar atat a ramas din ei,de fapt doar o sigla pe o cutie,firma mama nu mai produce asa ceva

Data înscrierii: 14/Mai/2008
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 6:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CBI a scris:
ia masoara tu trafu si vezi ce sectiune are,nu mai zic de radiatorul mult prea mic pt acea putere
Toate receiverele pana in 20-25 mil sunt de jucarie,punctul lor forte nu este puterea si cu atat mai putin redaea fidela a sunetului,de orice firma ar fi
Apoi sa vii sa ma contrazici,pt ca eu pot sa-mi sustin argumentele,tu cred vorbesti din auzite daca esti asa de sigur
Sony fac numai scobitori in gama entry asa de intalnita la toate marketurile,nu are rost sa aperi numele, pt ca doar atat a ramas din ei,de fapt doar o sigla pe o cutie,firma mama nu mai produce asa ceva

CBI ... pari sigur pe tine,
nu stiu cati ani ai, dar trebui sa inveti sa ii lasi si pe alti sa aiba o parere
mai ales ca omul a facut o analiza comparativa
merci de reply -uri,

faza cu trafu .. asta ar trebui sa impresioneze pe cineva un softist (no offense pt softisti, sunt si eu Smile
multa vreme auzeam de la alti ca poti sa iti dai seama de puterea unui difuzor dupa marimea magnetului, sigur ...

daca tot ai deschis subiectul, ... stii ca sunt mai multe tipuri de surse decat cele cu un traf + punde redresoare + condensatoare de filtrare, si toate celelalte au traf mic Smile

dimensiunea unui traf e irelevanta pt puterea unei surse de alimentare (ex : sursele in comutatie)

si inca un sfat personal ... pe care nu mi l-ai cerut,
cei care scriu de obicei cer sfaturi, sau solutii,
si nu critica

cosmiX
Sus
CBI
Priceput

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 7:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi pare rau pt tine,dar se vede ca nu ai experienta
puterea tocmai din alimentare vine,din pacate,si este vorba de clasicul traf cu tole care stim ce eficienta are
Comutatia nu are ce sa cauta in audio,si in nici unj caz la categoria asta ded pret
Daca tu imi spui ca un traf cu sectiunea mica de max 60-70w poate sa debiteze 5x.. fara sa gatuie curentul ,at poate hardware-ul nu este punctul tau forte
Nu conteaza varsta mea,conteaza practica si experienta
Eu depanez din cand in cand asa ceva si pot sa-mi sustin afirmtile prin masuratori si grafice,nu numai pe hartie
Daca omul nu stie de ce nu are bas din 2 floorstandere cu 2 wofere de 7" e pb-ma lui.
Atat timp cat se recomanda utilizarea unei surse de alimentare de cel putin 1.5-1,7 ori mai mare decat puterea consumata in sarcina pt a avea rezerve pt varfuri(asa zisul headroom) nu cred ca este asa neimportanta puterea sursei de alim precum zici,ia gandeste-te

Cat despre treaba cu magnetii,pai nu are treaba cu subiectul,si este valabila doar la chinezarii!!(si vorbim de magnetii de feBr clasic,nu doin pamanturi rare,neodimiu sau alnico)
Sus
Virtuosity

Data înscrierii: 03/Apr/2007
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Dum Iun 15, 2008 1:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce va tot certati atat ?

CBI si Bobo: boxele nu au nimic. Si eu am JBL insa sunt Northridge E60, adica acelea cu un singur dif de bass dar de diametru mai mare si cutia este mai mare. Sa zicem ca sunt cam pe acolo cu E80.
Si am bas, nu puternic, ci foarte puternic daca vreau sa ii dau. Si este bass plin, consistent, rotund, adica exact cum trebuie sa fie.

Dar exista o "mica" mare diferenta. Amplif-ul meu este NAD !!! C325BEE mai precis. Cu asta cred ca am spus tot !

Sony nu mai are nici cea mai suava legatura cu HI-FI-ul de mai bine de 15 ani incoace. Poate pe la playere dar IN NICI UN CAZ la boxe si amp-uri.
Bobo, daca vroiai un sunet bun, trebuia sa te documentezi si apoi sa te orientezi catre ceva gen H/K, NAD, Denon, Rotel, Onkyo... etc.

Cristimac si Alltheway: CBI are mare dreptate in ceea ce priveste partea de alimentare. Este cea mai importanta sectiune a unui amplif. Are rezerve de unde sa traga, atunci rezista la varfuri fara sa intre in clipping. Asta asa in mare. Cat despre transformator, sigur or exista materiale care necesita volum mai mic la aceeasi putere in comparatie cu tolele dar acelea nu le vei gasi in aceasta zona de pret ci in cea de ordinul X.000 Euro.

Sursa in comutatie la audio ? Helllooooooooooo veniti inapoi pe pamant !

Ca incheiere, un amplif cat de cat serios trebuie sa aiba rezerve de putere ceva de genul: inca 100% la puterea nominala in 8 Ohmi, inca 50-60% la 4 Ohmi si inca macar 20% in 2 Ohmi.

Numai bine tutror Smile

cristimac
Priceput

MesajTrimis: Dum Iun 15, 2008 3:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Corect domnule, ai perfecta dreptate cand spui ca boxele sunt ok, asta am zis si eu si este clar ca nu are putere amplifu pt a reda un bass puternic si amplu, tocmai de aceea i-am recomandat sa isi cumpere un sub activ. Dar totusi amplifu ala SONY are putere ca sa miste boxele acelea pe medii si inalte.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum