Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

mare ajutor
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere de interior

Autor Mesaj
releu

Data înscrierii: 11/Noi/2007
Locație: Bucuresti, Buzau, Galati

MesajTrimis: Vin Noi 30, 2007 9:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

UPS, aproape ca uitasem de forumul asta!!!
adi_0106, omule, nu ma pricep eu suficient de bine dar iti spun ca gresesti cand afirmi ca:
Citat:
iti zic eu ca puterea mai mare o are difuzorul cu magnet din Neodymium - de ce ? simplu - pt ca atat timp cat bobina nu este inconjurata de componentele sistemului magentic - are parte de o racire mult mai buna
deci magnetul in sine nu are nici un rol in "aproximarea" puterii la care rezista difuzorul

un motiv ar fi acela de saturare a magnetului (pana in maxim 1,8T pentru neodinium si vreo 1T prentru celelate tipuri), puterea este limitata in primul rand de capacitatea bobinei de a elibera caldura si densitatea curentului electric in bobina. Aici nu mai adog efectul de compresie termica si alte chestii pe care le-a prezentat donpetru aici.
repet, nu imi sta in caracter sa le prezint pentru ca nici nu ma pricep in totalitate dar sunt multe chestii care nu le stii.
Citat:
vrei sa incepem sa o dam in notiuni tehnice - si anume in magnetism si alte kkturi de genu` asta ? vezi ca am un teanc de cursuri pe tema asta si ne batem ca chiorii aici - fara ca multi utilizatori sa inteleaga prea multe

Nu e nevoie, nici nu am timpul necesar si nici dispozitia. Asa ca... hai BAFTA.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Dec 01, 2007 4:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@releu : pai daca nu te pricepi de ce incerci sa pari priceput ?
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Sâm Dec 01, 2007 7:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

releu a scris:

P.S. Puterea unui difuzor se poate estima cunoscand 5 chestii mari si late (asta o stiu de la un amic):
- caracteristicile magnetului (inductia, inaltimea si diametru - interior/exterior);
- dimensiunile intrefierului (de fapt latimea si lungimea acestuia) sau Xmax difuzor;
- impedanta nominala;
- diametru si caracteriticile materialului membranei difuzorului (inclusiv a suspensiei acestuia);
- coeficientul de transfer termic a ansamblului mecanic a difuzorului.
Nu ma puneti sa va calculez ca nu stiu, dar stiu pe cineva care stie. Laughing

super tare frate

aveti ceva formule secrete ?
le analizati cu radiatii gamma ?
coeficientul de transfer termic cum se testeaza ? cu degetul in gaura de ventilatie a motorului ?
spune-mi, sunt curios si eu sa estimez puterile Very Happy[/b]

Sus
releu

Data înscrierii: 11/Noi/2007
Locație: Bucuresti, Buzau, Galati

MesajTrimis: Lun Dec 03, 2007 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli, daca te uitai la PDF-ul: tema de proiectare - difuzorul, tradus de donpetru (vezi postul meu de mai sus) ai fi aflat cateva raspunsuri, chiar daca generale. Dar in fine, daca nu prea studiezi si ai restante nu ajungi departe "fiule". Pune mana si invata. Apropo, tu ai auzit de programul MATLAB ??? Ia spune tu copile ? Ca sa nu mai adog aici alte chestii.

Citat:

purebhp, eu am spus ca "nu pricep in totalitate" dar asta nu inseamna ca nu stiu "bazele" sau ceva mai mult decat "bazele". Capisci ?

purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Dec 04, 2007 2:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

releu a scris:
ssrli, daca te uitai la PDF-ul: tema de proiectare - difuzorul, tradus de donpetru (vezi postul meu de mai sus) ai fi aflat cateva raspunsuri, chiar daca generale. Dar in fine, daca nu prea studiezi si ai restante nu ajungi departe "fiule". Pune mana si invata. Apropo, tu ai auzit de programul MATLAB ??? Ia spune tu copile ? Ca sa nu mai adog aici alte chestii.

Citat:

purebhp, eu am spus ca "nu pricep in totalitate" dar asta nu inseamna ca nu stiu "bazele" sau ceva mai mult decat "bazele". Capisci ?

Cu atitudinea asta de om batran si priceput nu vei castiga nimic ... poate doar statutul de "mos senil", "moshule"... Capisci?

Iti lingi in c*r seful ca s-ajungi un sef mai mic ??? Wink
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Dec 04, 2007 9:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

releu a scris:

Citat:

apaluze pentru profesor.
apropo domnu profesor, explica-mi ca unui tanar mai prost ce legatura are materialul din care e confectionata suspensia cu puterea unui difuzor ? dar diametrul magnetului ? si impedanta ?
si domnu profesor, noi ce facem aici ? proiectam difuzoare de avem nevoie de matlab ?

Sus
subwoofer98

Data înscrierii: 16/Dec/2008
Locație: wooofer

MesajTrimis: Mie Dec 31, 2008 5:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

miaumiau Evil or Very Mad
micu_vali

Data înscrierii: 06/Ian/2009

MesajTrimis: Mar Ian 06, 2009 7:09 pm    Titlul subiectului: Re: mare ajutor Răspunde cu citat (quote)

otzy a scris:
ce incinta recomandati pentru un woofer de camera :
http://sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=01.03.01.01&cikk=4644
aici sunt si niste parametrii: http://sal.hu/cikkccs/cikkdokumentumok/04644_03_01.pdf
sunt putin in criza de timp si apreciez orice ajutor Very Happy

VEZI SILVER RS W12 de la MONITOR AUDIO:
www.monitoraudio.co.uk
Sus
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mar Ian 06, 2009 7:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms ms...da o trecut ceva timp ..pot sa zic ca s-a rezolvat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere de interior Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum