|
|
|
Autor |
Mesaj |
releu

Data înscrierii: 11/Noi/2007 Mesaje: 5 Locație: Bucuresti, Buzau, Galati
|
Trimis: Vin Noi 30, 2007 9:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
UPS, aproape ca uitasem de forumul asta!!!
adi_0106, omule, nu ma pricep eu suficient de bine dar iti spun ca gresesti cand afirmi ca:
Citat: | iti zic eu ca puterea mai mare o are difuzorul cu magnet din Neodymium - de ce ? simplu - pt ca atat timp cat bobina nu este inconjurata de componentele sistemului magentic - are parte de o racire mult mai buna
deci magnetul in sine nu are nici un rol in "aproximarea" puterii la care rezista difuzorul |
un motiv ar fi acela de saturare a magnetului (pana in maxim 1,8T pentru neodinium si vreo 1T prentru celelate tipuri), puterea este limitata in primul rand de capacitatea bobinei de a elibera caldura si densitatea curentului electric in bobina. Aici nu mai adog efectul de compresie termica si alte chestii pe care le-a prezentat donpetru aici.
repet, nu imi sta in caracter sa le prezint pentru ca nici nu ma pricep in totalitate dar sunt multe chestii care nu le stii.
Citat: | vrei sa incepem sa o dam in notiuni tehnice - si anume in magnetism si alte kkturi de genu` asta ? vezi ca am un teanc de cursuri pe tema asta si ne batem ca chiorii aici - fara ca multi utilizatori sa inteleaga prea multe |
Nu e nevoie, nici nu am timpul necesar si nici dispozitia. Asa ca... hai BAFTA. _________________ Cel mai bun forum de electronica - Viziteaza-l si tu.
www.forumelectro.ro |
|
Sus |
|
 |
purebhp Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 290 Locație: Constanta
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2007 4:01 am Titlul subiectului: |
|
|
@releu : pai daca nu te pricepi de ce incerci sa pari priceput ? |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2007 7:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
releu a scris: |
P.S. Puterea unui difuzor se poate estima cunoscand 5 chestii mari si late (asta o stiu de la un amic):
- caracteristicile magnetului (inductia, inaltimea si diametru - interior/exterior);
- dimensiunile intrefierului (de fapt latimea si lungimea acestuia) sau Xmax difuzor;
- impedanta nominala;
- diametru si caracteriticile materialului membranei difuzorului (inclusiv a suspensiei acestuia);
- coeficientul de transfer termic a ansamblului mecanic a difuzorului.
Nu ma puneti sa va calculez ca nu stiu, dar stiu pe cineva care stie.  |
super tare frate
aveti ceva formule secrete ?
le analizati cu radiatii gamma ?
coeficientul de transfer termic cum se testeaza ? cu degetul in gaura de ventilatie a motorului ?
spune-mi, sunt curios si eu sa estimez puterile [/b] _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
releu

Data înscrierii: 11/Noi/2007 Mesaje: 5 Locație: Bucuresti, Buzau, Galati
|
Trimis: Lun Dec 03, 2007 11:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
ssrli, daca te uitai la PDF-ul: tema de proiectare - difuzorul, tradus de donpetru (vezi postul meu de mai sus) ai fi aflat cateva raspunsuri, chiar daca generale. Dar in fine, daca nu prea studiezi si ai restante nu ajungi departe "fiule". Pune mana si invata. Apropo, tu ai auzit de programul MATLAB ??? Ia spune tu copile ? Ca sa nu mai adog aici alte chestii.
Citat: | @releu : pai daca nu te pricepi de ce incerci sa pari priceput ? |
purebhp, eu am spus ca "nu pricep in totalitate" dar asta nu inseamna ca nu stiu "bazele" sau ceva mai mult decat "bazele". Capisci ? _________________ Cel mai bun forum de electronica - Viziteaza-l si tu.
www.forumelectro.ro |
|
Sus |
|
 |
purebhp Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 290 Locație: Constanta
|
Trimis: Mar Dec 04, 2007 2:23 am Titlul subiectului: |
|
|
releu a scris: | ssrli, daca te uitai la PDF-ul: tema de proiectare - difuzorul, tradus de donpetru (vezi postul meu de mai sus) ai fi aflat cateva raspunsuri, chiar daca generale. Dar in fine, daca nu prea studiezi si ai restante nu ajungi departe "fiule". Pune mana si invata. Apropo, tu ai auzit de programul MATLAB ??? Ia spune tu copile ? Ca sa nu mai adog aici alte chestii.
purebhp, eu am spus ca "nu pricep in totalitate" dar asta nu inseamna ca nu stiu "bazele" sau ceva mai mult decat "bazele". Capisci ? |
Cu atitudinea asta de om batran si priceput nu vei castiga nimic ... poate doar statutul de "mos senil", "moshule"... Capisci?
Iti lingi in c*r seful ca s-ajungi un sef mai mic ???  |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Dec 04, 2007 9:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
releu a scris: | ssrli, daca te uitai la PDF-ul: tema de proiectare - difuzorul, tradus de donpetru (vezi postul meu de mai sus) ai fi aflat cateva raspunsuri, chiar daca generale. Dar in fine, daca nu prea studiezi si ai restante nu ajungi departe "fiule". Pune mana si invata. Apropo, tu ai auzit de programul MATLAB ??? Ia spune tu copile ? Ca sa nu mai adog aici alte chestii.
purebhp, eu am spus ca "nu pricep in totalitate" dar asta nu inseamna ca nu stiu "bazele" sau ceva mai mult decat "bazele". Capisci ? |
apaluze pentru profesor.
apropo domnu profesor, explica-mi ca unui tanar mai prost ce legatura are materialul din care e confectionata suspensia cu puterea unui difuzor ? dar diametrul magnetului ? si impedanta ?
si domnu profesor, noi ce facem aici ? proiectam difuzoare de avem nevoie de matlab ? _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
subwoofer98
Data înscrierii: 16/Dec/2008 Mesaje: 6 Locație: wooofer
|
Trimis: Mie Dec 31, 2008 5:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
miaumiau  _________________ sunt tare |
|
Sus |
|
 |
micu_vali
Data înscrierii: 06/Ian/2009 Mesaje: 9
|
Trimis: Mar Ian 06, 2009 7:09 pm Titlul subiectului: Re: mare ajutor |
|
|
VEZI SILVER RS W12 de la MONITOR AUDIO:
www.monitoraudio.co.uk |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Mar Ian 06, 2009 7:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
ms ms...da o trecut ceva timp ..pot sa zic ca s-a rezolvat _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|