|
Autor |
Mesaj |
MBaudiophile
Data înscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 26 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 12:26 am Titlul subiectului: Istorie Deomcar "MBaudiophile" |
|
|
Masina este un Audi A3 8P, achizitionata in 2005, prin contract de Leasing. A fost achizitionata cu scopul de a se exersa in construirea unui system audio performant, care avea sa promoveze serviciile pe cere eu le puteam presta fara suport material din partea nimanui. In 2005 nu eram afiliat vreunei echipe, si lucram pe cont propriu intr-un garaj al unui prieten de-al meu.
Dupa achizitionare, prima investitie a fost un chit tuning complet de la Zender, o pereche de roti OZ-Racing cu anvelope Continental, evacuare finala Borla, filtru de aer K&N, dupa care am inceput cu prima instalatie audio "Show Car-SQL" fiind compusa din urmatoarele componente:
Hu: Stoc Audi cu magazie de 6 CD
Boxe fata: Infinity Kappa
Boxe spate: Infinity Kappa
Sub: Audiobahn 1000W
Amplificator MId-High: Jbl Power 4.300
Amplificator Sub: Jbl-Crown Bpx 1.1100
Capacitor: Carpower 2F
Instalatie era cat se poate de practica, si imbunatatea simtitor designul interior al masinii, fara sa o incarce cu nimic nefolositor.
Description: |
|
Filesize: |
257.34 KB |
Viewed: |
525 Time(s) |

|
|
259.96 KB |
516 Time(s) |

|
|
265.4 KB |
493 Time(s) |

|
|
278.36 KB |
538 Time(s) |

|
|
364.79 KB |
499 Time(s) |

|
|
268.72 KB |
567 Time(s) |

|
_________________ The difference between men and boys is the price of their toys |
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 12:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Voi continua cu a doua si ultima parte a pozelor de la prima instalatie.
|
321.49 KB |
611 Time(s) |

|
|
331.5 KB |
715 Time(s) |

|
|
319.11 KB |
592 Time(s) |

|
|
309.21 KB |
561 Time(s) |

|
|
307.96 KB |
584 Time(s) |

|
|
257.86 KB |
527 Time(s) |

|
_________________ The difference between men and boys is the price of their toys |
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 1:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Norocul a fost de partea mea si dupa cum era si normal sa fie.... efortul depus pt. construcia instalatiei a fost proportional cu succesul, ceea ce ma incurajat sa ma apuc de a doua instalatie audio pe Audi, numia ca de data asta am vrut sa realizez ceva care sa exprime exact ceea ce mi-as fi dorit eu sa obtin daca as fi fost client, mai exact am construit o instalatie exact pe gustul meu fara sa ma gandesc daca va reusi sa atraga privirile celor mai putin avizati in domeniu.
Echipamentul a fost schimbat in proportie de 90%, singurele componente care au fost prezente si la prima instalatie fiin o parte din conectica si capacitorul. In concluzie sistemul continea:
HU: Clarion Dxz-938
Boxe Fata: Dls Iridium 8.2
Sub: Phase Aliante 12 SI
Amplificator Fata: Brax X2400.2
Amplificator Sub: Heli A1 Competition
Capacitor: Carpower 2F
Conectica: Alfatec, Stinger
Filtrajul pentru systemul pe componente de la Dls era construit pe baza crossoverelor pasive originale, pe care le-am modificat in asa fel incat fiecare difuzor era amplificat independent de unul din cele 4 canale ale Braxului, cu alte cuvinte am creat crosovere compatibile "Biwiering".
Partea de jos a fetei de usa a fost modificata pt. a gazdui si inclina difuzoarele de 20 cm, in timp ce tw si-au gasit locul pe niste suporti construiti manual din fibra de sticla, care imbracau o parte din stalp.
|
559.69 KB |
460 Time(s) |

|
|
571.4 KB |
477 Time(s) |

|
|
547.01 KB |
484 Time(s) |

|
|
516.75 KB |
465 Time(s) |

|
|
536.33 KB |
476 Time(s) |

|
|
607.05 KB |
449 Time(s) |

|
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 1:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Continui cu alte cateva poze din timpul instalarii
|
547.97 KB |
467 Time(s) |

|
|
596.19 KB |
520 Time(s) |

|
|
504.83 KB |
461 Time(s) |

|
|
575.34 KB |
456 Time(s) |

|
|
581.37 KB |
471 Time(s) |

|
|
576.69 KB |
475 Time(s) |

|
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Si in sfarsit pozele cu finalizarea proiectului, 4tuning Bucuresti Prisma 2006
|
855.2 KB |
485 Time(s) |

|
|
868.1 KB |
464 Time(s) |

|
|
904.32 KB |
608 Time(s) |

|
|
1011.02 KB |
540 Time(s) |

|
|
915.27 KB |
546 Time(s) |

|
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 12:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
frumos si foarte ingrijt lucrat asteptam si pozele cu sistemu nr 3
cat se cunoaste diferenta de bi wiring fata de single wiring si crezi ca este asta o solutie mai buna decat full active ?
|
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
beton, super masina, scule bune, iar in ceea ce priveste disignu nu am nimic de comentat.
felicitari si bafta in continuare
_________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
Infamous Pasionat

Data înscrierii: 27/Dec/2006 Mesaje: 167
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 3:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Foarte curat, cred ca ar trebui sa fi trecut ca etalon pt toti instalatorii de la noi din tara. Bafta cu masina, sper sa-ti iasa ce ti-ai propus.
|
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Dum Iul 08, 2007 12:51 am Titlul subiectului: |
|
|
_vrx_ a scris: | frumos si foarte ingrijt lucrat asteptam si pozele cu sistemu nr 3
cat se cunoaste diferenta de bi wiring fata de single wiring si crezi ca este asta o solutie mai buna decat full active ? |
Mersi.............. Biwiering este superior fata de simple wiering in special in masina datorita faptului ca diferenta de volume intre cele 2\3 cai(difuzoare) se poate regla cu sensibilitate maxima, iar intarzierile temporale de tip Time Aligniament se pot face pt. fiecare difuzor in parte. Folosirea crossoverelor pasive cu biwiering & triwiering, este mai eficienta din punct de vedere audiophil decat solutia full active, doar in cazul in care crossoverele pasive sunt construite bine de fabrica( adica crossoverele boxelor mai scumpe), sau manual dupa configuratia masinii si pozitionarea difuzoarelor ceea ce implica multe cunostinte si piese scumpe. Solutia full activ prezinta avantaje din punct de vedere al curentului consumat, intrucat un amplificator destina tweeterelor nu trebuie sa amplifice decta spectrul de freq. inalte, si mult mai multa flexibilitate in reglaje, in cazul unitatilor cu DSP mai scumpe
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Dum Iul 08, 2007 12:52 am Titlul subiectului: |
|
|
o&g a scris: | beton, super masina, scule bune, iar in ceea ce priveste disignu nu am nimic de comentat.
felicitari si bafta in continuare |
Mersi
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Dum Iul 08, 2007 12:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Infamous a scris: | Foarte curat, cred ca ar trebui sa fi trecut ca etalon pt toti instalatorii de la noi din tara. Bafta cu masina, sper sa-ti iasa ce ti-ai propus. |
Mersii, si eu sper sa iasa ce imi doresc, numia ca ceea ce vedeti voi in poze acum era ceea ce lucram eu acum un an..... o sa postez a treia instalatie, dupa care o sa trec la cea actuala adica a patra, care nu mai are nimic in comun cu nici una din cele trei, nici ca filosofie si nici ca echipament
|
Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006 Mesaje: 146 Locație: deva
|
Trimis: Dum Iul 08, 2007 2:42 am Titlul subiectului: sal |
|
|
scule performante............instalare pe masura...............imi place ca tot sistemu e concepu foarte elegant si toate par "la locul lor" fata de multe ce am vazut pe la showuri care aveau tot felu de echipamente performante dar din punct de vedere al instalarii "nu erau aceeas cu masina"
foarte profi si elegant lucrat
succes la urmatoarele proiecte
|
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Lun Iul 09, 2007 12:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
si eu sunt de parere ca solutia biwiring este mai buna ,dar inca nu am incercat in masina aceasta varianta ....incerc acum (stiu ca trebuiesc facute modificari....eu probabil o sa schimb cablajele)
la ce modele de scan speak te-ai hotarat pana la urma ?
|
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 10:45 pm Titlul subiectului: Re: sal |
|
|
Fery_ a scris: | scule performante............instalare pe masura...............imi place ca tot sistemu e concepu foarte elegant si toate par "la locul lor" fata de multe ce am vazut pe la showuri care aveau tot felu de echipamente performante dar din punct de vedere al instalarii "nu erau aceeas cu masina"
foarte profi si elegant lucrat
succes la urmatoarele proiecte |
Mersii, cu siguranta o sa vezi mai multre... numai sa am si eu ceva timp
|
Sus |
|
 |
MBaudiophile
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 11:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
_vrx_ a scris: | si eu sunt de parere ca solutia biwiring este mai buna ,dar inca nu am incercat in masina aceasta varianta ....incerc acum (stiu ca trebuiesc facute modificari....eu probabil o sa schimb cablajele)
la ce modele de scan speak te-ai hotarat pana la urma ? |
Incearca eu zic ca merita efortul....., inca nu m-am hotarat dar unul dintre candidati este ring radiatorul, si cred ca voi adauga in lista de tw care merita probate si Focal Utopia Be, ma voi hoatara doar dupa ce o sa termin toata instalatia si am ocazia sa le ascult pe toate pe rand.... asta presupunand ca voi putea face rost de toate odata pt. proba
|
Sus |
|
 |
|