Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzoare JBL
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
ANDREI_JOY

Data înscrierii: 22/Oct/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Oct 22, 2006 1:35 pm    Titlul subiectului: Difuzoare JBL Răspunde cu citat (quote)

Salutare la toata lumea.
Am si eu nevoie de niste informatii legate de boxele JBL T 595 Limited, daca ar merge pe un amplificator JBL 75.4, adica daca ar face amplificatorul fata boxelor sau invers.Astept niste raspunsuri.Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
TWISTER
Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Dum Oct 22, 2006 3:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

GTO 75.4 iti arunca in aer JBL T 595 Limited, cum naibii sa nu faca fata, ala scoate 284W RMS x 2, iar difuzoarele alea nu duc mai mult de 100W RMS pe bass in conditii de siguranta, indiferent cat le cifreaza producatorul. La 150 W RMS pe bass, membrana s-ar infige in platoul cu medii si inalte, mai ales ca difuzoarele astea ovale se monteaza fara incinta, deci fac cursa mare a membranei.
Sus
ANDREI_JOY

MesajTrimis: Dum Oct 22, 2006 3:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu am sa folosec amplificatorul pentru 4 difuzoare, 2 le am sunt niste infinity-uri de 110W RMS scrie pe cutie dar nu prea fac fata amplificatorului cu specificatia ca amplificatorul este la valoarea de 10% din putere.Oricum se aude destul de bine dar daca mai am inca 2 iesiri de ce sa nu profit de ele.Cred ca maine 23.10.06 merg sa achizitionez si niste jbl-uri sa vad cum se aude .Oricum multumesc pentru raspuns TWISTER.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Oct 22, 2006 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Statia e buna pentru ele (daca nu o pui in punte). pentru fidelitate maxima dif-urile astea au intrari separate pentru bass si pentru medii-inalte. Daca vrei poti sa pui 2 canale pe bass, si 2 canale pe medii-inalte.
Treaba ta....pana la urma.

ANDREI_JOY

MesajTrimis: Dum Oct 22, 2006 4:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Silviu a scris:
Statia e buna pentru ele (daca nu o pui in punte). pentru fidelitate maxima dif-urile astea au intrari separate pentru bass si pentru medii-inalte. Daca vrei poti sa pui 2 canale pe bass, si 2 canale pe medii-inalte.
Treaba ta....pana la urma.

nu inteleg chestia cu intrari separate, la ce te referi poti sa vorbesti mai pe intelesul unui nepriceput in alea sunetului.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Oct 22, 2006 4:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amplifici separat basul de medii-inalte. Un difuzor coaxial dintr-asta are 2 seturi de borne. 1 set in care tragi 1 canal al statiei pntru bass, iar alta pereche de borne pentru medii si inalte in care bagi semnal de la alt canal al statiei. Solutia asta este din categoria Hi-Fi, iar diferentele se vad (daca esti suficient de atent).
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Oct 22, 2006 5:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu alte cuvinte, ideal ar fi sa dedici boxelor alea un amplificator pe 4 canale, numai ptr ele.
Sus
ANDREI_JOY

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 12:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am si eu nevoie de niste indrumari, unde vin firele de la amplificator si se leaga la statie, unde scrie LF sau HF, vreau sa leg boxele la 2 iesiri ale amplificatorului nu la 4.

DSC00002.JPG
 Description:
 Filesize:  59.37 KB
 Viewed:  346 Time(s)

DSC00002.JPG

Sus
ANDREI_JOY

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 12:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ar mai fii si indicatiile astea daca se intelege

DSC00007.JPG
 Description:
 Filesize:  58.73 KB
 Viewed:  350 Time(s)

DSC00007.JPG

DSC00005.JPG
 Description:
 Filesize:  54.65 KB
 Viewed:  330 Time(s)

DSC00005.JPG

Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 9:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

semnalul de la HU, nu-l bagi in statie, ci in crossover. de unde ies 2 semnale, unul cu HPF altul cu LPF, deci unul ptr inalte altul ptr basi. un semnal il tragi la un canal al statiei, celalalt la alt canal. si din staie, corespondentul intrarii cu HPF alimentezi bornele de inalte/medii a difuzorului, iar de la canalul ce primeste sunetul filtrat cu LPF alimentezi basii. deci cu un ampli cu 4 alimentezi amandoua difuzoarele. schema a 2-a e destul de clara. HU->crossover>ampli>dif.
inca ceva, daca ai ampli de 4 canale, pune amandoua intrarile LPF de canalele 1-2 sa zicem, si amandoua intrarile HPF pe 3-4, nu le amesteca. pentru siguranta, poti seta si din amplificator HPF si LPF, dar nu poti separat pe fiecare canal, ci doar pe perechi de canale, 1-2 si 3-4.
Sus
ANDREI_JOY

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 9:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut.Si daca la boxe nu am crossover si am doar 2 cabluri care au amĂźdoua cate 2 papuci pe fiecare, cum sa fac atuncea, sau ce trebuie facut in situatia asta.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 9:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difurile vin fara crossovere? hmmm...egal, atunci tragi semnalul din player in amplificator, cu splitter, astfel incat sa dai semnal in toate 4 canalele, si apoi setezi din statie canalele 1-2 pe HPF, si canalele 3-4 pe LPF, la primele 2 tai totul de sub 150Hz, la celelalte 2 tai totul de peste 150Hz. apoi canalul 1 al statiei il legi la bornele medii/inalte ale difului din stg sa zicem, canalul 2 la fel la cel din dreapta. apoi canalul 3 il legi la bornele bass ale difului din stg, apoi canalul 4 la bornele basului de la cel din dreapta. nu uita, sunt 2 reguli, semnalul HPF sau LPF trebuie sa fie 1-2 sau 3-4, nu poti pune HPF 1-3 si LPF 2-4 de exemplu, statiile au setari si filtre pe perechi, adica un filtru pentru 1-2 si altul pentru 3-4. alta regula, daca de la HU vine semnal stereo, vezi ca semnalul pe stanga sa ajunga atat la basi cat si la inalte pe stanga, si dreapta pentru dreapta. nu vrei sa pui semnal de basi pe canal stanga si in acelasi difuzor inaltele sa mearga pe canal dreapta.
Sus
ANDREI_JOY

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 10:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce zici tu ar insemna sa tai urechile alea care vin/care leaga LF + HF si sa le amplific separat din toate 4 iesiri ale amplifu-lui, dar eu vreau sa amplific boxele doar din 2 iesiri ale amplificatorului, pentru ca pe celelalte sa mai pun inca 2 boxe infinity pe care le am deja.Sper sa fii fost cat de cat pe inteles.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 10:33 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu difuzoarele prea bine, dar daca nu au crossover, sau macar un filtru ceva pentru inalte, risti sa arzi inaltele daca bagi frecvente prea joase in ele. alta solutie ar fi sa cumperi niste crossovere, dar ceva mai de calitate, si sa desparti semnalul de la amplificator, astfel incat in Tw si med sa intre semnal fara basi, si basii sa aibe semnal fara medii si inalte. asa le poti pune fiecare dif pe un singur canal.
Sus
ANDREI_JOY

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 12:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si unde a-si putea gasii niste crossovere sa cumpar pentru ele ca nu vreau sa le ard inaltale.
Boxele au nise condensatori la partea de inalte+medii crezi ca astea ar ajuta la ceva,adica sa nu intre bass in partea de inalte+medii.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum