Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzoare 16.5 cm bass

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Zenon

Data înscrierii: 17/Feb/2013

MesajTrimis: Sâm Noi 16, 2013 10:25 pm    Titlul subiectului: Difuzoare 16.5 cm bass Răspunde cu citat (quote)

Passatul lui taica-miu (un B5 din 99) avea doar difuzoarele stock pe usile din fata si un headunit Sony destul de vechi. Ideea e ca aveau un bass acele difuzoare din fabrica de nu-ti venea sa crezi (s-a rupt membrana unui boxe si acum sunt nevoit sa le schimb).
De curand am schimbat headunit-ul cu un Alpine CDE- 130 si vreau sa schimb si difuzoarele, insa as vrea sa fie unele la fel de puternice pe joase (bass).
Cand am ales Alpine pentru headunit-ul, l-am ales pentru ca multi mi-au spus ca este cel mai bun producator cand vine vorba de playere. Este valabil acest lucru si la difuzoare? Ar trebui sa aleg tot Alpine?

O intrebare generala: Conteaza faptul ca linie audio este de la acelasi producator (player Alpine, difuzoare Alpine) ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alex-T
Pasionat

Data înscrierii: 15/Aug/2013
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Noi 17, 2013 1:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Volkswagen venea cu boxe de la Philips din cate stiu eu si pot sa confirm ca intr-adevar au un bass al lor care e foarte clar si profund. Gusturile nu se discuta, nu este o regula generala sa fie boxele de aceeasi natie cu playerul. Poate producatorul respectiv exceleaza la playere dar la boxe este slab (dau un exemplu nu fac acuzatii). Las pe colegii de forum mai experimentati sa te sfatuiasca ce si cum sa alegi la difuzoare. Bafta!
Sus
razv_1994
Pasionat

Data înscrierii: 19/Iun/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Noi 18, 2013 4:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iti recomand Hertz/Focal/Alpine/Pioneer pentru difuzoare Smile

Nu conteaza daca ai player-ul d'un fel si boxele de altul conteaza sa iti mearga toate difuzoarele si sa-si faca treaba Smile si sa ai eventual reglaje in player care sa te satisfaca Smile (din pdv al sunetului). Daca vrei ceva mai puternic de 50w (cat da probabil radioul tau, poti folosii o amplificare, insa, nu cred ca este cazul Smile am un vw golf 5 cu boxe stock pe fata (3 boxe pe portiera) si se aud bine rau - stock Smile ).

Succes Smile !
Sus
toboalpha
Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010
Locație: sibiu cluj

MesajTrimis: Mar Noi 19, 2013 7:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

niciun PLayer nu reda 50watti RMS ca asa scrie pe fata player-ului...aia sunt watti muzicali. sunt cateva playere care au 30watti RMS si se specifica treaba asta in manual in rest majoritatea au intre 18-23 din cate stiu eu.
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Vin Noi 22, 2013 1:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

esti optimist cu 30w Very Happy.

ce buget ai ?

fara buget iti recomand micro precision. sau focal utopia sau .. .dls scandinavia.. Very Happy
Sus
Zenon

MesajTrimis: Sâm Noi 23, 2013 9:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dupa cum am spus mai sus, headunit-ul este un Alpine CDE- 130.
Bugetul ar fi pe undeva la 400 lei/ perechea. Very Happy
Sus
darkofeel
Priceput

Data înscrierii: 09/Iul/2009
Locație: Bucuresti/Berceni

MesajTrimis: Sâm Noi 23, 2013 1:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@Zenon Daca ti-au placut atat de mult difuzoarele de fabrica a masinii iti recomand sa cauti la dezmbembrari auto, sigur vei gasi lafel.

Daca ai schimbat HU si vrei sa schimbi si difuzoarele, mai tot ce este in comert daca vrei sa se auda cum se auzeau cele de fabrica, trebuiesc amplificate!

Î: De ce nu se vor auzi unele noi aftermarket ca cele de fabrica?
R: Difuzoarele de fabrica au fost creeate special pentru fiecare masina si player OEM incat sa sune bine, incepand de la sensibilitatea difuzoarelor la putere scazuta RMS, pana la integrarea lor in sistem.

Normal ca unele care zic ca au 50 rms nu vor suna ca alea de fabrica cu 25-30 rms (de exemplu).

@razv_1994 vis-a-vis de recomandarea ta Hertz/Focal/Alpine/Pioneer singurele difuzoare din Romania pe care as da banii ar fii cele de la Focal PS-165 si punct.

@toboalpha Confirm cele spuse de tine!

@LooSeR Nu vreau sa fiu rau si sa spun lucruri aiurea, dar unde ai ascultat si in ce configuratii "micro precision. sau focal utopia sau .. .dls scandinavia" de le recomanzi?

@Zenon ai 2 solutii:

1. Daca ti-a placut foarte mult difuzoarele de fabrica cum se auzeau, sa stii ca vor fii singurele care se vor integra cel mai bine in sistemul stoc al masinii.
2. Daca vrei sa iti cumperi ceva mai puternic mergi pe recomandarea mea de mai sus, dar sa ai in vedere pe viitor o amplificare a acestor difuzoare.
3. Esti inca nelamurit? Inainte de orice achizitie asculta ceea ce vrei sa-ti cumperi intr-o configuratie asemanatoare cu a ta si dupa arunca cu banii.

Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Sâm Noi 23, 2013 8:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Te-ai gandit la un subwoofer?Le scutesti pe saracele difuzoare sa faca treaba de "jos" Laughing
Sus
Zenon

MesajTrimis: Sâm Noi 23, 2013 9:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri Very Happy

Playerul nu era stock, era cd player Sony. Difuzoare sunt cele stock si m-am gandit ca facand un upgrade voi obtine ceva mult mai bun (tehnologia a avansat, iar difuzoarele de astazi sunt mult mai performante decat cele din 98; cel putin asta a fost gandirea mea)
Nu doresc subwoofer deoarece ocupa loc in portbagaj si am fost implinit cu bass-ul scos din 2 boxe stock (am de gand sa montez si 2 boxe pe usile din spate) si facand un upgrade la player si difuzoare, voi obtine rezultate si mai bune.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum