Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

cum leg o punte redresoare ?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
Alinu

Data înscrierii: 07/Noi/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Noi 22, 2008 8:46 pm    Titlul subiectului: cum leg o punte redresoare ? Răspunde cu citat (quote)

Salutare!Am si eu nevoie de putin ajutor : cum pot sa leg 2 ventilatoare de 12 v la un transformator (un secundar de 9 v curent altenativ pe 1 A), cu punte redresoare si un condensator electrolitic de 1000 micro la 30 V ?

Nu stiu cum sa leg puntea la tansformator, arata asa http://www.alfaservice.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=117&products_id=174
Va multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Dum Noi 23, 2008 3:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

firele care ies din secundarul trafului le legi la picioarele care sunt notate cu ~
daca nu sunt notate lelegi la cele care nu sunt + sau -(notate)
In poza din link la cele din jumatate(nu conteaza cum)
Apoi legi condensatorul la ceilalti 2 pini,aici curentul este redresat si trebuie sa rewspecti polaritatea.Plusul cond. la piciorul notat + al puntii redresoare,la fel si ventilatoarele
Din aia 9v c.a ar trebuie sa obtii undeva la 11,5-12v c.c.Deci poti sa legi ventilatorele in paralel,sau daca vrei turatie mai mica le legi in serie si fiecare va fi turat ca si cum ar fi alimentat la jumatatea tensiunii initiale
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum