|
|
|
Autor |
Mesaj |
Alinu
Data înscrierii: 07/Noi/2008 Mesaje: 5 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Noi 22, 2008 8:46 pm Titlul subiectului: cum leg o punte redresoare ? |
|
|
Salutare!Am si eu nevoie de putin ajutor : cum pot sa leg 2 ventilatoare de 12 v la un transformator (un secundar de 9 v curent altenativ pe 1 A), cu punte redresoare si un condensator electrolitic de 1000 micro la 30 V ?
Nu stiu cum sa leg puntea la tansformator, arata asa http://www.alfaservice.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=117&products_id=174
Va multumesc |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Dum Noi 23, 2008 3:46 am Titlul subiectului: |
|
|
firele care ies din secundarul trafului le legi la picioarele care sunt notate cu ~
daca nu sunt notate lelegi la cele care nu sunt + sau -(notate)
In poza din link la cele din jumatate(nu conteaza cum)
Apoi legi condensatorul la ceilalti 2 pini,aici curentul este redresat si trebuie sa rewspecti polaritatea.Plusul cond. la piciorul notat + al puntii redresoare,la fel si ventilatoarele
Din aia 9v c.a ar trebuie sa obtii undeva la 11,5-12v c.c.Deci poti sa legi ventilatorele in paralel,sau daca vrei turatie mai mica le legi in serie si fiecare va fi turat ca si cum ar fi alimentat la jumatatea tensiunii initiale |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|