Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Achizitionat Receiver...Dilema: alegerea boxelor
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
themichael
Pasionat

Data înscrierii: 15/Ian/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Mai 02, 2009 8:41 pm    Titlul subiectului: Achizitionat Receiver...Dilema: alegerea boxelor Răspunde cu citat (quote)

Salut! Am achizitionat si eu de curand un receiver Sony STR-DG520 http://www.be-loud.ro/produse/Receivere_AV/Sony/STR-DG520/ . Receiver-ul este deja achizionat, deci daca am gresit in alegrea lui sau nu, nu mai conteaza, pentru ca nu mai am ce sa fac. Mentionez ca eu momentan am doua boxe Technics de care am fost SUPER multumit de-a lungul timpului...model CD320 (acesta este modelul http://forum.computergames.ro/106-electronice-electrocasnice/184279-vand-boxe-technics-sb-cd320.html ...nu este anuntul meu). Acum cu noul receiver se aude foarte foarte bine si destul de tare dar eu vreau si mai tare...mi-as dori niste boxe undeva pe la 200W rms care sa ma coste pana in 1500 Ron...mi-ar placea cu difuzoare mai mari, adica undeva pe la 20cm. Am gasit asa ceva aici pe site: 1. Magnat Monitor Supreme 2000 http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/Monitor_Supreme/Monitor_Supreme_2000/ 2. Magnat Pro Pa 112 http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/PA/PRO_PA_112/ Ce ziceti??? Modelul numarul doi nu prea imi place ca design, par mai mult de discoteza decat de casa dar as trece peste aspectul asta...PLEASE HELP...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Sâm Mai 02, 2009 9:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Lasa boxele de 200w RMS, ca nu ai ce face cu ele din moment ce amplifu nu poate nici jumate(si eu am acelasi model de sony), parerea mea a fi sa te indrepti spre calitate. HEKO, Jamo, Monitor audio br5,
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Mai 02, 2009 9:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ideea se pune in felul urmator: daca as vrea doar calitate, nu as mai renunta la boxele astea Technics...Eu stiu ca daca un amplificator are 100w pe canal este indicat sa pui boxe cam duble ca putere fata de el...Asa am citit si eu pe aici pe forumuri...eu am si incercat si 2 boxe Sony de 200W rms si chiar face fata amplificatorul sa stii... Merci frumos pt raspuns, oricum!
Sus
Legal
Pasionat

Data înscrierii: 12/Iul/2008
Locație: Metropola Iasi

MesajTrimis: Sâm Mai 02, 2009 11:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

themichael a scris:
Ideea se pune in felul urmator: daca as vrea doar calitate, nu as mai renunta la boxele astea Technics...Eu stiu ca daca un amplificator are 100w pe canal este indicat sa pui boxe cam duble ca putere fata de el...Asa am citit si eu pe aici pe forumuri...eu am si incercat si 2 boxe Sony de 200W rms si chiar face fata amplificatorul sa stii... Merci frumos pt raspuns, oricum!

este total invers afirmatiei tale...amplificatorul trebuie sa fie macar 1.5 x puterea boxelor..atunci cand boxele sunt mai puternice..tu ca sa le faci sa sune mai tare ..maresti volumul=> suprasoliciti amplificatorul=> distorsiuni=> b'bye calitate=> b'bye difuzoare

un difuzor daca este folosit cum trebuie fara sa se abuzeze de el in ceea ce priveste capacitatile lui din punct de vedere parametric...suporta o putere de 2.5 ori puterea lui RMS...deci inchipuiti-va ...

sfatul meu e sa iei boxe cam de aceeasi putere cu ce ai achizitionat tu...sunt sigur ca o sa abuzezi de volum...
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Mai 02, 2009 11:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok. Am inteles. Atunci cam ce mi-ai recomanda tu pentru acest amplificator?...vreau niste boxe sa suporte foarte bine bass-ul si sa sune calitativ dar nu excesiv de scumpe...as vrea sa las bass-ul aproape de maxim la amplificator pentru ca vad ca suna destul de bine la puteri destul de mari... Mai bine sa fie un pic mai puternice boxele pt ca pe viitor daca schimb amplificatorul sa fie inca "utilizabile". Merci frumos si astept sfatul tau!
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Dum Mai 03, 2009 12:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Inca o intrebare! Daca as lua boxe, gen de 120-150 W Rms ar fi ok? Spune-mi, te rog, cam de ce putere as putea sa le iau maxim pt a putea tine receiver-ul foarte tare si sa nu-l stric! Mentionez ca eu il tin pe 2 canale, altceva nu ma intereseaza! Vreau sa iau boxe cat mai puternice pt ca sigur pe viitor voi schimba amplificarea si nu vreau sa mai schimb inca o data si boxele... Merci mult
Sus
cristimac
Priceput

MesajTrimis: Dum Mai 03, 2009 12:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu stiu daca ai citit atent ce ti-am zis dar, si eu am acelasi amplif ca si tine.. acei 100 W sunt fictivi crede-ma. Boxe ce ti-as recomanda sunt acestea http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/JAMO/Studio/S_606/ eu am modelul mai mic de jamo si pot da cu basu destul de bine in ele adica bass setat la 4 si volumul pana la 65 il duc linistit.
Sus
eVo_Lazu
Priceput

Data înscrierii: 01/Apr/2008

MesajTrimis: Dum Mai 03, 2009 1:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sall
si eu am acelasi "reciver" si nu mi-am luat boxe de 200W rms,ci mi-am luat tot de la sony si anume astea =>> http://www.sonycenter.ro/boxe-sony-ssf-6000-p1011.html
pot sa spun k sunt foarte multumit de ele,se impaca foarte bine q reciverul si nici nu distorsioneaza la volum mare,ma duc cu volumu la maxim si ele tot bine se aud,au si bass suficient.cred k ce mai bine ar fi sa auzi undeva dak ai ocazia.
mie nu-mi pare rau ca le-am luat
appo sunt si ieftine,in 15 mil iei 4 Wink o sa fi f multzumit.o sa zguduie plamani in tine Razz Laughing
bafta si spor la cumparat

themichael
Pasionat

MesajTrimis: Dum Mai 03, 2009 5:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va multumesc frumos pentru sfaturi. Sincer sa fiu, ma incanta acele boxe Sony si in special pretul. La Sony am avantajul ca pot si merge sa le ascult prin magazine gen Domo, MediaGalaxy, etc. La restul marcilor imi pare rau ca nu le pot asculta inainte sa le cumpar! Mai am si eu doua intrebari pentru voi. Cristimac tu ai modelul S 406 ? eVo_Lazu tu poti sa tii basul pe la 4,5 si sa dai volumul spre maxim la aceste sony? Merci frumos
Sus
cristimac
Priceput

MesajTrimis: Dum Mai 03, 2009 8:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DA s 406 de aceea zic ca s 606 ar fi ideale pentru tine ca sa poti sa dai in ele fara frica.
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mai 04, 2009 9:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mda, am fost aseara in Carrefour si din coincidenta erau si acele boxe Sony, culmea conectate la acelasi amplificator! Din pacate, mi s-a parut ca se aud mai slab decat astea Technics alea mele, am setat si Bass-ul si tot nu aveau acelasi bass. Ale mele la volum de 50 se aud foarte tare, alea de-abia la maxim se auzeau la fel de tare ca ale mele si nici macar cu acelasi bass cu toate ca eu reglasem bass-ul mai puternic decat acasa! Ma gandesc ca poate nici amplificatorul nu mai putea sa dea in ele, poate ele mai puteau, cert este ca se pare ca am luat teapa cu amplificatorul asta. Adica imi doream mai multa putere...m-am luat dupa datele furnizate de ei si...cred ca am gresit!
Sus
cristimac
Priceput

MesajTrimis: Lun Mai 04, 2009 9:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da ti-am zis ca sunt fictivi watii de la amp, dar nu dispera ca oricum daca pui tub se aude cu totul altfel....acum depinde mult si camera in care pui boxele cat este de mare si cum pozitionezi boxele.
Sus
Legal
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mai 04, 2009 4:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eVo_Lazu a scris:
sall
si eu am acelasi "reciver" si nu mi-am luat boxe de 200W rms,ci mi-am luat tot de la sony si anume astea =>> http://www.sonycenter.ro/boxe-sony-ssf-6000-p1011.html
pot sa spun k sunt foarte multumit de ele,se impaca foarte bine q reciverul si nici nu distorsioneaza la volum mare,ma duc cu volumu la maxim si ele tot bine se aud,au si bass suficient.cred k ce mai bine ar fi sa auzi undeva dak ai ocazia.
mie nu-mi pare rau ca le-am luat
appo sunt si ieftine,in 15 mil iei 4 Wink o sa fi f multzumit.o sa zguduie plamani in tine Razz Laughing
bafta si spor la cumparat

inseamna ca nu ai dat inca de sisteme profesionale audio.... Laughing Laughing Laughing ..de abia acolo poti vorbi de simtit in plamani basul Cool
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mai 04, 2009 5:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, sincer sa fiu, greseala a fost facuta, cu amplificatorul ma refer! M-am grabit, m-am increzut in specificatiile producatorului, asta e, nu mai am ce sa fac acum. M-am mai gandit acum si daca tot am vazut ca pot da in boxele astea Technics care ele au practic 50w Rms pana aproape de maxim amplificatorul, fara nici macar o distorsiune, sa le pastrez, sa nu mai imi cumpar alte boxe pentru ca nu ar avea cu ce sa fie amplificate oricum si sa cumpar un subwoofer mai performant! Totusi ceva ca buget intre 10-12 mil. L-am gasit pe asta JBL Northridge E150P http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere/JBL/Northridge_E150P/ . Ce ziceti? E ok? Ma gandesc ca nici prea mult bass nu e bine sa pun ca apoi poate nu se mai aud foarte bine inalte, fiind acaparate de bass! Merci frumos!
Sus
Legal
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mai 04, 2009 9:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

auzi....tu tii numaidecat sa iei gata facut si de brand?....nu te pricepi sa-ti faci unul singur?...iesi mult mai ieftin...difuzoare f bune sunt cu caruta.... Rolling Eyes
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum