|
Autor |
Mesaj |
dividivus

Data înscrierii: 22/Noi/2006 Mesaje: 45 Locație: Tg.Mures
|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 5:34 pm Titlul subiectului: Dacia 1410 TLX din '89 |
|
|
Buna, m-am gandit sa va prezint sistemul audio din masina mea. Totul am facut singur, mereu este ceva pe care-l inbunatatesc sau schimb locatia componentelor, asa ca poate peste o luna va arata altfel.
Incep cu prezentarea componentelor la ora actuala:
HU: Clarion DB358RMP
Amplificator: Boss Chaos REV-455
Difuzoare componente: Spectron SPC26Z
Difuzoare coaxiale: JBL GTO 636e
Difuzor subwoofer: Pioneer TS-W306C
Cabluri: Mai multe feluri, unele sunt CAT5 DIY, altele sunt livrate cu difuzoare sau cumparate din magazin (pot sa spun ca no name)
Filtre pasive: pentru difuzoarele componente cele care au venit cu ele, pentru subwoofer filtru DIY
Insonorizare: Podeaua este insonorizata atat in exterior cat si in interior cu antifon cauciucat, in interior are o grosime de 3-4mm + este pus si vatelina inbimata in antifon + moceta. Portbagajul este antifonat tot cu antifon cauciucat. Usile din fata au pe tabla interioara AluBand iar pe tabla exterioara antifon cauciucat + Dynamat Original si in dreptul difuzoarelor Dynamat Extreme. Panourile de usa sunt facute in regim DIY invelite cu piele sintetica.
Pentru HU am facut o consola centrala invelita in piele sintetica:
Description: |
consola centrala nefinisata |
|
Filesize: |
464.16 KB |
Viewed: |
557 Time(s) |

|
Consola centrala, sub HU era un equalizer Pioneer, dar nu era bine filtrat alimentarea, poate o sa remediez si va ajunge inapoi. |
|
400.93 KB |
768 Time(s) |

|
Ultima modificare efectuată dividivus la Vin Dec 15, 2006 10:36 pm, modificat de 2 ori în total |
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 5:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Amplificatorul este capabil de tri-mode, subwooferul este legat in bridge, iar difuzoarele componente in stereo.
|
207.19 KB |
629 Time(s) |

|
|
396.76 KB |
579 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 5:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Difuzoarele componente si coaxiale
|
502.82 KB |
675 Time(s) |

|
|
459.65 KB |
589 Time(s) |

|
Instalate in usa din fata |
|
404.97 KB |
615 Time(s) |

|
Usa din fata: Difuzoare JBL 636e si Spectron SPC26Z instalate. Inelele sunt facute din placaj si chit cu fibra de sticla, apoi vopsite. |
|
415.27 KB |
587 Time(s) |

|
|
373.02 KB |
571 Time(s) |

|
|
403.06 KB |
576 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 5:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Panoul de usa in timpul fabricatiei:
|
185.67 KB |
543 Time(s) |

|
|
392.84 KB |
565 Time(s) |

|
|
390.28 KB |
553 Time(s) |

|
|
258.21 KB |
553 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 5:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Insonorizarea portierelor, aici este inca numai cu Aluband tabla din interior
|
412.45 KB |
651 Time(s) |

|
|
386.94 KB |
597 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Suportul pentru tweetere (fabricatrea pentru difuzoarele medii tot la fel se face, din pacate nu am facut fotografii)
|
473.77 KB |
542 Time(s) |

|
|
440.51 KB |
555 Time(s) |

|
|
417.89 KB |
567 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 5:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Incinta pentru subwoofer (incinta pe compresie 36 litrii, in unele locuri cu perete dublu si cu ranforsari) In fotografii inca nu sunt puse ranforsarile, in interior este invelit cu burete.
|
364.2 KB |
551 Time(s) |

|
Este vopsita, dar nu a iesit bine pentru ca nu am chituit toata suprafata palului cu chit, nu are un luciu cum as fi dorit, o sa mai pun mocheta pe ea. |
|
377.58 KB |
557 Time(s) |

|
Incinta instalata in masina |
|
463.4 KB |
560 Time(s) |

|
Ultima modificare efectuată de către dividivus la Vin Dec 15, 2006 10:42 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 6:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
felicitarile mele.
sunt convins ca ai depus pe langa mult efort si f multa pasiune.
|
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 6:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Antifonare podea (in interior am pus 4x5kg de antifon
In timpul antifonarii la podea |
|
375.61 KB |
590 Time(s) |

|
|
480.7 KB |
578 Time(s) |

|
|
370.44 KB |
558 Time(s) |

|
vedere din interiorul portierei |
|
501.18 KB |
589 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 6:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
un singur lucru l-as modifica...as ridica putin tweeter-ele. mi se par cam jos puse, le-as prefera macar la nivelul partii de sus a bordului, sau pe stalpii fata.
|
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 6:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ceea ce priveste instalarea sistemului audio: subwooferul se afla in portbagaj prins cu suruburi de peretele care desparte habitaclul de portbagaj. Difuzoarele coaxiale sunt legate direct la HU, iar amplificatorul alimenteaza in tri mode subwooferul si difuzoarele pe componente. Cel mai greu era sa antifonez si sa rigidizez tabla de pe masina (ca doar e o Dacie) ca sa nu am probleme cu vibratiile deranjante (aici ma refer sa nu cante caroserie, masaj pentru spate am si acuma si-mi place). Este adevarat ca difuzoarele totalizeaza 720 W RMS (subwooferul 400 WRMS, coaxialele 60WRMS, componentele 100WRMS) dar amplificatorul scoate maxim 600 W, iar in modul bridge 300WRMS. Urmatorul lucru ce o sa fac este sa cumpar inca un amplificator pentru medii si inalte, iar amplificatorul pe care-l am momentat o sa folosesc doar pentru amplificarea subwooferului (nu o sa am nevoie de filtru pasiv, care acum este necesar, atat pentru filtrare cat si pentru ca subwooferul si filtrul sa aiba impedanta (legate in serie) de minimum 8 ohmi, pentru ca amplificatorul lucreaza acum in tri mode)
Ultima modificare efectuată de către dividivus la Vin Dec 15, 2006 11:10 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 6:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
asus a scris: | un singur lucru l-as modifica...as ridica putin tweeter-ele. mi se par cam jos puse, le-as prefera macar la nivelul partii de sus a bordului, sau pe stalpii fata. |
Da am mai auzit si de la altcineva sugestia asta, dar adevarul este ca se aud foarte bine, eu am mers pe SQ si crede-ma ca am incercat mai multe locuri pt tweetere si sound-stage-ul este cel mai bun asa cum sunt instalate acum.
|
|
Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006 Mesaje: 127
|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 6:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bravos, felicitari pt ce ai facut acolo. Mai ales ca vb despre o Dacie, care pe langa ca este sedan, zdrangane din toate incheieturile daca vrei sa depasesti prin putere bariera audio indusa de caroseria in 3 volume.
Apropos, cum ai facut cu portbagajul? Dacia mea e de la mama ei insonorizata cu teroson or something (chestia aceea cu aspect zgrunturos care se da pe interiorul capotei) pe fetele usilor, pe aripile motor si portbagaj, pe capota & portbagaj, are folii de 1cm grosime pe podea, peste tot si... tot zdrangane Capacul portbagajului se umfla si danseaza pe cheder, problema care nu stiu cum o sa o rezolv, chiar si cu dynamat. Sa-i dau gauri sa elimin presiunea? Acum, iarna?
|
|
Sus |
|
 |
dividivus

|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 6:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Podeaua portbagajului este antifonat cu antifon cauciucat, am pus banda adeziva in jurul rezervorului de benzina (dupa ce am antifonat totul si inca nu s-a uscat antifonul am dat jos banda adeziva, astfel pot sa scot in caz de nevoie rezervorul de benzina). Antifonul este bun pt ca este ieftin, curge in toate gaurile si intre tabla unde fixeaza totul ca sa nu scoata zgomot. Aripile laterale din portbagaj sunt antifonate cu Aluband (o rola de 10cmx10m este in jur de 46 lei, deci mai ieftin ca dynamatul, trebuie 2-3 role), in portbagaj este bun si asta.
Uite un filmulet ce am facut dupa ce am antifonat portierele fata cu antifon + dynamat pe panoul exterior si aluband pe cel interior. Diferenta se aude intre usile din fata si cele din spate. In realitate diferenta se aude si mai bine, in plus a inbunatatit putin si calitatea sunetului.
http://video.tinypic.com/player.php?v=40njdjr
|
|
Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
Data înscrierii: 23/Oct/2006 Mesaje: 75 Locație: Jud. C-ta
|
Trimis: Sâm Dec 16, 2006 9:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Nice job!
Cineva cu o Dacie si cu multa pasiune. Imi place ce ai facut acolo.
Tine-o tot asa si mult noroc in achizitionarea noului amplificator.
Bafta
|
|
Sus |
|
 |
|