|
Autor |
Mesaj |
catalyn
Data înscrierii: 26/Noi/2008 Mesaje: 23 Locație: Suceava
|
Trimis: Mie Noi 26, 2008 11:56 am Titlul subiectului: Putin ajutor va rog ....URGENT....... |
|
|
alutare baieti.am nevoie si eu de niste sfaturi.vreau sa imi fac un mic cadou de craciun si nu stiu ce sa aleg.vreau sa am un sunet clar si putenic , si un bass cu care sa pot zgudui blocul si vecinii:).deci bugetul meu este undeva la 4000 ron.
din start am fost impresionat de amplificatorul Harman Kardon HK980:
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_HiFi/Harman_Kardon/HK_980/
Apoi dupa cunostintele mele cred ca as putea trimite wattii in boxele JBL es80(sau es90):
http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/JBL/ES80/
Deci vreau sa stiu daca fac o alegere buna.Nu vreau sa cumpar astea pentru un singur show ,vreau sa ma tina ceva timp.
astept pareri si indicatii.
am ales produsele astea expres pentru MUZICA nu pentru film.
va rog raspuns urgent.[/b] |
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locație: Arad
|
|
Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
Data înscrierii: 15/Iun/2008 Mesaje: 90 Locație: etaj 1
|
Trimis: Mie Noi 26, 2008 9:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu as alege JBL ES100 in primul rand pentru ca au dif-urile de bas de 10" ES90 are de 8"
http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/JBL/ES100/
Si crede-ma ca este un avantaj fata de unul de 17 cm sau 15.
Este o diferenta si la pret, dar crede-ma ca volumul de aer miscat de membrana este substantial mai mare. Ideal este sa le asculti.
Iar de amplif, depinde de ce vrei de la el. Daca vrei doar amplificare (asta presupune sa ai corectie de ton in prealabil - mixer sau plug-in pe winamp, care nu suplineste pe total, dar poate sa satisfaca multe urechi). Pentru alegerea asta, sunt multe apmlif-uri pe thomann de exemplu la preturi avantajoase. Eu mi-am luat un QSC...si face treaba sanatoasa.
Daca vrei ceva mai profi pentru casa e foarte bun Nad, HK &Co...
Totul depinde de necersitati si figuri...  |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Joi Noi 27, 2008 9:36 am Titlul subiectului: |
|
|
salut armadyllo si cristimac.va multumesc pentru raspunsuri..., si as vrea sa va intreb...: nu sunt harman kardon cei mai buni in claritatea sunetului???tata lumea ii lauda pentru vechimea lor in domeniu, ba chiar am citit pe un forum ca au fost printre primii care au dotat o sala de cinema cu amplificare.....fapt dupa care (fiind prima lor aparitie pe piata) , din acel moment au facut regula printre producatorii de amplificatoare.
Armadyllo ....nu vreau ceva pentru figuri ,sau sa arate super bine peisaj si ATAT.vreau sunet clar.
Vreau sa va mai spun ca amplificatorul va primi semnal in prima faza de la un calculator caruia i-am pus o placa de sunet creativ foarte foarte buna.deci semnalul e bine filtrat .
in legatura cu difuzoarele ............ai mare dreptate cu dimensiunea lor.
de ce credeti ca NAD ar fi mai recomandat ??
si...lamuriti-ma .......cum pot sa scoata 2 difuzoare cu diametre de maxim 25cmm..putere de 100-120watt????????
si inca ceva .....in jbl-urile alea alese de mine ......se va auzi oare un bas lung ca cel din subwoofere??? |
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locație: Arad
|
Trimis: Joi Noi 27, 2008 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
scot ele 100 w de ce sa nu scoata....bass profund vei avea...daca ampliful este potent atunci nu vei mai avea nevoie de sub.
NAD este clasat peste HK, nu ca HK nu ar fi o firma buna.
Despre nad iti poate explica mai multe CBI, parca el are ceva amplif de la ei.
Eu la statia mea i-am dat semnal din comp pe iesirea normala de sunet si dupa aceea mi-am luat un router wireless care are iesire optica....se simte f f f mare diferenta dintre cele 2 iesiri. |
|
Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
Trimis: Joi Noi 27, 2008 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poate sa scoata linistit 100 - 120 W. Sunt altele mai mici...15 cm si scot atata. Aici depinde si de Xmax...si puterea bobinei etc.
Imagineaza-ti ca ai 4 dif-uri de 25 cm. Eu am doar unul in portbagaj, si crede-ma ca se aude tare. Nu e pentru figuri sa-ti pieptene parul cand stai la volan, dar pentru a asculta putin mai tare merge foarte bine.
Pentru ascultat tare in casa...daca nu ai incredere in boxele astea mai exista RCF, Mackie, QSC etc.. iar cu un sub+2 sateliti chiar ca te dau vecinii afara. Desi nu cred ca esti chiar atat de impatimit  |
|
Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
Trimis: Joi Noi 27, 2008 3:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si inca ceva... cand spui "cei mai buni" chestia este foarte relativa. Nu exista cei mai buni, nici la amplificatoare, nici masini, s.a.m.d.
Unora le place sunetul mai dur, altora mai moale. Unora le place sa asculte cu mai mult bas, altii cauta inaltele de la 16-18 Khz...totul e relativ..  |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Joi Noi 27, 2008 6:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
armadyllo ....impatimit e putin spus. .am stat printre difuzoare si statii pana la 24 de ani si imi doresc tare mult sa mai stau si deacuma inainte.acum vreo 2 ani mi-am cumparat un sist. 5.1 de la un magazin TCM(cam vreo 30 de watt cred ca scoate pe subwoofer)....cu produse din germania....in tot timpul asta m-am cam linistit putin cu volumul la muzica, tot din cauza sistemului asta am schimbat si placa de sunet la calculator...am pus creativ...nimic de comentat ...sunet finut bine filtrat...efecte 5.1 bine definite...dar numai la filme DVD.....Deci nu merita sa cumperi un sist 5.1 daca vrei sa asculti muzica pe el, la filme face toti banii.
mersi pentru timpul acordat si pentru sfaturi. |
|
Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
Trimis: Joi Noi 27, 2008 7:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nici eu nu sunt departe de a sta printre sunete. Acum am un QSC de 2x700 W pe 4 ohm legat la niste boxe hand-made cu dif-uri Eminence. Nu prea am ce sa fac cu ele intr-un apartament, dar se aude cam... tare
Legat de ascultarea muzicii pe un 5.1 in casa, intr-adevar nu este asa de calitativ. Sistemul e bun pentru jocuri si filme. Dac vrei ceva mai serios trebuie cautata alta modalitate. |
|
Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
Trimis: Mie Dec 17, 2008 11:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vine mosu'? sau s-a razgandit...  |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Vin Dec 26, 2008 11:28 am Titlul subiectului: A VENIT MOSU |
|
|
a venit mosu....dar deocamdata a venit numai cu Harman Kardon HK980.vreau sa va spun ca este super amplificatorul .momentan nu am boxe pt el...deci pe la inceputul lui ianuarie 2009 sper sa imi achizitionez si boxe.
acuma as avea nevoie de ajutor pt alegerea lor:
eu m-am gandit , dupa cum v-am spus si mai sus.....la niste JBL ES100 , dar mai nou le compar cu JBL STUDIO L890.
voi ce credeti??care ar fi mai indicate?? |
|
Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
Trimis: Dum Dec 28, 2008 5:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
La 36 bulioane vechi... eu zic ca poti sa gasesti altceva mai bun
Daca vrei poti sa ajungi pana la doua JBL JRX 125 pe la pretul asta |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Mar Ian 06, 2009 10:36 am Titlul subiectului: ms de raspuns |
|
|
mersi mult pentru indrumare dar cred ca sunt prea puternice pentru amplificatorul asta.
sunt hotarat sa imi cumpar JBL ES 100, dar am mai intalnit inca o problema....cam la nivelul incepatorilor dar iata ca nu am dat cu capul de ea niciodata....de aceea va cer ajutorul.
harman kardon are patru contacte de iesire pentru canalul L si patru contacte de iesire pentru canalul R (cate doua " - " si cate doua "+")bi-were.
La fel si JBL ES100 detine patru contacte pe boxa , la fel cu polaritatile de mai sus , deci necesita 4 cabluri pe fiecare boxa.
oare daca conectez numai doua din contactele de la o boxa.....se va auzi doar un difuzor din ea ? sau doua borne sunt pentru difuzoarele de joase si celelalte sunt pentru inalte si medii.
need help!!!!!
care e faza cu 4 iesiri in spate la amplificator??? |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Lun Ian 19, 2009 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu stie nimeni sa imi raspunda la ultima intrebare??? |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Lun Ian 19, 2009 5:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
ampul are cate 4 borne pe fiecare canal ca sa poti lega 2 boxe in paralel si sa mearga la 4 ohmi sarcina.Poti sa pui 2 in alta camera sau pt comparatii,schimbi rapid de la buton
Apropo,uita de sicrirele gibiel,da-le pace
Daca vrei ceva puternic si 'mare' uita-te mai bine la niste klipsch sau cerwin vega.Desi la 25-30 mil se pot lua si boxe pt auditie,dar nu animale cu atatea difuri insirate pe panou sa ia fatza.
de ex aici poe be-loud,tannoy sensys,care se aud excelent si poti 'chema' si politia .Oricum ampul scoate aia 80w scremuti,nu e chiar asa de simpla treaba |
|
Sus |
|
 |
|